Pici babák anyukái, lelkileg mikor fogadtátok el, hogy gyermeketek nem/nem volt az a nagy, duci baba? Mekkora volt akkor babátok vagy most?
Lányom nem nagy baba, most 15 hós és 9,2kg. 81 cm. Doki egyáltalán nem aggódik, látván apja és anyja termetét. (vékonyak, középmagasak vagyunk)
Kislányom egy betegség után, nagy mértékben lefogyott, és utána 2 hét alatt fel tudott szedni 1kg-t!!
Most 2 hónap alatt hízott 300grammot, de nőtt 4 cm-t.
Az utóbbi 1 hónapban nagyon keveset eszik. Nincs kedve enni, vagy nem ízlik neki az étel, nem tudom. Kenyeret imádta, banánt imádta, most nem eszi egyiket sem. (kenyeret nem adtuk 3 hétig ekcéma gyanuja miatt, de nem ez volt az ok, most vezetjük vissza)
Ránézésre nem vékony, van combja, de nem az a duci baba, nem is baj persze.
Milyen hízlaló ételeket adjak neki, hogy legalább egy picit dobja meg a súlyát?
én is így csinálom, csak nálam a husit kiköpi.
Fasírt, bolognai, pörkölt, sült csirkehúsi darabkák, de nem ízlik neki.
Mindegy, igyekszem majd.
szia!
A fiam 20 hónapos, 87cm, 10.4kg.
Mostanában nagyon válogatós lett, lehet, hogy nálatok is ez a gond. Mindig azt készítsd neki, amit szeret + nálunk heti3-4x tészta van. Szereti és hízni is lehet tőle.
Én a fogzások idején kapok agybajt. Akkor 4-5 napig nem eszik, utána meg pár napig zabál.
A Béres csepp segít valamit, kb. 1 hónap után fejti ki a hatását.
lelki rész: még most sem tudom igazán elfogadni, hogy nem olyan kis husis, pocis gyerek. DE igyekszem. Bár nekünk sokkal régebbre nyúlnak vissza a dolgok.
nálunk is már a kezdetektől nem evős, de abban a két hétben úgy zabált, (amikor betegség miatt lefogyott és hízott 1kg-t két hét alatt), azóta már nem vagyok tök ideg. :)
igen, lányom válogatós, az tény, pedig van, hogy egy nap háromfelé főzök az ő kedvéért.
Az is befolyásoló tényező, hogy ha rágörcsölsz, érezni fogja ő is. Érzi, hogy erőltetni akarod, nem viselkedsz természetesen, ideges vagy. Keresztlányom is hasonló volt.
Akkor azt mondta az orvos, nem a gyereket kellett volna orvoshoz hozni, hanem a szülőket.
néha nekem is az az érzésem, hogy én vagyok a "beteg" :)
dehát aggódunk, ezt tök természetes, hisz nem szeretnénk, ha gyermekünknek baja legyen. Ebben nincs semmi rossz szerintem.
Persze, csak az aggódástól ideges leszel, attól ő is ideges lesz és nem lesz olyan étvágya.
Beszélj egy gyerekorvossal, meg fog nyugtatni, hogy a gyereknek semmi baja, és nem fogsz erre rágörcsölni, a gyerek is megnyugszik majd és jobban fog enni, neked is több türelmed lesz ehhez.
Az barokkos túlzás, hogy szükség van kenyérre.
Azért van rá szükség, mert nagy mennyiségben könnyen előállítható nagy energiatartalommal rendelkező élelmiszer.
De szükség az nincs rá, aminosav alig van benne, a B vitamin pedig könnyen pótolható máshonnan. Én nem azt mondtam, hogy ne egyen kenyeret egy gyerek, de ne ez legyen az alapja a kajának, ettől "csak a feje nő"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!