Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős volt a babád,...

Mennyi idős volt a babád, amikor elkezdted etetni azzal, amit a család eszik? Milyen ételekkel kezdtetek?

Figyelt kérdés
2012. máj. 2. 06:56
 1/3 anonim ***** válasza:
34%

Èn nagyon oda figyeltem a hozzá táplálásra.

Egyrészt nem akartam kikészíteni a gyomrát idö elött. (ugye amit most csecsemökorban megeszik, egy életre befolyásolhatja az emésztését, és nekem az sem volt mindegy hogy 50 évesen képes-e majd megenni zsírosat stb...)

Szóval 1 éves koráig szinte külön föztem neki. Onnantól lassan kapott a milyenkböl, pl húslevesböl kivettem zöldséget húst és össze kevertem. majd így szép lassan.

14 hósan nyaralni voltunk egy egzotikus szigeten, és oda vittem babakaját neki, d a végén találtam rendes kaját neki, mert rengeteg párolt dolog volt.

ìgy szép lassan, szerintem már csak a gombát veszem ki neki, meg füszereset és zsírosat mi sem eszünk nagyon.

2012. máj. 2. 07:02
 2/3 anonim ***** válasza:
48%
fél évesen már ment a ganca...nem probléma...sztem az első..................
2012. máj. 2. 07:29
 3/3 anonim ***** válasza:

1 éves koráig főztem neki külön, utánna próbáltam olyat főzni, amiből ehet ő is. Húsleves, borsó leves, karfiol leves, abból répa burgonya fehér répa/gyökér borsó, karfiol, husi, villával összetörve. Zöldbab, tök, borsó, burgonya, főzelék sült virslivel, kolbásszal, pörkölttel.

Spenótos tészta. Pörkölt tésztával, paprikás csirke tésztával.

Lecsó rizzsel. Töltött paprika, Paradicsomos gombóc. Rakott kel, rakott karfiol. Fasirt, rántott husi burgonyapürével. Babgulyás sok zöldséggel, annak a sűrűjében kapta. Tepsiben sült csirke burgonyával, rá karikázva paprika paradicsom. Cseréptál, burgonya, répa, cukkíni padlizsán hagyma paprika paradicsom felkarikázva, bele vágva, rá pár csirkecomb, valami kész fűszerporral beszórom, sütőben 2 óra alatt kész, kapargatni sem kell!

Palacsinta, bukta, fánk, gofri, kakót csiga, pizzát csiga, ha leves van mindig sütök hozzá valamit. Mindig kapott egy kis tésztát, amivel játszhatott, most 3 évesen már segít, nyújtja a tésztát, együtt vágjuk, tölteléket rárakja a tésztára, ami kész beteszi a Tepsibe. Jó móka együtt sütni:)

Én mindent vegetával ízesítek, pici bors , kevés paprika, bazsalikom, oregánó, majoranna. Kurkuma, fokhagyma.

2012. máj. 2. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!