Tényleg akkora bűn, hogy gyermekeim zsíros kenyeret vacsoráztak?
2 és 4 évesek. Vacsi libazsíros kenyér volt. Betoppant barátnőm valamiért és teljesen kiakadt. Aztán persze én fokoztam, és elmondtam,hogy néha esznek szalonnát és tepertőt is. Imádják az ilyeneket. Nem ilyen ételeken élünk, de van úgy , hogy időnként ez kerül az asztalra vacsorakor. Hozzáteszem sokkal jobb étvággyal eszik, mint a párizsis kenyeret.
(Hozzáteszem a teljesség kedvéért , hogy nem túlsúlyosak, sőt! Ráadásul a nagy koleszterinje nagyon alacsony.)
Én nem érzem, hogy ezzel akkora bajt csinálnék. Ti mit gondoltok? Szerintem enyhén túlreagálja barátnőm.
Vannak olyan megátalkodottak, akik nem esznek ilyeneket, azokat sosem fogod meggyőzni, hogy semmi baja nem lesz a gyerekeknek, meg senkinek sem, ha esznek néha.
Főleg, ahogy írod: Házi készítésű, nincs is annál jobb, tudod mi van benne, a libazsír ráadásul a zsírok között a legegészségesebb. A reformkonyhában is használják.
Mi sem eszünk ilyeneket itthon, mert a boltban vásároltakban nem hiszek, de ha valahol szalonnát sütünk, vagy zsíros kenyeret eszünk (még disznózsírból is) nem mondom, hogy fúj, ez egészségtelen, hanem jóízűen megeszem. A fiam még csak olyan zsíros pirítóst evett, amit nyársalás közben sütöttünk, és a sült szalonna zsírjával csöpögtettük, sőt még 1-2 falat szalonnát is adtam neki mellé. Ettől még nem lesz rákos, meg hasonló hülyeségek.
Én abban hiszek, hogy ok, hogy régen ezeken éltek és egészséges öregek lettek belőlük, de régen (ahogy az egyik válaszoló is írta) kapáltak, kaszáltak, rengeteget mozogtak az emberek ezekhez a kajákhoz. A mai elkényelmesedett világunkban már nem úgy hatnak ezek az étkek, nehéz megemészteni, nehéz feldolgozni. DE ebben is mint minden másban, ha az arany középutat megtalálja valaki, semmi kivetnivaló nincs benne. Sajnos ilyen világban élünk, hogy mindent kitalálnak, sosem tudjuk, hogy miket eszünk meg, de ennyi erővel már levegőt se vegyünk, nem is beszélve a sok elektromos kütyükről amivel körbe vesszük magunkat. Ezek régen hol voltak, mikor gyertyával világítottak? Na mindegy is, ez már másik téma.
Egészségetekre! Ha lenne itthon libazsír, ma mi is azt vacsoráznánk :o))) Paradicsommal és hagymával :o)
Sokkal hamarabb adom a gyereknek az apuuék által készített "disznóságokat",mint bármilyen felvágottat. Egyik barát Pick gyárban dolgozik, szóval én már abban sem igazán bízom!
Szerencsés vagyok,hogy ezek otthonról jönnek, tudom mi kerül bele!
Dehogy, ráadásul nem minden nap esztek ilyeneket, nem???
Az én kisebbik (2 éves) fiam is tejallergiás és én is sokszor bajban vagyok, hogy mit adjak neki. Régebben mindig jó minőségű sonkát vettem neki, de gondolom már megunta, mert mostanában egyszerűen nem hajlandó megenni :) Egy időben rákattant a szalámira, reggel-este azt akart enni :)
Valamelyik nap mi is szalonnát vacsiztunk friss kenyérrel, hagymával, paradicsommal, uborkával, na azóta is a szalonnát emlegeti :)
Ki fogom próbálni a libazsírt is, hetente 1x nem hinném, hogy rossz dolog lenne.
Természetesen nem mindennap eszünk ilyeneket. Az ember azért beleun. De van úgy, hogy megkívánja a szervezet és 3-4 napig csak azt eszek és a gyerek is hamarabb elkívánja. Szerintem időnként az ő szervezetük is kiéhezik ilyesmire. Mint amikor édeset kívánunk pár napig....
Érdekes lenne megadóztatni, hisz ezeket a szerencsétlen állatokat mi neveljük, hizlaljuk. És mi készítünk belőle mindenféle finomságot.
Barátnőm is olyan, hogy csak csirkemellet ad a gyereknek, semmi más "egészségetelen dolgot" Egyértelmű, hogy az enyémeim is esznek csirkét halat rengeteget, de 1 egész disznó elfogy az év folyamán a fagyóból, meg a kacsa liba és a zsírja!!! De mozgunk is mellé rengeteget, ezért nem érzem hátránynak az evését.
Ha megkéne venni, lehet jobban meggondolnám, de így símán belefér a változatos étrendbe.
Örülök, hogy ilyen sokan így gondoljátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!