Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Igy mondókázik 2 és fél éves...

Igy mondókázik 2 és fél éves gyereked?

Figyelt kérdés
nagyon szépen mondókázik,de magától nem mondja ez az elejétől a végéig pedig tudja,ha én elkezdem abba hagyom fojtatja,aztán megint mondom,megint abbahagyom és folyatja,mindig máshol hagyom abba igy tudom,hogy tudja,de még se mondja el az egészet.ugyanígy van az énekekkel is.nálatok is volt igy,vagy ez egy folyamat,és nemsokára magától mondja el az egészet?
2011. máj. 31. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte az enyém is pontosan ugyanígy mondókázott. Csak velem mondta, vagy valakivel, aki "segít" benne. Aztán hamarosan elkezdte magától és most már egyiket a másik után fújja. Nemrég összeszámoltam, hogy 20-nál is többet tud. (Járunk gyerektornára, ott tanulja az újabbakat.)
2011. máj. 31. 14:41
 2/9 anonim ***** válasza:
33%

Mit vársz már egy két és féléves kisgyerektől? Talán szavaljon????

Nem egyformák. Egyik ennyi idős még nem is beszél, a másik elejétől elmondja a verset, a harmadik szakaszokba.

Vagy nagyon fontos lenne, hogy elmondja a verset segítség nélkül a 2 és fél éves kisgyereked???? Ugyanmár. Bocsi, de nem igazán értem ennek a kérdésnek a lényegét. Ehhez nem kell óriási tapasztalat, hogy tudd mennyire kicsi még a kicsid.

2011. máj. 31. 14:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jó, ahogy csinálja, az én fiam is most ennyi idős, és néha csak a kezdő sort mondja, aztán amikor folytatom, akkor mondja velem. Nem késett le semmiről, majd alakul:)
2011. máj. 31. 14:46
 4/9 A kérdező kommentje:
arra voltam csak kíváncsi hogy ez egy folyamata,e ha olvasod a soraim,nem sürgetem,mindent magától csinál,de érdekelt,hogy másnál is van e?ennyi tudod ilyen a tapasztalat csere.Tudom,hogy sok gyerek ilyenkor még nem is beszél,de én nem hasonlítgatok senkijével,pontosan tudom mit tud az enyém,és ő saját magához mérem.Ami érdekli megtanulja,ilyenek a mondókák is.értelmes,kedves hozzászólásod köszönöm utolsó.
2011. máj. 31. 14:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

enyém két éves és nálunk még csak az megy, hogy pl:

Katica szállj el, jönnek a ............. (csendben maradok) ő pedig mondja, hogy TÖRÖKÖK

sós kútba . csend ő meg TESZNEK, onnan is csend, ő meg mondja, hogy KIVESZNEK, stb.

amúgy így indul aztán követi az amit Te is írsz, teljesen jól haladtok .)))

2011. máj. 31. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
ööö, Katalinka, nem Katica :DDDDDDD
2011. máj. 31. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:

(Nem baj , kedves Katica, legalább kreatív vagy! :) Ez amúgy is hiánycikk a legtöbb emberre nézve :) )

Nos, a kérdésre térve: akárcsak a beszédfejlődés terén, a kisgyermek rég érti viszonylag összetett gondolatközlését is a felnőttnek, mire elkezd pár szavas tőmondatokban beszélni. Épp így a mondókázással. Akkor mondja, ha akarja és annyit és addig, amennyire jól esik neki. :)

Tehát hasonlatos a beszédfejlődés eme vonatkozásához.

Ne várd, hogy produkálja magát, nem ez a lényeg. ;) Ha meg csak az aggodalom beszélt a kérdésedből, akkor javaslom, próbálj megnyugodni, ez így bőven okés, ahogyan mondókázik. :)

Hadd álljon itt egy vicc, egy másik topicban is írtam, egyébként az általam nagyra becsült Vekerdy Tamás, híres gyermekpszichológus egyik kedvenc vicce :) :

Gyerkőc 1 éves, egy kukkot se szól, 2 éves, semmi, 3, még mindig nem, 4 még mindig elvan, mint a befőtt, szép csendben, egyszer öt évesen az asztalnál megszólal:

-Anya, ez a babfőzelék meglehetősen sósra sikeredett.

-Fiam, hát te...ttteee .. te beszélsz???!!! Eddig hogy hogy nem szólaltál meg? 8-O

-Kérlek, eddig mindig minden rendben volt.

;-)

Persze van némi túlzás a viccben, de a lényeget reálisan tükrözi. :)

2011. máj. 31. 22:22
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó,eszembe sincs aggódni.annak is nagyon örülök amit eddig és ahogy csinál,csak azt akartam megtudni másnál is így van e,összehasonlítási alapom nincs,csak ő.köszi.
2011. jún. 1. 07:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Szívesen, és tudom, hogy ez volt eredetileg is a hozzáállásod, hiszen jelezted már itt, csupáncsak a teljesebb kép kedvéért tetem hozzá, hogy megnyugodhatsz, sok hasonló korún tapasztaltam, ráadásul a szakirodalom így aképpen nyilatkozik erről, hogyan itt páran, meg ahogy én jeleztem.
2011. jún. 2. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!