Mikor fog a kaki is a bilibe menni?
Szia! Hogy mitől van, azt nem tudom, azt mondják, a kaka „elengedése” nem könnyű a gyerekeknek lelkileg.
Viszont, amit nagyon tanácsolok, hogy semmiképp ne sürgesd, ne szidd soha, ne parázz rá a témára, mert úgy járhatsz, ahogy mi, hogy visszatartja a gyerek.
Hány évesről van szó egyébként?
A fiam pár napja lesz 1 éve, hogy szobatiszta, de a kakihoz még mindig pelenkát kér.
Ugyanúgy, mint az első is, nem sürgetem, mert amikor próbáltam trükközni, hogy rávegyem, hogy a wcbe kakiljon, akkor elkezdte visszatartani :(
Az én fiam 2,5 éves, kb. 4 hónapja szobatiszta. (éjjel viszont kap pelust, reggelre sokszor van is benne még pisi.) De a kérdésedre: az én kisfiam is így kezdte. A kakit sehogy nem akarta a bilibe. Aztán valahol olvastam, hogy matricát kapott a gyerek a bilibe kakilásért cserébe. Egy délután kérte a pelust, hogy kaki lesz. Mondtam neki, hogy kakilj a bilibe, aztán keresünk neked matricát. Szó nélkül ráült a bilibe és beleprodukálta a kakit. :) Felállt és közölte, hogy "kéjem a matjicát". Mondjuk megengedtem neki azt is, hogy felragassza a szobája ajtajára őket. Tetszett neki, és mindig mikor megnéztük a matricákat, elmondtam neki, hogy "odanézz, már ilyen sokszor kakiltál a bilibe!"
Kicsit féltem viszont attól, hogy a matricáról hogyan fog majd leszokni... :)
Jelentem: simán. Kb. egy hónapig volt érdekes neki, hogy matricát kap aztán automatikusan már a bilibe kakilt. Hébe-hóba eszébe jut most is, akkor kéri is, én meg adok neki.
Szóval nekünk bevált. :) Próbáld ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!