Hogy néz ki 7-8 hónapos babád napirendje evés szempontjából? Mikor, mit, mennyit eszik? Mikor kezdtétek a hozzátáplálást?
Az én kislányom ma 7 hónapos, anyatejes.5 és fél hónaposan kezdtük a kóstoltatást, elég nyitott volt az új ízekre.
Étkezési napirend általában a következő: reggel ébredés után cici, tízóraira gyümölcs (kb. ha üvegest adok neki, akkor fél üveg), folyadék anyatej, ebéd 1-2 óra körül főzelék, főzelék+husi+ anyatej, uzsonna(4 körül) anyatej,
fél 7 felé Sinlac, majd lefekvés előtt cici.
Étkezést még nem váltottunk ki, már csak azért sem, mert az egyetlen folyadék, amit elfogad, az az anyatej.
Ja, és ő ebédre sem evett meg szinte soha egy teljes adagot, inkább csak felet.(Védőnő szerint kb. 180-200 ml egy adag.)Sinlacot imádja, azért kezdtem neki adni, hogy tovább bírja éjszaka, mert egyszer még felkel cicizni.
7,5 hónapos anyatejes kislány, kb. 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, de 4 hónapos korától kóstoltattam vele tejpépet.
Reggel ébred kb. 7-8 körül, ilyenkor szopik. Nem tudom, mennyit, de sajnos egyre kevesebb a tejem.
9-10 körül adok neki babajoghurtot mostanában, az 100 g, de ma és tegnap pl. csak a 3/4-ét ette meg, mert ilyenkor már álmos. Szopival alszik el.
Dél körül húsos főzelék, általában 130-150 g körül eszik. Játék, majd 2 óra körül szopival alvás. 16h körül uzsonna gyümölcs, nagy adagokat nem eszik, pl. 1 banán, vagy fél - 3/4 üveges. Vacsora 6-7 között kb. 120-130 g tejpép, majd alváshoz fürdés után szopik. Van, hogy ilyenkor már tápszert kap, olyankor kb. 100 ml-t iszik meg.
Folyadékot ő sem nagyon fogad el, gondolom, elég még napközben a tej neki folyadéknak.
Kíváncsi vagyok a többi válaszra, mert én kevésnek találom a mennyiséget, de a heti 10 dkg gyarapodása megvan, illetve irtó sokat mozog, felül önállóan, mászik, feláll.
Lányom most múlt 3.-án 8 hónapos.Reggel 7-7.30-kor kel.
8 óra:230ml tápszer
12 óra:főzelék 220g
16 óra:tejpép vagy tejberizspép:180g+50g gyümölcs püré összekeverve
20 óra:250ml tápszer.
5hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást.Most ott tartunk,hogy mindent meg akar kóstolni,amit mi eszünk,semmit nem lehet előtte enni,mert tuti balhézik,hanem kap belőle.:)
(nyilván csak abból adunk neki,amit már ehet)
6.vagyok:
Lányom már 4 hónapos korától csak 4x eszik,saját maga állította így be az evés időpontjait.Súlya is bőven jó:7 hónapos státuszon volt 9.5kg és 74cm,azóta eltelt egy hónap és tuti nem fogyott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!