Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 18 hónapos kisfiam, ha tejet...

18 hónapos kisfiam, ha tejet kap rögtön hasmenése lesz tőle, ha más tejterméket kap semmi gondunk nincsen. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Csecsemőkorában a Milupa pepti tápszert kapta, mert csak ezt bírta a pocakja. Joghurtot, túró-rudit, tejfölt, pudingot gond nélkül eszik, de ha tejet kap, vagy a tejet kakaónak készítem rögtön erős hasmenése lesz.
2012. jún. 26. 21:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Milyen tejet adsz neki?

A dobozos tejekben(tartós) nem sok tej van, inkább csak tejpor.

Próbálj zacskós pasztörizált 2,8%-os tejjel.

2012. jún. 26. 21:08
 2/8 anonim ***** válasza:

én fiammal is ez volt, tejallergia gyanú... mondjuk ahogy írod, erre lehetett nálatok is számítani ha már kicsi korában is érzékeny volt a tejre.

mi pár havonta megpróbáltuk a tejet, végül 28 hónapos korában nem lett tőle baja, onnantól kapja.

én ételbe se adtam neki tejet, csak tejterméket, azt is mértékkel, mondjuk a főzelékeket habartam, de joghurtot nem kapott, így nőtte ki végül szerencsére :)

2012. jún. 26. 21:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Lehet egy enyhe laktózintolerancia, ami azért nem jelentkezik a tejtermékeknél, mert azok már "feldolgozott" tejet tartalmaznak, amiben kevesebb a laktóz. Szerintem kerüld a tej adását egy ideig még.
2012. jún. 26. 21:18
 4/8 anonim ***** válasza:
A férjem ugyanígy van ezzel,a tejet nem bírja meginni,szinte minden mást igen.Szerintem érzékeny rá bár sosem vizsgálták ki.És ihatott ő akármilyen tejet,bármilyen százalékosat.Az pedig hogy tejporból van nem igaz.Ezt szigorúan ellenőrzik,nálunk csak arra a dobozra kerülhet TEJ felirat amiben tej van.A tartós tejeknél a pasztörizálás mellett kivonják azt az enzimet ami erjeszti a tejet,és olyan dobozba töltik amiben eláll.De a dobozban tej van,a másfél százalékosban kevesebb a zsír,de ennyi.A nem tej az a tejital feliratú doboz.Én csak dobozos tejet használok mindenre,védőnő,és orvos is helyeselte.A ti problémátokat ki kellene vizsgálni.
2012. jún. 26. 21:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Bocsi, tényleg igazatok van, rákerestem és ezt találtam a tejcukor érzékenységről.

[link]

2012. jún. 26. 21:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy voltunk, mint a 2. válaszoló. Sokáig rizs és zabtejet használtam habarásra, inni, mert ha tejet, tejterméket kapott a fiam, egyből napi min. 2 folyós széklete volt. Bölcsi előtt kivizsgáltattuk, hogy a bölcsibe tudjunk valamit mondani: vérvételből nem derült ki tejallergia, és a tejterhelős teszt sem mutatott semmit. Így a Pepti plusz tápszer mellett lassan bevezettük a joghurtokat (kb. heti 3-szor kapott az elején), majd mire a bölcsi elkezdődött 23 hónaposan, már csak annyi volt, hogy inni ne igya a tejet. Mehetnek a tejjel habart dolgok, tejtermékek, de konkrét tejet ne igyon. Vittem neki a zabtejeket, és azt adtak neki, mikor a többiek tejet ittak. Majd 25-26 hónapos kora körül elhagytuk a pepti pluszt, sima tápszert ivott este reggel, egyre keményebb és rendszeresebb széklete lett, majd mikor egy doboz sima tápszer is elfogyott, jöhetett a tej. Azóta issza a tejet és semmi probléma nincs. Kinőtte.

Nálunk is tejallergia gyanú állt fent, amit szerencsére kinőtt a fiam. Lehet, nálatok is ez a helyzet. Vidd el azért vizsgálatra, bár nálunk 2 éves kor alatt nem végzik el a terhelést (mi magánba voltunk).

2012. jún. 27. 08:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, próbáltunk mindenféle tejet, minden márkát, még házit is. Kipróbáltuk a MIZO laktózmentes tejet s ettől semmi baja. Akkor türelemmel várunk három éves koráig. Felhívtam pár klinikát - magánt is - van ahol két éves korban van ahol hároméves korban végzik a tesztet, volt egy nagyon kedves doktornő, aki szerint három éves kor előtt nincs értelme, mert addig kinőheti. Hát nincs más választásunk várunk és addig laktózmentes tejet kap.
2012. jún. 27. 08:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én kistestvérem a tejfehérje érzékenységet 5 évesen nőtte ki, a páromnak viszont a laktózérzékenység 22 évesen egy betegség után jelentkezett, szóval bármi lehet. Laktózmentes termékeket vegyetek egy darabig, aztán szépen lassan lehet próbálkozni a laktózossal is!
2012. jún. 27. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!