3 éves lányod étkezésére már odafigyelnél, ha úgy látnád kicsit túlsúlyos, kis duci? Nem fogyókúrára vagy diétára gondolok, nem is ezt írom direkt,
Gondolok itt ezekre a dolgokra: nem enne édességet csak ritkán, puding ritkán, joghurtból natúr vagy saját készítésű rendes igazi gyümivel, teljes kiőrlésű pékáru, zsíros szószok öntetek mellőzése tésztafélére, inkább sovány húsok, sültkrumpli max.heti 1szer, felvágottakból is sonka, zsírszegény dolgok, sok gyümölcs, sok zöldség, főzelékek is soványra készítve, csak tej, nem kakaó. Nasinak is semmi keksz, csoki ilyesmi, hanem max. müzliszelet, buláta.
Persze mennyiségi korlát nem lenne.
Azért kérdezem, mert a lányom 3 éves, kicsi kora óta imád enni, viszonylag sokat is eszik. 16 kiló. Nem hájas, de tömzsi. A családban egyenlőre csak én étkezem így a fentebb leírt módon, egészségesen. A nagyobb tesója vékony, és alig eszik, így nála nyilván ilyen dolgok fel se merülnek, örülök ha eszik. A családunkban (mint átlagos magyar családban) vannak a fentebb leírt dolgok (pudingok, cukros dolgok, sült ez meg az, szószok, sültkrumpli, édesség, süti).
Attól tartok, hogy ha a lányomra is ráhagyom ezt az étkezést és sokat is eszik, akkor most alapozom meg épp hogy ilyen kis duci maradjon.
Aggódom. Nem kínozni akarom, és a világért se nádszálkisasszonyt csinálni belőle, mert nem is az az alkat. Csak nem szeretném hogy az evés legyen az élvezet az életében. A gyerekorvos annyit mondott hogy még normális határon belül van, de figyeljek oda. Na de hogy és mire azt nem fejtette ki.
Egyébként meg akárkivel találkozunk mindenkinek az az első mondata hogy ó de jó húsban van a kislány.
Megcukrozni a kukoricát?? na ez meredek:) Hát ez hogy főzzek így elég nehéz, egyrészt a nagyobbam az oviba klasszikus étkezést folytat (kenyér vajjal margarinnal max. kőrözöttel, rá ujjnyi párizsi ilyesmik, ebédre leves és másodikra rizs krumpli hús főzelék rántással stb.) Mellette az édes tészták, grízes mákos lekváros tészta, nutellás gombóc, túrógombóc ilyesmik.
Nem olyan rossz de igen messze áll ettől ahogy én étkezem.
Ha itthon így is főzök, a hét 5 napján a közétkeztetés lesz a lányomnak is.
A férjem szerint ezek nyúlkaják ő nem szereti a salátát, a párolt zöldséget, krumplit is csak sülve, jó nagy húsokat szeret,édességet, sütit. Nem tudom rászoktatni az egészségesebb életmódra. Hozzátenném hogy sokat eszik mégsincs rajta plusz kiló szóval neki az anyagcseréje is gyorsabb.
Na most úgy étkezni hogy eléjük teszem de te kislányom ebből meg ebből nem ehetsz neked itt a finom zöldség...hát eléggé nehéznek tűnik, sőt.
Hát megpróbálom azért mindenképp. Férjemmel már többször beszéltünk erről, de nem akar így étkezni. Akkor elmegy és eszik máshol, az meg anyagilag is marha drága.
Nem kényszeríthetem olyanra amit nem szeret én is rosszul érezném magam ha kiszabná nekem hogy mondjuk egyiknap marhasültet egyek másik nap pacalt aztán tökfőzeléket (amit szívből utálok) stb.
Lehet mennyiséget is meg kellene határoznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!