Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortol kezdtetek szilard...

Mikortol kezdtetek szilard etelt adni a babanak?

Figyelt kérdés

a kerdesem inkabb arra vonatkozik, hogy hany honapos kortol kezdetek bemutatni a babanak ujabb eteleket, mi volt az 1. etele a tapszeren/tejen kivul? Mikor es mit lehet adni?

Ti boltit vesztek, esetleg otthon keszititek el?

Nem vagyok anyuka, egyszeruen erdekel :)

2012. ápr. 26. 19:29
 1/3 anonim ***** válasza:

én 4,5 hónaposan adtam neki almát, mást nem

utána 5 hónaposan már alma, krumpli, répa

utána fél évesen a fentiek és pipihús, meg barack

most ennyi paletta:)

2012. ápr. 26. 20:48
 2/3 anonim ***** válasza:

4 hónaposan kezdtük elösször reszelt alma levével aztán reszelt almával. Amúgy ekkor már csak tápszeres volt. 5 hósan váltottuk ki az első étkezést, 6 hósan a másodikat és 8 hósan a 3.-at. Reggel és este még tápszert eszik. 5ször eszik egy nap.

Hogy mikor mit lehet adni, arról sok véleményt találsz, és ebből szokott lenni általában a veszekedés.

Szerintem:

4 hós kortól: alma, banán, őszibarack, krumpli, rizs, meggy, gesztenye, sütőtök, répa, cékla, cukkini, tök

6 hós kortól: brokkoli, cukorborsó (passzírozva), kukorica (passzirozva), zöldbab (passzírozva), spenót, sóska, gluténtartalmú ételek (elvileg már 4 hósan is lehet, de ezzel nem igazán értek egyet) ilyen például a háztartási keksz, tojás és tejmentes babakeksz, tojás és tejmentes pékárú

7 hós kortól: olaj, vagy margarin, hús (de ezt már elöbb is lehet inkább attól függ hogy mikor váltassz ki egy étkezést, mert ha már csak a főzeléket eszi pl.ebédre, akkor kell bele egy kis fehérje a tej helyett)

8 hós kortól: joghurt, trappista sajt, túró, karfiol, karalábé, kelbimbó, káposzta vagyis a puffasztó ételek. Én még csak karfiolt adtam ezek közül, mert attól nem fáj a hasa, és brokkolitól sem, de pl. káposztát még nem mernék adni, de elvileg lehet.

12 hós kortól: tej, tejföl, tejszín, méz, eper, málna stb.

2 éves kortól gomba, magvak pl mogyoró

A fiam most 9 hónapos, a kedvenc étele a spenót krumplival és tojássárgájával egy kicsi fokhagymával és a brokkoli husival és krumplival. Kedvenc "édessége" a banán túróval, amit pedig bármikor bármilyen betegen, gyötrő fogzás alatt is megeszik az a Sinlac.

7 foga van most és már eszik darabos ételeket.

Szoktam ajándékba kapni bolti bébiételeket, azt is megeszi, de ha egy baba csak azt kap, akkor nem ismeri meg a külömböző állagokat. Én például ritkán turmixoltam neki a kaját (csak a céklát és rizst), krumplinyomóval, vagy villával szoktam összenyomni, és valamelyik sűrűbbre valamelyik hígabbra (pl cukkini) sikerül. A bébiételek 8 hós kor elött legalábbis mind teljesen egyforma állagúak (és ízük se nagyon van). Az előnye viszont a boltinak, hogy van amelyik bio és ellenörzöttebbek az alapanyagok.

Engem érdekelne, hogy miért érdekel ez téged, ha te nem vagy anyuka.

2012. ápr. 26. 21:48
 3/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a hasznos válaszokat :)

2 oka is van, egyik, hogy külföldön élek, és a suliban tanultunk a gyerekekről, mindent érintettünk, a terhességtől kezdve a szülésen át a kisgyermekkorig, de valahogy ilyen dolgok nem jöttek szóba, és érdekelne.

Még csak 19 vagyok, fiatal tudom, de már szeretnék felkészülni az ilyen dolgokkal, nem tervezek gyermekáldást legalább 3-4 évig, de szeretnék felkészülni, ha itt az ideje :)

2012. ápr. 27. 02:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!