Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 hét múlva óvoda és a kisfiam...

3 hét múlva óvoda és a kisfiam alvásnál még bepisil, a kakit meg a pelusba hajlandó?

Figyelt kérdés
Mit tehetnék hogy megoldódjanak a dolgok, mert a bölcsiből minden pajtás megy el az oviba, és nem szeretném őt kiszakítani ebből a megszokott közegből. A héten tölti a 3. évét.
2011. aug. 17. 07:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ÍGy nem engedik majd oviba, hiszen nem szobatiszta.
2011. aug. 17. 07:09
 2/11 A kérdező kommentje:
Tudom, ezért szeretnék ötleteket, hogyan tudnám teljesen szobatisztává tenni.
2011. aug. 17. 07:17
 3/11 anonim ***** válasza:

Beszélgetni kell vele, hogy pl te már nagyfiú vagy, a nagyfiúk pedig nem pelusba kakilnak, a barátaid mennek oviba, de te így nem mehetsz, ha a wc-be kakilsz kapsz egy akármit, stb.

Az alvás közbeni bepisilésről nehéz lesz leszoktatni. Kezdésként próbáld, hogy lefekvés előtt menjen el pisilni

2011. aug. 17. 07:20
 4/11 A kérdező kommentje:
Beszégetek vele, és minden alkalommal bólint, hogy jó, rendben, de amikor jön a kaki, akkor meg hozza a pelust. Azért nem merem erőltetni, mert félek hogy akkor meg visszatartja.
2011. aug. 17. 07:28
 5/11 anonim ***** válasza:
én nem vagyok biztos benne hogy nem mehet oviba,kérdezz rá az ovónéninél,mert lehet ott minden rendben történne.alvás elött ne igyon,és menjetek el pisilni,a kaka nálunk is sarkalatos kérdés mert nagyon nehezen és nagyon fájdalmasan kakil,igy örül ha gyorsan elintézi,már nincs idő wc-re szaladni,csak már amikor útban van,vagy fele bent van már,én csak beszélgetek vele,hogy milyen jó lenen ha előtte szólna mert ott sokkal könnyebben elvégzi majd,egyenlőre fél,de nekünk még van fél évünk az oviig,remélem addig megoldódik.
2011. aug. 17. 07:34
 6/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy csak a 2,5 évesekre vonatkozik a szobatisztaság. 3 évesen már kötelesek felvenni akkor is ha nem az. Az én kisfiam most 2 éves múlt és ugyanez a helyzet. Én eldugtam a pelust és azt mondtam, hogy nincs már több, este meg véletlenül mindig találok egyet.:-P Aztán elkezdtük bili helyett a WC-t használni és abba most lassan 1 hete minden nap belekakil (bilinél rá sem ült, egyszer sem tudtam belekakiltatni) WC-n is úgy volt az első, hogy pisilni indultunk, de annyira belejöttünk a mesélésbe, rajzolásba, hogy nem akart leszállni és egyszer csak hallottam is a kis pottyanást. Délutáni alváshoz tényleg jó módszer az előtte pisilés és folyadékot ha mód van rá már ne igyon előtte e gy órával.
2011. aug. 17. 13:47
 7/11 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok! Még annyit szeretnék írni, hogy bárki bármit is mond, szerintem bizonyos gyerekeknél muszáj erőltetni a szobatisztaságot, mert ha ráhagyjuk nem lát semmilyen következményt "tetteinek" és a peluson is csak elkényelmesedik! Nálunk pl. a feltakarítás,kimosás, rajtad marad sem használt, mert boldogan mosta a bugyust, takarította a kakit, viseltea pisis göncöt.
2011. aug. 17. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:
48%
Tévedés, 13:47, csak az iskola előtti egy évben kötelező az óvoda, de ha akkor sem szobatiszta, akkor nem veszik be és iskolába se járhat később, ha nem szobatiszta...
2011. aug. 17. 15:11
 9/11 anonim válasza:

Sok igazságot írtak az előttem szólók! Az én gyermekem jövő hónapban lesz három és kezdjük az ovit. Tavaly nyáron már nem volt pelus, a pisi szépen a wc-be ment és megy is. Az éjjeli bepisilés is gyorsan megszűnt.Mivel rengeteget ivott este is csakis pisilés után feküdhetett le, és éjjel csak akkor engedtem inni, ha előtte kimentünk pisilni.Egy idő után már automatikusan lemászott az ágyról és indult pisilni, hogy inni kapjon.Ma már csak hajnalban iszik és ha esetleg előbb lenne pisi szól!

A kaki viszont gond, hiszen kb 8 hónapja nem hord pelust de csakis bugyiba hajlandó elvégezni azt. Én már mindent kipróbáltam! Szakértő szerint ezt "nekünk" szánja. Én is izgulok/-tam mi lesz hiszen nyakunkon az ovi. Valóban szobatiszta gyermek mehet csak oviba, azonban 3 hónap a türelmi idő, ha a gyermek ovodában folyamatosan bepisil/kakil-ott dolgozótól tudom.

3 napja bekeményítettem és ahányszor a bugyiba ment a kaki egy játékot-természetesen a legkedvesebbet-eltüntettem és megbeszéltem vele, hogy akkor kaphatja vissza, ha szól és ezután a wc-be megy a kaki. Láss csodát tegnap megtörtént, a kaki a wc-be landolt! Egy játékot visszakapott. A boldogságtól a "föld felett lebegett".Természetesen közöltem vele ha ismét bugyiba rendezi a játék újra elmegy. Ma már szólt, de a kaki nem sikerült eddig. Most alszik, utána ismét várom, hogy megtörténjen. Tegnap nagyon boldog volt és mindenkinek elújságolta, hogy milyen ügyes volt. Be van ígérve egy új kisautó is, de azért többször kell majd produkálni, ezzel ösztönözzük! Próbálkozz Te is valami hasonlóval, hátha!

2012. jan. 14. 14:53
 10/11 anonim válasza:
Bár most látom csak a kérdés már régi, :))))))), de sokan járnak ebben a cipőben!!!
2012. jan. 14. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!