9 hónapos körüli babátoknál hogy alakul egy nap az étkezés? Hányszor eszik és miket?
A kislányom 9,5 hónapos tápszeres baba. Napi 5-nél többször szinte sosem sikerül megetetnem.
Vmikor 7-8 között kel, akkor eszik 250 ml tápszert. Kb. 2 óra múlva gyümölcsöt kap (ált. banán keksszel vagy almával/körtével). Dél és 1 között ebédel jókora adag főzeléket. 3 és 4 között babajoghurtot, -pudingot vagy tápszert kap. Fél 7 körül szokott vacsizni 250 ml tejpépet, 7-től alszik. Nasinak 1 szelet Abonettet szokott elrágcsálni.
Jó ez így? Vagy sűrűbben kéne ennie? Ti hogy csináljátok?
Szerintem jó így. Az en babóm csak 8 hós lesz. Ő is általában 5-ször eszik, néha sikerül egy hatodik. :)
Viszont sokkal kevesebbet eszik mennyiségre, mint a Te babád.
Szerintem teljesen jó, ahogy eszik. Az én fiam 9 hós, anyatejes. Így alakul egy nap:
-5 körül szopi
-8körül szopi megint
-12-13 között ebédre főzelék
-16körül joghurt gyümivel
-19körül tejpép gyümivel
-20:30 kor cici, és alvás.
Szokott nasizni nap közben bulátát, kekszet, rizskorongot. Egy adagra 180gramm körüli kaját eszik meg.
Ha neki jó így, íkkor ne aggódj :) Enyém most lesz tíz hós, reggel nyolc körül kelünk, akkor csak szopik. Tízkot kap gyümölcsöt, egy almát körtével, vagy banánnal általában. Néha veszek neki üveges gyümit, és akkor azt keverem egy almához.Délben eszik valamilyen főzeléket, fehérjefeltéttel (csirkehús, tojássárgája, máj, sajt). Uzsonna nálunk négykor van, szintén főzeléket kap, és este hétkor vacsira is. Vacsora után kap rágcsálnivalót, ez most újabban zsömle (kezébe adom), kifli, vagy banán. Ezután fűrdik, és kb fél kilenckor elalszik. Ő szopizik, igény szerint, általában kaják után, meg alváshoz, ill ha szomjas akkor kéri a cicit.Innivalót én még nem adok neki, egyenlőre. Az adagokat tekintve, elég nagyevő kislány, kb másfél-két üvegnyi kaját eszik meg egy evésre. Itthon főzök neki, a tányérján mértem le egyszer, hogy a tele tányér az pont két üvegnyi kaja, és egy evésre általában megeszik egy egész tányérnyi ételt.
A védőnő javasolta a napi három főzeléket délutánra, hogy aludja át az éjszakát. Bevált. Neki korábban is kezdtük a hozzátáplálást, öt hósan, mert már nem volt neki elég a tej, és újra elkezdett éjjel felkelni, és a napi két főzelékkel, még mindig felkelt.. A nagyobbik lányom, erről két éves koráig nem szokott le, és emiatt lett javasolva a több főzelék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!