Hogyan tudtad a kisgyerekeddel megszerettetni a főzelékeket?
Figyelt kérdés
Az én gyerekem 1 éves és nem akar megenni semmilyen zöldséget. Légyszi segítsetek! Köszi2011. febr. 28. 13:35
1/3 anonim válasza:
Ti megeszitek egyébként a főzelékeket?Mert ha nem akkor nem azt a példát látja.
Nekem 8,ill 4 éves gyerkőcöm van.Kétféle főzeléket főzök tök,és lencse.Ezt mi is szeretjük,így ők is megeszik.De nyersen megeszik a répát,káposztát,karalábét,krumplit...stb..Nem biztos,hogy lisztes rántással egészségesebb mint nyersen.Plusz nyáron friss salátákat eszünk köretnek,télen meg párolt-zöldséget.Szerintem ez bőven kiváltja a főzelékeket....
Én nem erőltetem a főzeléket,ha másképp is megtudom oldani friss zöldséggel,gyümölccsel.
(egyébként eléggé odafigyelek az egészséges kajákra)
2/3 anonim válasza:
Gyereknél sajnos nem váltja ki a nyers zöldség és saláta a főzeléket (a liszt ellenére sem). Legalábbis az 1 évesnél nem.
3/3 anonim válasza:
Az első válaszoló nagyon jól leírta a lényeget. Ha ti sem esztek főzeléket, akkor a kicsi sem fogja szívesen fogyasztani. Sőt, sokkal egészségesebb,ha inkább nyers zöldségeket, gyümölcsöt eszik, mert ha megfőzöd/sütöd, akkor a vitaminok nagy részét is kifőzöd a zöldségekből. Én leszoktam reszelni a nyers sárgarépát almával, vagy banánnal és ezt adom neki. Korábban én is megpróbálkoztam a főzelékekkel, de nem kellett neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!