Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor fog a kaki is a bilibe...

Mikor fog a kaki is a bilibe menni?

Figyelt kérdés
Kb. 3 hete gyakoroljuk a pelusról leszokást. Pisinél mindig szól, kakinál viszont miután kétszer belekakilt a bugyijába véletlenül, azóta pelust kér. Párszor ment már a bilibe is, mindig kapott érte hatalmas dícséretet, mégis mostanában addig nem hajlandó kakilni, amíg nincs rajta a pelus. Miért van ez? Megijedt attól, hogy a bugyiba ment?
2012. júl. 5. 09:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Hogy mitől van, azt nem tudom, azt mondják, a kaka „elengedése” nem könnyű a gyerekeknek lelkileg.

Viszont, amit nagyon tanácsolok, hogy semmiképp ne sürgesd, ne szidd soha, ne parázz rá a témára, mert úgy járhatsz, ahogy mi, hogy visszatartja a gyerek.

Hány évesről van szó egyébként?

2012. júl. 5. 10:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Októberben lesz 3. Idén nyáron szeretném leszoktatni teljesen a pelusról, úgy érzem nem is állunk rosszul. Soha nem szidtam meg ha a kaki belement a bugyijába, mégis kéri a pelust. Utána ha végzett, akkor meg szól és venné vissza a bugyiját.
2012. júl. 5. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:

A fiam pár napja lesz 1 éve, hogy szobatiszta, de a kakihoz még mindig pelenkát kér.

Ugyanúgy, mint az első is, nem sürgetem, mert amikor próbáltam trükközni, hogy rávegyem, hogy a wcbe kakiljon, akkor elkezdte visszatartani :(

2012. júl. 5. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam is októberben lesz 3 éves, jó egy hónapja szobatiszta, de kakilni csak pelusba hajlandó. Igaz, ő pisinél sem akar ráülni a bilire/wc-re, csak állva pisil a wc-be. Szerintem ő alapból a "ráülést" nem szereti. Már egyszer-kétszer volt, hogy megpróbált a wc-be kakilni, de üldögélt pár percet, majd szólt, hogy ide nem megy, inkább a pelusba akar. Ilyenkor nem erőltetem, csak mindig elmondom neki, hogy ha ilyen ügyesen próbálkozik, akkor előbb-utóbb sikerülni fog a wc-be is. Bízom benne, hogy ovikezdésre átszokik majd. Te se erőltesd, adj rá pelenkát amíg kéri, majd szép lassan leszokik róla.
2012. júl. 5. 13:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam 2,5 éves, kb. 4 hónapja szobatiszta. (éjjel viszont kap pelust, reggelre sokszor van is benne még pisi.) De a kérdésedre: az én kisfiam is így kezdte. A kakit sehogy nem akarta a bilibe. Aztán valahol olvastam, hogy matricát kapott a gyerek a bilibe kakilásért cserébe. Egy délután kérte a pelust, hogy kaki lesz. Mondtam neki, hogy kakilj a bilibe, aztán keresünk neked matricát. Szó nélkül ráült a bilibe és beleprodukálta a kakit. :) Felállt és közölte, hogy "kéjem a matjicát". Mondjuk megengedtem neki azt is, hogy felragassza a szobája ajtajára őket. Tetszett neki, és mindig mikor megnéztük a matricákat, elmondtam neki, hogy "odanézz, már ilyen sokszor kakiltál a bilibe!"

Kicsit féltem viszont attól, hogy a matricáról hogyan fog majd leszokni... :)

Jelentem: simán. Kb. egy hónapig volt érdekes neki, hogy matricát kap aztán automatikusan már a bilibe kakilt. Hébe-hóba eszébe jut most is, akkor kéri is, én meg adok neki.

Szóval nekünk bevált. :) Próbáld ki!

2012. júl. 5. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!