3 hét múlva óvoda és a kisfiam alvásnál még bepisil, a kakit meg a pelusba hajlandó?
Beszélgetni kell vele, hogy pl te már nagyfiú vagy, a nagyfiúk pedig nem pelusba kakilnak, a barátaid mennek oviba, de te így nem mehetsz, ha a wc-be kakilsz kapsz egy akármit, stb.
Az alvás közbeni bepisilésről nehéz lesz leszoktatni. Kezdésként próbáld, hogy lefekvés előtt menjen el pisilni
Sok igazságot írtak az előttem szólók! Az én gyermekem jövő hónapban lesz három és kezdjük az ovit. Tavaly nyáron már nem volt pelus, a pisi szépen a wc-be ment és megy is. Az éjjeli bepisilés is gyorsan megszűnt.Mivel rengeteget ivott este is csakis pisilés után feküdhetett le, és éjjel csak akkor engedtem inni, ha előtte kimentünk pisilni.Egy idő után már automatikusan lemászott az ágyról és indult pisilni, hogy inni kapjon.Ma már csak hajnalban iszik és ha esetleg előbb lenne pisi szól!
A kaki viszont gond, hiszen kb 8 hónapja nem hord pelust de csakis bugyiba hajlandó elvégezni azt. Én már mindent kipróbáltam! Szakértő szerint ezt "nekünk" szánja. Én is izgulok/-tam mi lesz hiszen nyakunkon az ovi. Valóban szobatiszta gyermek mehet csak oviba, azonban 3 hónap a türelmi idő, ha a gyermek ovodában folyamatosan bepisil/kakil-ott dolgozótól tudom.
3 napja bekeményítettem és ahányszor a bugyiba ment a kaki egy játékot-természetesen a legkedvesebbet-eltüntettem és megbeszéltem vele, hogy akkor kaphatja vissza, ha szól és ezután a wc-be megy a kaki. Láss csodát tegnap megtörtént, a kaki a wc-be landolt! Egy játékot visszakapott. A boldogságtól a "föld felett lebegett".Természetesen közöltem vele ha ismét bugyiba rendezi a játék újra elmegy. Ma már szólt, de a kaki nem sikerült eddig. Most alszik, utána ismét várom, hogy megtörténjen. Tegnap nagyon boldog volt és mindenkinek elújságolta, hogy milyen ügyes volt. Be van ígérve egy új kisautó is, de azért többször kell majd produkálni, ezzel ösztönözzük! Próbálkozz Te is valami hasonlóval, hátha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!