Mikor kezdtétek el délbe bevezetni a főzelékeket?
5,5 hónapos a kislányom, tízóraira már gyümölcsöt eszik (egy ici-pici reszelt babakeksszel), vacsorára pedig általában HA tejpépet. Mikor érdemes bevezetni a főzelékeket ebédre? Mennyi tápszert (vagy tejpépet) kellene ennie legalább naponta?
Azért érdekel, mert én nem sürgetem a dolgot, de már többen kérdezték, hogy mikor fogok neki húst adni mert lassan időszerű lenn (de ehhez be kell a főzelékeket vezetnem előbb). Kislányom egész kis kora óta tápszeres, kezdetben kiegészítésnek kapta, aztán 3 hónapos korától csak tápszert evett.
èn eleve zöldséggel kezdtem, mert a gyümölcsök nagyrésze amit ehet túl savas nehéz a gyomronak.
Szóval 5 hósan répával kezdtük, aztán jött paszternák, krumpli, és kevertök majd így tovább. Gyümölcsöket csak sokkal késöbb kezdtük, kb 6,5 hósan.
Húst is kb ennyi idösen.
Amúgy nincs megszabva mennyi tápszer kell neki. annyi amennyitöl nem éhes. Vagy is ahogy váltod ki az étkezéseket úgy marad el a tápszer, és 1 éves korára általában reggeli+lefekvés elött szokott lenni. de már innentöl erre sem lenne szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!