Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pisi/kaki után egyből szól,...

Pisi/kaki után egyből szól, de addigra már késő. Kinek hogy alakult ez után? Mennyi idő volt mire megtanulta, hogy kicsit tartsa?

Figyelt kérdés

20 hónapos a fiam,már egy ideje bilizünk,de csak ilyen véletlenszerű módon.Rendszeresen kakilt,pisilt bele,de soha nem szólt.

Kb 1 hete a legtöbb pisi és az összes kaki után egyből szól, hogy "anya,pisi!" én megyek, rá is ültetem a bilire hátha, rá is ül szépen, de addigra már benne van a pelusban a cucc.Szóval mennyi idő szerintetek, hogy megtanulja, hogy kell tartani?Nálatok hogy volt?

Biztos nem fogom ráhagyni,tudom hogy a mai divat szerint még ráérnék, de szerintem ha most nem foglalkozok vele, akkor azt fogja levenni fiam, hogy nem is kell szólnia,mert úgyis mindegy.

2012. júl. 4. 19:40
 1/4 anonim ***** válasza:

"addigra már benne van a pelusban a cucc"

így sehogy többnyire :)

vagy leveszed róla a pelust és próbálkoztok, vagy hagyod a pelust de nem próbálkozol.

így viszont annyira össze fogod zavarni, hogy rajta a pelus de bilire akarod ültetni, hogy nagyon nagyon soká lesz szobatiszta.

legjobb az lenne ha délelőtt is és délután is 1-2 órát hagynád pelus nélkül, akkor kérdezgetnéd, ráültetheted ha benne van, majd ha pelus van rajta akkor nem nyaggatod, ha meg szólt, hogy kakilt, megdicséred.

de pelusban nem lesz szobatiszta, ilyenben ne is reménykedj, kell, hogy érezze, hogy csurog a lábán, kényelmetlen a bugyi, stb. tehát a következménye

2012. júl. 4. 20:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Az jó, hogyha szól utána, vagyis jobb, mintha egyáltalán nem szólna.

Amikor gondolod, hogy lesz pisi (pl éppen felébredt alvásból, vagy már 1-2 órája nem volt), akkor ültesd rá a bilire, és ha produkál valamit, akkor dicsérd meg. Ha naponta 2-3-szor belepisil a bilibe, akkor érdemes levenni róla a pelust, és időnként megkérdezni, ráültetni, hogy kell-e pisilni, kakilni. Fontos a sok dicséret, ha siker van.

2012. júl. 4. 20:39
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm,lehet ez lesz...leveszem a pelust.Mert már volt jópár olyan napunk,mikor többször pisilt és kakilt bilibe mikor ráültettem, csak eddig mind véletlen volt,tudtam kb mikor fog pisilni/kakilni.
2012. júl. 4. 20:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem viszont ráérsz még.

"ha most nem foglalkozok vele, akkor azt fogja levenni fiam, hogy nem is kell szólnia"

Ugye nem gondolod, hogy ha most nem erőlteted, akkor soha nem lesz szobatiszta?

Az én kislányom 28 hónapos volt, mikor egyik napról a másikra közölte, hogy "bilibe pisilek" és azóta így is tesz. Előtte hónapokig csak utána szólt.

Nem erőlködtem vele, nem mostam kakis bugyit és nem kellett félnem, hogy ha elviszem valahova mi lesz, mert azóta mindig jelzi, ha kell és wc-be is bárhol elintézi a dolgát. Ja és nem utolsó sorban egy ideig már vissza tudja tartani, ha kell.

2012. júl. 4. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!