Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két év körüli gyermeknek...

Két év körüli gyermeknek 'való' bölcsi?

Figyelt kérdés
Milyen tapasztalatok vannak bölcsikkel kapcsolatban? Lehet vissza mehetnék dolgozni két hó múlva, de a kicsi most lesz kettő. Sajnálnám beadni, maradnék vele. DE! Lehet nem is szörnyű hely a bölcsi és élvezné? Ki mit tapasztalt?
2012. júl. 3. 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Gyerekfüggő. Van amelyik boldogan elvan a bölcsibe, van amelyik meg még az óvoda első 1-2 évét is végigordítja. Te tudod, mennyire ragaszkodik hozzád a kicsi, illetve mennyire szereti a gyerektársaságot.
2012. júl. 3. 13:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Gyermek válogatja,muszájból beírattuk,felvették,ősztől megy.Nyílt napon mikor voltunk alig tudtam kiráncigálni,nagyon el volt.Valamelyest nyugodt vagyok,hogy Neki ez nagyon tetszik és jól fogja érezni magát (remélem).
2012. júl. 3. 13:43
 3/8 anonim ***** válasza:
igen,igazából 2 éven felülieknek való a bölcsi.A kisebbeket inkább megviseli.
2012. júl. 3. 13:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam 28 honapos. O nagyon szereti a bolcsit. 23 honapos koratol van 2 kisbaratja es azota egyenesen imad jarni. Az egyik egy kislany es a masik egy hasonlo termeszetu kisfiu. A hasonlo termeszetet az alatt ertem, hogy mindketten auto maniasak es kis orokmozgok. A kedvenc idotoltesuk az, hogy megallnak a terem egyik vegebe, az egyik elkilatja, hogy szaladas es atrohannak a masik vegebe. Ezt orakig kepesek jatszani. :) Labdazni is szoktak. Az udvaron van egy kis domb es a fiam fentrol guritja le a labdat es a kisbaratja meg elkapja aztan visszadobaja vagy forditva. Sokszor lattam oket pakolni meg epiteni egyut. Sajnos mar rosszasagot is csinaltak egyut. Pl. kidobaltak az ablakon az uzsonara szant pogacsat. Szoval meg a bunti sarokba sem hagyjak egyedul egymast. :) Rengeteg eneket es mondokat tanult a kisfiam a bolcsibe. Csak amulok es bamulok sokszor. Ezeket a peldakat csak azert soroltam fel, hogy lasd nem annyira szornyu hely es a fiambol kiindulva nekik kellett a gyerek tarsasag. Lehet nem minden gyerek igenyli de a fiam nagyon.
2012. júl. 3. 13:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok. Köszönöm. Akkor próbáljam meg, megy-e aztán max ha nem akkor maradunk itthon. Januártól próbálnám, hátha addig kihúzná a munkáltatóm is.
2012. júl. 3. 15:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekünk bevált a bölcsi, két évesen kezdtük, előtte ugyanoda jártunk játszócsoportba, így simán vette a beszokást. Örömmel megy, ha kimarad egy hét betegség miatt, már hiányolja. Nyitott, társasághoz szokott gyereknek kell is szerintem. Ha látja rajtad, hogy bátran és jó szívvel hagyod ott, könnyebb lesz. Azt látom, hogy azok az anyukák, akiket nagyon megvisel a bölcsibe adás, és úgy hagyják ott a kicsit, hogy "jaj mi lesz veled bogárkám itt egész nap", azoknak a gyereke sokkal rosszabbul szokik be, sok a sírdogálás. Hasznos, ha sokat jártok gyerektársaságba már a bölcsi előtt is.Az első évben viszont sokat lesz beteg, a munka mellett az nagy gond lehet. Ha teheted akkor immunerősítőt, vitaminokat rendszeresen kapjon. Egyébként az is látom, hogy a könnyebben beszokó gyerek, aki szeret bölcsibe járni, sokkal ritkábban beteg. Szóval ne vidd túlzásba a lelkifurdalást, magabiztosan viselkedj, és akkor a kicsi is azt érzi majd, hogy nincs mitől tartania, nagyobb lesz a biztonságérzete, és jobban fogja bent érezni magát.
2012. júl. 3. 17:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én 2 éves fiam szeret oda járni.
2012. júl. 3. 21:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Fiam 21 hósan kezdte tavaly nyáron a bölcsit. Pont tegnap mondtam neki, hogy bezár a bölcsi 1 hónapra és addig elmegyünk nyaralni a mamához, mire teljesen kiakadt, hogy akkor nem látja a barátait:-)
2012. júl. 4. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!