Másfél évesem minden éjjel 15x felsír. Én szoktattam rá?
A lányom 19 hónapos és már jó ideje azzal "szórakoztat" éjjel, hogy álmában felsír (néha csak nyöszörög, néha ordít), én fejvesztve átrohanok, megitatom és akkor alszik tovább. Nem tudom hogyan lehetne erről leszokni. Sajna az itatgatást én kezdtem el, mert így gyorsan megoldottam a sírást, viszont most már szinte többet iszik éjjel, mint nappal.
Ráadásul most még a foga se nő (nemrég nőtt ki a 4 szemfoga, elvileg most pár hónap szünetnek kéne jönnie). Néha érzem, hogy melege van, azt még megértem, hogy olyankor szomjas lesz, máskor meg még csak az se, viszont mégis visít. Közben meg alszik!! Csukva van a szeme... Tiszta gáz, ha csak 4-5x kell átrohannom egy éjszaka, akkor már boldog vagyok :(
Ha nem lenne nagy tesó ugyanabban a szobában, akkor simán hagynám egy kicsit sírni, hátha visszaalszik és így leszokhatunk az ivásról.
Az se jó, ha leszoktatás alatt meg áthozzuk hozzánk, mert akkor meg arra fog rászokni.
Ötletek? Köszi.
Nálunk ugyanez a helyzet:(:(:(
Szintén 19 hónapos, én meg 29 hetes kismama vagyok. Nálunk ugyan nem iszik éjszaka,hiába kínálom, bekenem az ínét, visszaadom a cumit és alszik is. Most éjszaka is 6szor ébredt:(:(:(Előtte legalább 10szer:(
Minden ötletből kifogytam, nálunk talán annyi, hogy van 12 foga, hiányzik a 4 szemfog és a 4 hátsó örlő, és az neki nagyon be duzzadva
De várom a válaszokat én is, hátha okosabbak leszünk.
Ha nem akkor pedig kitartást!!!!
szió, nálunk is ez volt, én sem tudtam mit tenni, csináltam, csináltam, reggelre olyan fáradt voltam, hogy sírtam, és este is mindig sírtam már a kimerültségtől...nem gondoltam, hogy kéne ezzel vmit tenni, mert annyira sírt, hogy én ezt nem bírtam hagyni, akármilyen szrul voltam is..:-(
Most 21 hós, és pont a napokban gondoltam rá, hogy az utóbbi 1 hónapban nagy általánossaágban max 2x szoktam átrohanni....vmi fordult...
Szóval jó tanácsom nincs, mert én tűrtem, de 1x csak abbahagyta...
Köszi a válaszokat, próbálom majd kihúzni ivás nélkül, csak végszükségben itatom meg, hátha ritkul a dolog. Már annak is nagyon örülnék.
De gondolom előbb-utóbb minden taktika nélkül le fog róla szokni, a nagy tesója is szórakoztatott minket éjjel, ő azt csinálta, hogy felébredt és addig visított, míg át nem vittük magunkhoz, ott randalírozott 1-1,5 órát, aztán vissza kellett vinni az ágyába, mert nálunk nem tudott elaludni. Aztán 2 éves kora óta alszik, mint a bunda :)
Azért még várok tapasztalatot, ha van valakinek!
Erre már én is gondoltam, de az a baj, hogy nem is ébred fel igazán. Másrészt félek, hogy ha iszik, utána felborítva hagyja az üveget, és akkor aztán csurom vizes lesz minden.
Ma lecseréltem a hálózsákját, már a nyáriban aludt, és csak 4x sírt fel...
5-ös vagyok: nem mondom, hogy sosem lett vizes még a matrac, de azért a cumiból (legalábbis a miénkből) fekve sem jön ki a víz, max. ha pont fejre állítja valaminek nekitámasztva.
+ Találtam egy - nem biztos, hogy releváns - cikket is: [link]
Köszi a cikket, szerintem nem pavor nocturnus, csak szimplán rossz szokás, vagy tényleg melege van, vagy kényelmetlenül fekszik (állandóan feltúrja magát a rácshoz, sztem nyomja is a fejét, meg a kezét kicsavarja és arra is ráfekszik, szóval borzasztó).
Ja, és a cumisüveget sajna magához szorítja álmában, mintha plüssmaci lenne, így meg nincs biztosíték, hogy nem fog kifolyni :)
Remélem tényleg csak a meleg. Sajna nem merem még egész éjszakára nyitva hagyni az ablakot, ahhoz még egy kicsit jobb idő kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!