Hogyan kezdtétek el babátoknál az önálló evésre való "szoktatást"?
Hát, most nem segítek neked ezzel, de a kérdésed olvasva, fogalmam sincs, én hogyan fogtam volna hozzá.
Kislányom kb. 15 hónaposan egyszerűen kivette a kanalat a kezemből és egyedül kezdett enni. Igaz, hogy a szája előtt mindig megfordította a kanalat és így rendre kipotyogott az étel belőle, de nem adta fel. Olyat is csinált, hogy odaadta nekem, hogy én kanalazzak, de aztán kivette a kezemből és a szájacskájához már ő vitte.
Ha megvárnád, míg ő érdeklődik az önálló evés iránt?...
Szerintem is várj türelemmel, amíg ő fog elkezdeni érdeklődni. Persze közben mutass neki példát és te etesd kanállal, hogy egyen és lássa, hogy így kell, de ha még nem kész rá, úgyse tudod rávenni.
Vagy esetleg villával, hátha?
Ne erőltesd, majd eljön a pillanat, amikor magától akar enni. Az én Lányom 17 hónapos és kb. 1-másfél hónapja próbálkozik az egyedül evéssel. Vacsinál már nagyon ügyes, mindent felkockázok neki, ő pedig szép sorban, ügyesen megeszi. Nem is maszatol sokat. Villával is ügyesen eszegeti már a tésztát, de van, hogy kézzel besegit. A kanállal még ő is bénázik, de már egyre ügyesebben juttatja el a szájához a kaját.
De én úgy gondolom erre ugyan úgy meg kell érni, mint pl. a szobatisztaságra. Ha erőlteted, akkor hónapokig tartó nyűg, ha megérett rá, akkor frappánsan napok-hetek alatt megoldódó dolog.
Az én lányomat másfél évesen kezdte el érdekelni az önálló evés. 1 hét alatt megtanult szépen enni villával és kanállal is. (az almát is kockára vágtam, és villát adtam a kezébe, hogy gyakoroljon) :-)
Előtte is próbálkozott, de akkor én is fogtam a kezét, úgy etettem. A trancsírozást nem nagyon hagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!