2 év körüli gyermeknek mit kell tudnia?
1.vagyok: Súly, magasság, fejkörfogat, mellkas körfogat.
Összerendezett mozgással jár-e, páros lábbal ugrál, jól fut, rajzol-e, önállóan eszik, öltözködésnél fürdetésnél aktívan közreműködik, akaratát érvényesíti, összerakós játékot összeilleszt vagy kockából épít, szobatisztaság kialakulóban, önmagát nevén szólítja-e, Mi ez?-t kérdez, könnyű vele kapcsolatot teremteni, kiegyensúlyozott-e, napirendje kialakult, új helyzetet könnyen fogadja-e, rajzolásnál 10cm-nél közelebb hajol-e a papírhoz, szemmozgás párhuzamos, hunyorít, gyakori pislogás van-e, suttogó hangra figyel, ugyanolyan hangszínnel utánoz, énekelget, nehezen érti-e a beszédet ha a háttérben zaj van pl.tévé, rövid mondatokat alkot-e (alany, állítmány, tárgy), ismert tárgyakat megnevez, van-e lábdeformitás, végtagi eltérés.
Szobatisztaság:tévedés, az a kérdés, hogy kialakulóban van-e. Ami azt jelenti, hogy jelzi, ha bekakilt, mert már zavarja. Ha még nem szobatiszta, az nem baj.
Tőlünk is kérdezte a védőnő, hogy hogyan beszél magáról: a baba, vagy a neve, vagy E/1: én. Mert már azt kéne mondania, hogy én. Ellenben sok 2 éves gyerek még nem is beszél, szóval szerintem ez is túlzás. A fiam is alig mond egy-két szót, mégis azt írta a státuszon a védőnő, hogy megfelelően fejlett gyermek.
Kialakult napirend, idegen helyzeteket jól tolerálja, könnyű vele kapcsolatot létesíteni, papírtól megfelelő távolságot tart, épít, kirakózik, rövid mondatokat alkot. Elég pl. az anya, gyere, nekünk nagyjából ezt mondja a fiam, sokkal többet nem. Öltözködésnél segít. Páros lábbal ugrál.
Más most nem jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!