Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi okozhatja a lázát?

Mi okozhatja a lázát?

Figyelt kérdés

5 éves kisfiam 3 napja lázas. Nem vittem az orvoshoz, mert többször jobban érezte magán annak ellenére, hogy a láza 38 fok alá nem ment le. Most 39,5 fokos láza van, nagyon rosszul érzi magát, 3 napja szinte semmit nem evett. Más tünete nincsen. A lázcsillapító és hűtőfürdő sem viszi a lázát 38 fok alá. Felnőttorvosi ügyeleten voltunk délelőtt, de ott még gyógyszert sem adtak neki.

Vigyem a szomszéd városban lévő gyerekügyeletre?

2012. jún. 30. 13:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A roseola infantum (háromnapos láz, exanthema subitum, 6. betegség) csecsemők és kisgyerekek fertőző, kiütést és magas lázat okozó vírusos betegsége.
2012. jún. 30. 20:18
 12/18 anonim ***** válasza:
Ja, a kiütések csak akkor jelennek meg, ha a láz elmúlt.
2012. jún. 30. 20:19
 13/18 anonim ***** válasza:

Nekem a 3 éves kisfiam csütörtök óta lázas.Csütörtökön a legmagasabb 38,7 volt neki.Elvittem dokihoz,nem írt neki semmit,mert hogy valószínűleg vírus.Tegnap is egész nap lázas volt,estére 40.1-re felment neki.Ma délutánra 39.6 lett ismét a láza,így elvittem az ügyeletre.Kapott antibiotikumot.

Én a helyedben elvinném a gyerekorvosi ügyeletre.

2012. jún. 30. 22:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Most terjed a 3 napos láz vírusa. Szinte biztos, hogy ezt kapta el a kisfiad. Semmit nem kell csinálni vele a lázcsillapításon kívül, és persze sok folyadék (leves, víz, tea) Ha nem eszik semmit, nem gond, a folyadék a lényeg, főleg ebben a melegben. A kiütésekkel nem kell csinálni semmit (már ha előjönnek, mert nem mindenkinél jön ki), nyomtalanul elmúlnak 2-3 nap alatt.
2012. júl. 1. 10:42
 15/18 A kérdező kommentje:

Azért vittem a felnőtt ügyeletre, mert itt nincs más, és autó híján egy egyéves tesóval együtt bebuszozni 30 km-re a városba nagyon nehézkes. (a férjem nem volt itthon)

De este csak muszáj volt bemenni, mert megint felment a láza, és a klinikán azt mondták, hogy tüszős mandulagyulladása van, ahol kapott antibiotikumot és cataflamot (nem biztos hogy így kell írni helyesen)

2012. júl. 1. 15:16
 16/18 anonim ***** válasza:
Mielőbbi gyógyulást a kisfiadnak!
2012. júl. 1. 21:46
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. júl. 1. 22:03
 18/18 anonim ***** válasza:

Hát én egész mást találtam a webbetegen a roseola infantumról

Exanthema subitum (Roseloa infantum)

Lappangási idő 10-15 nap

Bevezető időszak 3 nap

Fertőzőképesség időtartam Ismeretlen

Bevezető tünetek magas láz (akár 40 fok)

Kiütés jellege Rózsaszín kiemelkedő foltos kiütések. Előbb a törzsön kezdődnek, majd szétterjednek és 1-2 napon belül eltűnnek.

Kísérő tünetek Típusosan a láz megszűnése után jelentkeznek a bőrkiütések. Jóindulatú betegség.

2012. júl. 2. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!