Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg akkora bűn, hogy...

Tényleg akkora bűn, hogy gyermekeim zsíros kenyeret vacsoráztak?

Figyelt kérdés

2 és 4 évesek. Vacsi libazsíros kenyér volt. Betoppant barátnőm valamiért és teljesen kiakadt. Aztán persze én fokoztam, és elmondtam,hogy néha esznek szalonnát és tepertőt is. Imádják az ilyeneket. Nem ilyen ételeken élünk, de van úgy , hogy időnként ez kerül az asztalra vacsorakor. Hozzáteszem sokkal jobb étvággyal eszik, mint a párizsis kenyeret.

(Hozzáteszem a teljesség kedvéért , hogy nem túlsúlyosak, sőt! Ráadásul a nagy koleszterinje nagyon alacsony.)

Én nem érzem, hogy ezzel akkora bajt csinálnék. Ti mit gondoltok? Szerintem enyhén túlreagálja barátnőm.

2011. szept. 14. 09:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne baj?

Sőt inkább azt egyék,mint a párizsis kenyeret. Mondjuk én alapból nem eszem párizsit! Tudom sajnos mi van benne!

Nincs is jobb egy kis zsíros kenyérnél!

2011. szept. 14. 10:04
 2/16 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy baj!!(Huuu,de megenném én is!) Mellesleg szerintem az emberek 99% fogalma sincs mik vanank a párizsiban...jobb is.
2011. szept. 14. 10:13
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy baj!
2011. szept. 14. 10:21
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
nem baj. Ha összehasonlítjuk a zsírt a teavajjal kalória, CH szempontjából, ugyanott vannak, akkor mitől is jobb a vajas kenyér? A margarin meg szerintem még rosszabb. Meg ha nem minden nap ezt eszik, és a súlyukkal sincs gond, teljesen rendben van.
2011. szept. 14. 10:22
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha ez baj, akkor én is pellengérre lennék állítva. 3 éves kisfiam kedvenc vacsorája szalonna fehér kenyérrel. Hetente legalább 2 alkalommal ez a vacsija. Mégis 13,2 kiló épphogy megvan 3 évesen.
2011. szept. 14. 10:28
 6/16 A kérdező kommentje:

Na de jó! Köszi nektek a megerősítést!!!! :)

Hozzáteszem, a kicsi tejallergiás, így számára a vaj, csak az íztelen növényi margarin lehet. Nem is csodálom, hogy imádja a zsíroskenyeret. Meg eleve ezt én csinálom a saját libánkból....semmi adalék (mint a margarinokban)

A disznóságok (szalonna és társai) is a mi termékeink, szívesebben adom, mint a párizsit, mert legyen az akármilyen márkás, neves...ugyanaz a sok vacak van benne, egytől egyik mindegyikben. Persze azért eszünk olyat is. Minden megfordul az asztalunkon, de nagyon rosszul esett tegnap barátnőmtől. Úgy adta elő, mintha mérgezném a gyereket.

Nálunk is a két éves 12 kiló, a 4 éves 14. elég soványkák. Mondjuk ez genetika....

2011. szept. 14. 10:40
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy baj! Főleg, ha pl paradicsomot is adsz nekik hozzá! De szívesen megenném én is. :)
2011. szept. 14. 11:36
 8/16 anonim ***** válasza:
14%

Én a dísznóból készült termékekket kerülöm, a szalonna és tepertő nálam az ehettelen kategóriába tartozik, szerintem roghadt egészségtelenek.

Soha nem érttem miért jó zsírt enni(tepertő)

De még diszbnóhúst is ritkán csinálok

ha mér chipsadó, akkor ezeket is nyugodtan belevehhték volna:-(((

2011. szept. 14. 11:48
 9/16 anonim ***** válasza:
87%

11:48-as!

Akkor elárulom, hogy az általad rohadt egészségtelennek titulált szalonna és tepertő nálunk alapélelmiszerek:)

Nagyapám parasztember lévén minden nap szalonnával indítja a napot és azzal is zárja, 86 évesen még kaszálni jár, szikár, izmos ember, kórház közelében sem volt még.

A fiaim szintén magas, vékony gyerekek, imádják a szalonnás rántottát, a zsíros kenyér is nagy kedvenc, hagymával, paprikával esszük.

Nekem pedig a tepertő a gyengém, bármikor tudok enni, gyerekkoromban pedig zsíros kenyéren nőttem fel és köszönöm, jól vagyok, vékony vagyok, egy kis náthát leszámítva, beteg sem szoktam lenni.

Szerintem pedig ezek az igazán egészséges ételek, persze az igazi a háznál nevelt disznóból készült finomságok:))

2011. szept. 14. 11:59
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Hűűű,de megjött az étvágyam.Egészségére a gyerekeidnek,szerintem néha-néha nyugodtan ehetnek ilyen kajákat.
2011. szept. 14. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!