Miért csak a pelusba hajlandó kakilni?
Kisfiam nyáron lesz 3 éves, a szobatisztasággal ott tartunk, hogy nappal már nincs rajta pelus, nagyon szépen bilizik, sőt már a nappali alváshoz sem kell a pelus.
Viszont ha kakilnia kell, akkor pelust kér. Miért van ez? Nem baj? És mit tegyek, hogy a bilibe kakiljon? Soha nem erőltettük a szobatisztaságot, nálunk nem volt bilin üldögélés, szóval most nem tudom hogy vegyem rá erre. Eljutunk szeptemberre (ovi) addig, hogy nappalra teljesen szobatiszta legyen?
Így volt az én fiam is, én türelmesen vártam, hogy mikor tudja elengedni a kakis pelust. Már ügyesen pisilt bilibe, az utcán sem kellett rá pelus, de vittem magammal, mert, ha rájött a kakilhatnék, csak abba akart. Ugyanúgy csináltam, mint a bilizést, nem erőltettem. Ha úgy esik jól, úgy esik jól.
Kb 3 hónap telt el így, amikor vettem neki egy halom matricát, meg egy szép füzetet és minden bilibe kakilásért matricával jutalmaztam. Ha épp nem akart bilibe kakilni, akkor sem szidtam, mondtam neki, sebaj, ügyes vagy, majd legközelebb a bilibe megy. Pelusba kakilásért persze nem járt matrica.
Azóta eltelt 3/4 év és még mindig matricázunk. :)
3. vagyok, utolsóval egyet értek. Nekem is azt mondta valaki, hogy a kakit valamiért nehezebben "adják oda" nekünk.
Én mindig megengedtem neki, hogy megnézze, ha akarja, együtt öntjük ki a bilit és ő húzhatja le.
Valahol nekik is intimebb dolog ez, mint nálunk felnőtteknél szerintem.
köszönöm szépen mindenkinek a választ! akkor várok türelmesen!
ezen nagyon jót nevettem: Azóta eltelt 3/4 év és még mindig matricázunk. :) :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!