Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 év körüli gyereked mondókázik?

2 év körüli gyereked mondókázik?

Figyelt kérdés
Egyik este a lányomra(24 hónapos) rátört a mondókázhatnék és 1-2 szó kihagyásával elmondta a mókuska,mókuskát,úgy hogy kb 1 hónapja elő sem vettem azt a könyvét amelyikből ezt szoktam neki olvasni. Előtte még sose mondott belőle 1 kukkot sem. Ilyen az mikor érlelik magukban egy darabig, és egyszer csak előjön minden? :)

2012. jún. 27. 14:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
enyém nem ilyen 23 hós nem mondókázik s nem beszél
2012. jún. 27. 14:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Naná, hogy tudnak mindent, és egy ideig tartogatják, aztán előveszik és a szülő meg csak néz. :)

Lányom is így volt, ő énekelni kezdett dalocskákat.

2012. jún. 27. 15:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém sajnos nem, még nem beszél:-(
2012. jún. 27. 15:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 2 éves kor aután kezdett el beszélni úgy jobban, de 2,5 éves volt kb. mikor énekeltem neki többször is a " Vuk"-ot és akkor ő is kezdte, de nem tudta teljes végig, hanem kihagyásokkal ment a dolog, pl. "füjge jóka lábak..hipp hopp...vuk....:":))
2012. jún. 27. 15:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
21 hós a kislányom. Elénekli a hinta palintát, kis kacsa fürdiket. Monja és mutatja a katalinka szállj elt és a csigabiga gyere kit. Van egy 3,5 éves kiscsoportos bátyja húzóerőnek.
2012. jún. 27. 16:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a fiam is már tudott mondókákat két évesen, illetve az akkor aktuális Hull a pelyhest is végig énekelte... Anyák napjára 2,5 évesen az orgona ágát énekelte el nekem (meglepetésből) illetve a Vuk-ot is végig, pedig ezeket itthon nem is énekeltük. A bölcsiben tanulják. De amit itthon énekelünk, most már azokat is fújja, nagyon sokat. Sőt, mikor autóval megyünk, általában a paff megy, vagy a Halász Judit hívd a nagymamát c. albuma, abból is néha énekelget a szám alatt :o))

Nagyon fogékonyak ilyen korban, alig kell párszor hallaniuk, és már tudják is!!!

2012. jún. 27. 22:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 23 hónapos. és még szavakban beszél, a mondókákat csak mutogatja. Nagyon ügyes a kis hölgy, gartulálok neki és Nektek is.
2012. jún. 27. 22:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a nagyobbik lányom is ilyen volt 2 évesen. Folyamatosan beszélt és imádott mondókázni. Pár mondókát, amit a bölcsiben hallott én is tőle tanultam meg. :)

Döbbenetes, mi minden van a fejükben és hogy kibukik egyszer csak. :)

2012. jún. 27. 22:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
lányom 15-16 hónapos volt mikor a babanyelvén elkezdett mondókázni, egyszer pont a védőnőnél, még ő is meglepődött rajta. most 22 hónapos, mondókázik, de csak a mondóka eleje érthető pl: hinta-palinta...stb, de igaz hogy még nem tud "beszélni" most kezdi el összekötni a szavakat. igaz én fejlesztőbe is hordom őt ahol nagyon sok mondókát hall.
2012. jún. 27. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!