18 hónapos kisfiam, ha tejet kap rögtön hasmenése lesz tőle, ha más tejterméket kap semmi gondunk nincsen. Mi lehet a gond?
Milyen tejet adsz neki?
A dobozos tejekben(tartós) nem sok tej van, inkább csak tejpor.
Próbálj zacskós pasztörizált 2,8%-os tejjel.
én fiammal is ez volt, tejallergia gyanú... mondjuk ahogy írod, erre lehetett nálatok is számítani ha már kicsi korában is érzékeny volt a tejre.
mi pár havonta megpróbáltuk a tejet, végül 28 hónapos korában nem lett tőle baja, onnantól kapja.
én ételbe se adtam neki tejet, csak tejterméket, azt is mértékkel, mondjuk a főzelékeket habartam, de joghurtot nem kapott, így nőtte ki végül szerencsére :)
Első vagyok!
Bocsi, tényleg igazatok van, rákerestem és ezt találtam a tejcukor érzékenységről.
Ugyanúgy voltunk, mint a 2. válaszoló. Sokáig rizs és zabtejet használtam habarásra, inni, mert ha tejet, tejterméket kapott a fiam, egyből napi min. 2 folyós széklete volt. Bölcsi előtt kivizsgáltattuk, hogy a bölcsibe tudjunk valamit mondani: vérvételből nem derült ki tejallergia, és a tejterhelős teszt sem mutatott semmit. Így a Pepti plusz tápszer mellett lassan bevezettük a joghurtokat (kb. heti 3-szor kapott az elején), majd mire a bölcsi elkezdődött 23 hónaposan, már csak annyi volt, hogy inni ne igya a tejet. Mehetnek a tejjel habart dolgok, tejtermékek, de konkrét tejet ne igyon. Vittem neki a zabtejeket, és azt adtak neki, mikor a többiek tejet ittak. Majd 25-26 hónapos kora körül elhagytuk a pepti pluszt, sima tápszert ivott este reggel, egyre keményebb és rendszeresebb széklete lett, majd mikor egy doboz sima tápszer is elfogyott, jöhetett a tej. Azóta issza a tejet és semmi probléma nincs. Kinőtte.
Nálunk is tejallergia gyanú állt fent, amit szerencsére kinőtt a fiam. Lehet, nálatok is ez a helyzet. Vidd el azért vizsgálatra, bár nálunk 2 éves kor alatt nem végzik el a terhelést (mi magánba voltunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!