Mi okozhatja a lázát?
5 éves kisfiam 3 napja lázas. Nem vittem az orvoshoz, mert többször jobban érezte magán annak ellenére, hogy a láza 38 fok alá nem ment le. Most 39,5 fokos láza van, nagyon rosszul érzi magát, 3 napja szinte semmit nem evett. Más tünete nincsen. A lázcsillapító és hűtőfürdő sem viszi a lázát 38 fok alá. Felnőttorvosi ügyeleten voltunk délelőtt, de ott még gyógyszert sem adtak neki.
Vigyem a szomszéd városban lévő gyerekügyeletre?

Nekem a 3 éves kisfiam csütörtök óta lázas.Csütörtökön a legmagasabb 38,7 volt neki.Elvittem dokihoz,nem írt neki semmit,mert hogy valószínűleg vírus.Tegnap is egész nap lázas volt,estére 40.1-re felment neki.Ma délutánra 39.6 lett ismét a láza,így elvittem az ügyeletre.Kapott antibiotikumot.
Én a helyedben elvinném a gyerekorvosi ügyeletre.

Azért vittem a felnőtt ügyeletre, mert itt nincs más, és autó híján egy egyéves tesóval együtt bebuszozni 30 km-re a városba nagyon nehézkes. (a férjem nem volt itthon)
De este csak muszáj volt bemenni, mert megint felment a láza, és a klinikán azt mondták, hogy tüszős mandulagyulladása van, ahol kapott antibiotikumot és cataflamot (nem biztos hogy így kell írni helyesen)

Hát én egész mást találtam a webbetegen a roseola infantumról
Exanthema subitum (Roseloa infantum)
Lappangási idő 10-15 nap
Bevezető időszak 3 nap
Fertőzőképesség időtartam Ismeretlen
Bevezető tünetek magas láz (akár 40 fok)
Kiütés jellege Rózsaszín kiemelkedő foltos kiütések. Előbb a törzsön kezdődnek, majd szétterjednek és 1-2 napon belül eltűnnek.
Kísérő tünetek Típusosan a láz megszűnése után jelentkeznek a bőrkiütések. Jóindulatú betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!