Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pici babák anyukái, lelkileg...

Pici babák anyukái, lelkileg mikor fogadtátok el, hogy gyermeketek nem/nem volt az a nagy, duci baba? Mekkora volt akkor babátok vagy most?

Figyelt kérdés

Lányom nem nagy baba, most 15 hós és 9,2kg. 81 cm. Doki egyáltalán nem aggódik, látván apja és anyja termetét. (vékonyak, középmagasak vagyunk)

Kislányom egy betegség után, nagy mértékben lefogyott, és utána 2 hét alatt fel tudott szedni 1kg-t!!

Most 2 hónap alatt hízott 300grammot, de nőtt 4 cm-t.

Az utóbbi 1 hónapban nagyon keveset eszik. Nincs kedve enni, vagy nem ízlik neki az étel, nem tudom. Kenyeret imádta, banánt imádta, most nem eszi egyiket sem. (kenyeret nem adtuk 3 hétig ekcéma gyanuja miatt, de nem ez volt az ok, most vezetjük vissza)

Ránézésre nem vékony, van combja, de nem az a duci baba, nem is baj persze.

Milyen hízlaló ételeket adjak neki, hogy legalább egy picit dobja meg a súlyát?

2012. máj. 30. 12:25
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Evvel a pici lánnyal semmi baj. Viszonyításként elmondom az én lányom 26hónapos 14 kg és 88 cm. Ő is vannak napjai mikor nem eszik úgy, de utána bepótolja. Ne aggódj!:)
2012. máj. 30. 12:36
 2/23 anonim ***** válasza:
52%

Miért akarnád minden áron hizlalni?

Örülj neki, hogy önmagának ő szépen szabályozza az energiaigényét, pont annyit fog enni, amennyi kell neki.

A kenyeret nem kéne neki erőltetni, az csak szénhidrát, de semmi tápérték.

2012. máj. 30. 12:38
 3/23 anonim ***** válasza:
Az én lányom nagyon rossz evő.De nem tudok mit csinálni vele.Nem sovány nem is duci pont jó.26 hónapos kb 12kg,92 cm volt 2 hónapja azóta szerintem nőtt is.
2012. máj. 30. 12:39
 4/23 anonim ***** válasza:
34%
Na,azért a gyerektől nem kéne elvenni a kenyeret nem?Nehogy már a pici gyerekeket is fogyóztassák.Szénhidrát....pfff
2012. máj. 30. 12:40
 5/23 A kérdező kommentje:

nem, nem erőltetem a kenyeret. Hisz elhagytuk 3 hétre, most meg 2 naponta kap. (de nem eszi)

azért a változatosság kedvéért jó lenne, ha enné a kenyeret, mert akkor tudna enni vajas, májkrémes, lekváros kenyeret. Nem csak virslit vagy semmit reggelire. :(

2012. máj. 30. 12:41
 6/23 A kérdező kommentje:
félreértés ne essék, nem hízlalni akarom, csak pár hízlalóbb dolgot kipróbálni. Nem akarom, hogy elküldjenek minket a végén gasztroshoz!
2012. máj. 30. 12:42
 7/23 anonim ***** válasza:

Nem a fogyóztatásról van itt szó. A táplálásról.

A gyereknek odaadod a kenyeret, hogy ne legyen éhes, de ezzel nem táplálod, csak cukorral tömöd. A felnőtteknek sem tesz jót a sok kenyér, a kisgyermeknek miért adnád.

2012. máj. 30. 12:46
 8/23 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nem kell hízlaló ételeket adni neki, szerintem semmi baj a súlyával, főleg hogy ti iy ilyenek vagytok alkatilag. De ha nagyon szeretnéd ha hízna egy kicsit, akkor husit adj neki, joghurtot,sajtkrémet,gyümölcsöket.
2012. máj. 30. 12:46
 9/23 A kérdező kommentje:

igen, a husi a másik gondom. Alig eszi :(

Ti hogyan adjátok a husit? Milyen ételekben?

(nem fogok állandóan kenyeret adni, heti 3-4x, ahogy korábban is kapta)

2012. máj. 30. 12:49
 10/23 anonim ***** válasza:

Akkor adj neki olyat, amit szeret, nem kell erőszakoskodni vele. Amit szeret, eszik olyat. Miért szereti, amit szeret?

Csak figyelni kell, majd kialakul. Valószínűleg sose lesz egy jó étkű gyerek.

2012. máj. 30. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!