Milyen főzelékeket tudok készíteni tejtermék nélkül? 11 hónapos babának kellene, sajnos minden tejes kiüti.
Hát minden főzeléket csinálj tápszerrel!! :)
Pl
saláta főzelék: 1 fej salátát leveleire szedsz, 1 krumplit hámozz meg.A felkockázott krumplit tedd bele egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel hogy ellepje.Pici só (csak ha akarod), és forrald fel, ha forr mehet bele a saláta levél.Amikor az kellően össze esik és a krumpli megfőtt, akkor pici rántás bele, és dúsítsd annyi tápszerrel amennyivel kellő állaga nem lesz.Lehet kicsit hígabb, mert ezt én össze szoktam turmixolni, és akkor a krumpli még úgy is sűrít rajta.
Lehet a főzelékeket krumplival is sűríteni, de megmondom az őszintét, hogy fogalmam sincs hogyan kell, mert én amíg nem adtam tejet a babámnak, addig mindig tápszereztem.
Meg még van 1aduász trükk!!!A Sinlac por.Az jó magában, gyümikhez, és főzeléket is lehet vele sűríteni.Nem mellesleg nagyon egészséges is!!
Bármilyet. Kisfiam tejallergiás, én évek óta tej nélkül készítem a főzelékeket (is). Belejössz hamar, ne félj!
Több lehetőséged is van:
1. Rizstejet, zabtejet, kókusztejet használsz tej helyett
2. Tápszert, Sinlacot használsz, ahogy előttem is írták
3. Vízben elkevert kukoricakeményítővel sűrítesz
4. Rizs-/zabtejszínt használsz
laktózmentes tej is kiuti?
talan az a legfinomabb az itt felsoroltak kozul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!