A gyermekeim nem akarják megenni a főzelékeket. Most meg amugy is válogatósak lettek. Mit főzzek már nincs ötletem? Jó lenne ha főzeléket is ennének de az állagát se szeretik szerintem. Adnál ötletet? 13 hós és 3 éves
A lányom sem eszi meg a főzelékeket, elmúlt 2 éves, és talán eddig 1-2 alkalommal volt hajlandó ezt enni.
Én beletörődtem, tartalmas levest eszik azt viszont nagyon szereti. Van, hogy nem is kér másodikat, úgy jól lakik a sűrű levessel.
Tulajdonképpen csak a rántást hagyod el, az pedig amúgy sem szükséges a szervezetének.
Lányom se egy nagy főzelékes, így megpróbálom másképp belecsempészni az ételekbe a zöldségeket.
Amit lányom imád:
- házi gyros (ízlés szerint fűszerezett apróra vágott hús), sok-sok apróra vágott zöldséggel és pitával.
- sok-sok zöldséggel készített spagetti tészta (hagymát megpirítom, rá mindenféle zöldség, megfűszerezem, felöntöm kicsi vízzel, majd összefőzöm és mehet is a tésztára mint egyfajta szósz)
- zöldségeket megdarálni, vagy apróra vágni, hozzá mondjuk tojást főzni, abból vajjal tojáskrémet csinálni, belekeverni a zöldségeket, és mondjuk sonkába vagy sajtba tekerni
- főzelékekhez mindig csinálok pörköltöt vagy tojást vagy fasírtot, úgy azért meg-megeszi.
Hát én így csempészem az étrendjébe a zöldségeket.
Köszi, megpróbálom ezeket.
Mostanában egyébként azt csinálják, hogy a kicsi a húst eszi csak meg, a nagy meg a köretet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!