Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pici babák anyukái, lelkileg...

Pici babák anyukái, lelkileg mikor fogadtátok el, hogy gyermeketek nem/nem volt az a nagy, duci baba? Mekkora volt akkor babátok vagy most?

Figyelt kérdés

Lányom nem nagy baba, most 15 hós és 9,2kg. 81 cm. Doki egyáltalán nem aggódik, látván apja és anyja termetét. (vékonyak, középmagasak vagyunk)

Kislányom egy betegség után, nagy mértékben lefogyott, és utána 2 hét alatt fel tudott szedni 1kg-t!!

Most 2 hónap alatt hízott 300grammot, de nőtt 4 cm-t.

Az utóbbi 1 hónapban nagyon keveset eszik. Nincs kedve enni, vagy nem ízlik neki az étel, nem tudom. Kenyeret imádta, banánt imádta, most nem eszi egyiket sem. (kenyeret nem adtuk 3 hétig ekcéma gyanuja miatt, de nem ez volt az ok, most vezetjük vissza)

Ránézésre nem vékony, van combja, de nem az a duci baba, nem is baj persze.

Milyen hízlaló ételeket adjak neki, hogy legalább egy picit dobja meg a súlyát?

2012. máj. 30. 12:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
krumpli pürébe egy kis pörkölt szaftot és a husit szétpasszírozom villával, vagy húslevesbe rakok neki kis darabokat, általában így szoktam, de szinte mindenbe belelehet keverni a husit, a gyümölcsbe is belerakhatod.
2012. máj. 30. 12:52
 12/23 A kérdező kommentje:

én is így csinálom, csak nálam a husit kiköpi.

Fasírt, bolognai, pörkölt, sült csirkehúsi darabkák, de nem ízlik neki.

Mindegy, igyekszem majd.

2012. máj. 30. 12:55
 13/23 anonim ***** válasza:

szia!

A fiam 20 hónapos, 87cm, 10.4kg.

Mostanában nagyon válogatós lett, lehet, hogy nálatok is ez a gond. Mindig azt készítsd neki, amit szeret + nálunk heti3-4x tészta van. Szereti és hízni is lehet tőle.

Én a fogzások idején kapok agybajt. Akkor 4-5 napig nem eszik, utána meg pár napig zabál.

A Béres csepp segít valamit, kb. 1 hónap után fejti ki a hatását.

lelki rész: még most sem tudom igazán elfogadni, hogy nem olyan kis husis, pocis gyerek. DE igyekszem. Bár nekünk sokkal régebbre nyúlnak vissza a dolgok.

2012. máj. 30. 13:11
 14/23 A kérdező kommentje:

nálunk is már a kezdetektől nem evős, de abban a két hétben úgy zabált, (amikor betegség miatt lefogyott és hízott 1kg-t két hét alatt), azóta már nem vagyok tök ideg. :)

igen, lányom válogatós, az tény, pedig van, hogy egy nap háromfelé főzök az ő kedvéért.

2012. máj. 30. 13:14
 15/23 anonim ***** válasza:

Az is befolyásoló tényező, hogy ha rágörcsölsz, érezni fogja ő is. Érzi, hogy erőltetni akarod, nem viselkedsz természetesen, ideges vagy. Keresztlányom is hasonló volt.

Akkor azt mondta az orvos, nem a gyereket kellett volna orvoshoz hozni, hanem a szülőket.

2012. máj. 30. 13:48
 16/23 A kérdező kommentje:

néha nekem is az az érzésem, hogy én vagyok a "beteg" :)

dehát aggódunk, ezt tök természetes, hisz nem szeretnénk, ha gyermekünknek baja legyen. Ebben nincs semmi rossz szerintem.

2012. máj. 30. 14:19
 17/23 anonim ***** válasza:

Persze, csak az aggódástól ideges leszel, attól ő is ideges lesz és nem lesz olyan étvágya.

Beszélj egy gyerekorvossal, meg fog nyugtatni, hogy a gyereknek semmi baja, és nem fogsz erre rágörcsölni, a gyerek is megnyugszik majd és jobban fog enni, neked is több türelmed lesz ehhez.

2012. máj. 30. 14:23
 18/23 anonim ***** válasza:
A kenyer igenis fontos,valtogatva kell a teljes kiorlesu es a feher kenyeret adni,gyerekorvos tanacsa,szuksege van az emberi szervezetnek a szenhidratra,foleg a fejlodesben levonek(nem csokolade,cukorka,hanem teszta,rizs,kenyer,stb.formaban)egyebkent a jo minosegu feher kenyerben is van,pl.B vitamin,a teljesrol nem is beszelve...
2012. máj. 30. 16:11
 19/23 anonim ***** válasza:

Az barokkos túlzás, hogy szükség van kenyérre.

Azért van rá szükség, mert nagy mennyiségben könnyen előállítható nagy energiatartalommal rendelkező élelmiszer.

De szükség az nincs rá, aminosav alig van benne, a B vitamin pedig könnyen pótolható máshonnan. Én nem azt mondtam, hogy ne egyen kenyeret egy gyerek, de ne ez legyen az alapja a kajának, ettől "csak a feje nő"

2012. máj. 30. 22:33
 20/23 anonim ***** válasza:
pistus11:abban az orszagban ahol mi elunk,a legvekonyabbak az emberek europaban(statisztikai felmeres eredmenye,)es igenis minden nap eszik a baguette-t,vagy a falusi kenyeret,vagy akar reggelire croissant,megsem hiznak el,a lenyeg a mennyisegben rejlik.altalanossagban mondom,itt is vannak persze kover emberek.viszont a gyerekem egeszsegugyi konyveben van egy taplalasi tablazat,amiben minden foetkezeshez ajanlanak kenyeret a kisgyerekeknek,etkezes melle,nem helyett),akiknek a gyors fejlodes es novekedes miatt tobb energiabevitelre van szukseguk.az en gyerekem is vekonyka,nem nagyon szeret enni,neha elragcsal egy kis baguettet ebed es vacsora UTAN,sose vonnam meg tole nehany okos miatt,akik kitalaltak hogy a kenyer egeszsegtelen.nem az elorecsomagolt nagyuzemi,adalekanyaggal teli"termekre"gondolok,persze.Szuleink,nagyszuleink asztalan is mindennapos volt,es ertekes es megis kevesebb volt a kover es beteg ember...nem vitatkozni akartam veled pistus,kerlek ha van idod,nezz utana mi minden talalhato a teljes kiorlesu kenyerben,ami megpiritva,vajjal isteni!!!szep napot mindenkinek!
2012. máj. 31. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!