Ti mikor és hogyan kezdtétek ápolni kisbabátok fogait?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 23. 13:10
1/5 anonim válasza:
Miután kijött az első foga, ujjra húzható kefével tisztítottam neki. 4 foga volt amikor baba-fogkefét kapott, pici nenedent fogkrémmel.
2/5 anonim válasza:
A babák fogát onnantól kell elkezdeni ápolni, ahogy kibújik. Eleinte elég, ha az ujjadra tekersz egy steril gézt és azzal dörzsölöd. Ha má 4 foga egymás mellett kint van teljesen, akkor lehet fogkefével próbálkozni. Fogkrémet viszont csak akkortól lehet használni, ha már megtanulja kiköpni. Hiába a "lenyelhető" fogkrém, az azért nem a baba pocakjába való! Ha mégis muszáj, akkor is olyan minimális mennyiséget, hogy épphogy a fogára tudd kenni. Nekem így mondta a gyerekorvos és a fogász is, én így is csináltam. 4,5 hónaposan jött ki az első foga a babámnak.
3/5 anonim válasza:
Én még a fogak kibújása előtt kitörölgettem tiszta textilpelussal az ínyét, aztán a fogakat is áttörölve amikor elindultak. Amikor 4 volt Neki, akkor kapott fogkefét és azzal próbálgattam mosni, odaadtam Neki, sokszor rágcsálta/rágcsálja. Egy éves elmúlt amikor vettem fogkrémet is és egy ici-picivel minden nap és átmosom könyörtelenül. Már csak az utolsó 4 rágó hiányzik. 1,5éves. Az alsó fogsort azt általában hagyja is, de a felsővel kicsit nehezebben boldogulok. Amikor mi mosunk fogat és látja, akkor meg kéri is azonnal és rágcsálja. Hát ennyi :)
4/5 anonim válasza:
az 1.fog kibújásától nedves törülközővel átdörgöltük a fogát. aztán kis fogkefével, sima vízzel. 1 év után váltottunk fogkefe+fluoridmentes fogkrémre.
5/5 anonim válasza:
Nekünk elég későn jött ki az első két foga, most egy éves, és még mindig kettőn állunk, de én szilikonos ujjra húzható fogkefét vettem, és azzal tisztítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!