Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi okozhatja a lázát?

Mi okozhatja a lázát?

Figyelt kérdés

5 éves kisfiam 3 napja lázas. Nem vittem az orvoshoz, mert többször jobban érezte magán annak ellenére, hogy a láza 38 fok alá nem ment le. Most 39,5 fokos láza van, nagyon rosszul érzi magát, 3 napja szinte semmit nem evett. Más tünete nincsen. A lázcsillapító és hűtőfürdő sem viszi a lázát 38 fok alá. Felnőttorvosi ügyeleten voltunk délelőtt, de ott még gyógyszert sem adtak neki.

Vigyem a szomszéd városban lévő gyerekügyeletre?

2012. jún. 30. 13:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Igen, vidd mindenképpen... Azt mondják, hogy ha három nap alatt nem múlik el a láz, akkor mindenképpen kell gyógyszer is. Egy "egyszerű" vírust ennyi idő alatt már le kellett volna küzdenie a szervezetének - gondolom, erre vártál, és ezért is nem vitted eddig orvoshoz. A 39,5 pedig meglehetősen magas ahhoz, hogy tovább várj... Mielőbbi jobbulást a kisfiadnak - és mielőbbi orvost.
2012. jún. 30. 13:19
 2/18 anonim ***** válasza:
Nálunk a 3 napos láz csinált ilyet, hogy 3 alá nem ment neki 3 napig, de sokszor volt 40 közeli. Majd a 4. napon elmúlt, és tele lett kiütéssel.Semmi más tünete nem volt, csak a láz, és a gyengeség. Én is levinném dokihoz biztos ami biztos.
2012. jún. 30. 13:30
 3/18 anonim ***** válasza:
38 alá nem ment 3 napig...lemaradt a "8"-as
2012. jún. 30. 13:31
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy három napos láz? Oké, hogy nem kapott gyógyszert, de mit mondtak, mitől van? Háromnapos lázra az én fiamnak is csak azt mondtak annak idején, hogy szükség szerinti lázcsillapítás. Panadol meg hűtőfürdő és ennyi.
2012. jún. 30. 14:14
 5/18 A kérdező kommentje:
Azt mondta az orvos, hogy valószínű vírus, és hogy adjam neki a lázcsillapítót.
2012. jún. 30. 14:45
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
Nagy butaság volt nem elvinni az orvoshoz hétköznap. Hogy írhatod, hogy jobban volt, mikor nem ment a láza 38 alá? Most meg majdnem 40 és itt tanakodtál, hogy mit csinálj... Ne is haragudj, de elképesztő... Utána meg felnőttorvohoz viszed, mikor a szomszéd városban van gyerekorvos! Remélem, nem lesz gond.
2012. jún. 30. 15:35
 7/18 anonim ***** válasza:
Elvitted a gyerekorvosi ügyeletre?Én egyszer vittem el az akkor 8 hónapos kisfiamat ügyeletre (felnőtt ügyeletre) olyan gyógyszert kapott,amit 6 éven aluli nem kaphat :S 1x még kellett mennünk felnőtt ügyeletre,de ott jó gyógyszert kapott.
2012. jún. 30. 15:47
 8/18 anonim ***** válasza:

Kedd óta lázas az én lányom is, szerdán voltunk dokinál, nem adott semmit, azt mondta valami vírus.

Tegnap este voltunk ügyeleten, mert mindig visszajön a láz. A doktornő is vírust mondott. Fenistil cseppet kaptunk, cataflammal csillapítom a lázát, és tegnap estére, ma reggelre az egész teste piros-rózsaszín foltos. Erre meg calcimusc-ot adok neki.

De egyenlőre semmi.:-(

Egyik doki sem mondta, hogy ez 3 napos láz. Sőt, én még sosem hallottam hivatalos helyről ezt, hogy van 3 napos láz.

Szóval valami vírus terjeng...

2012. jún. 30. 15:59
 9/18 anonim ***** válasza:
Hasmenése nincs?
2012. jún. 30. 17:24
 10/18 anonim ***** válasza:
A háromnapos lázat is egy vírus okozza.
2012. jún. 30. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!