Akinek nagyon nehéz volt a kaki pelust letenni?
Kétségbe vagyok már esve, mindent bevetettem, nem tudom mitévő legyek. 3 éves a kisfiam. Kb. 8-9 hónapja magától lett szobatiszta a pisire éjjel-nappal. Baleset soha nem volt. Viszont a kakihoz azóta is pelenkát kér. Tökéletesen tudja mikor jön a kaki, kéri a pelust, elvonul a búvóhelyére, kinyomja és már jön is, hogy anya kész vagyok, vegyük le a pelust. Már próbálkoztam az általam ismert összes praktikával, mind hiába. Igértünk neki olyan játékot amit nagyon szertett volna, kakidalt énekelnék neki, betettük a bilit a búvóhelyére, vettünk fellépőt a wc-hez, szeret oda felmászni, jön velem mikor én végzem a dolgomat, ő megnézi, lehúzza, elmagyaráztam hova megy a kaki, miért van víz a wc-ben stb. A kis barátai mind a wc-be, bilibe kakilnak, ezt is tudja.
Van egy kistestvére 9 hónapos lesz nemsokára, de soha nem mutatta, hogy irigyelné tőle a pelust. Sőt. A 3 évesemet már zavarja, ha rajta van, egyértelműen a kakival nem tud mit kezdeni. Vagy nem tudom és nem értem mitől fél.
Írnál tapasztalatot, ha ugyan ezen végig mentél és végül csak sikerült?
Ja, ha nem kap pelust napokig visszatartja, szól ugyan ha érzi hogy kell, leül a wc-re (bilibe nem akarja), de 3 másodperc múlva felugrik, hogy nem-nem-nem!
Mi tévő legyek?
Ma már mérgemben azt mondtam, hogy ha kell a pelus, akkor rajtad is marad. Belekakilt és nem vettem ki neki. Persze sírt addig amíg levettem róla. Mondtam, hogy ha legközelebb is pelus kell a kakihoz, akkor nem fogom levenni róla, ott marad. Lehet kegyetlenség ezt tenni, de már nem tudom mit tehetnék még. Érettnek BIZTOS hogy érett!!
Segítsetek, aki tud!! Szeptembertől oviba is megy.
Valószínűleg azt csinálnám, hogy egyszerűen nem adnék pelust a kakihoz. Előbb-utóbb úgyis kijön, ha három-négy nap után sem kakil, akkor a glicerin kúp megoldja a dolgot. Csak egyszer kéne szerintem pelus nélkül sikerülnie, és onnantól már nem lenne gond vele.
Biztos érzi/tudja azt is hogy te is stresszelsz rajta, és ezért is ellenkezik.
Köszönöm!
Tudom, hogy nem kéne mérgelődnöm rajta, meg hogy van ilyen... Megpróbálom könnyedebben venni...
A mi védőnénink is azt mondta, hogy majd az ovi megoldja, ne erőltessem.
Amúgy most mi is azt csináljuk, hogy egyszerűen nem adok pelust, nincs és kész. Meglátjuk hány napig fogja tartogatni. Csak féltem, nehogy baj legyen belőle...
Remélem nálunk nem fog olyan sokáig tartani, mint kedves második válaszolónak! Részvétem!
Köszönöm az eddigi válaszokat!!
Sziasztok!
Örömmel jelentem nektek, a kisfiam szobatiszta lett:-))
Tegnap már a játszóházban is kakilt (igaz csak bilibe) minden sírás, visszatartás nélkül!!
Ez már a negyedik nap, hogy nem tartja vissza!! Olyan boldog vagyok!! Azt hittem sosem fog sikerülni...:)
A bújócsja jött be. Eszembe jutott, hogy régen, mikor még rendesen pelusos volt mindig kérte, hogy bújócskázzunk, mikor kakilnia kellett és amíg Ő bújt, én kerestem, addig belenyomta a pelusba:)
Most a fürdőben ül a bilin és meg kint keresem Őt hangosan. Mire megtalálom kész a kaki:))
Nagyon büszke vagyok rá! Olyan jó érzés:))
Kívánom mindenkinek, aki küszködik a pelusletétellel!!
Minden jót nektek!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!