Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elkezdük éjjel is levenni a...

Elkezdük éjjel is levenni a pelenkát a fiam kéréseére, kb.2 hete vettük le azota talán 3 szor nem pisilt be többi nap igen, hajnalba. Folytassuk, vagy visszadjam a pelust?

Figyelt kérdés
2,5 éves.nappalra tavaly szeptember ota nincs pelussa.egyszercsak este sem akarta.még most is lefekvés elött elmegyünk 2 szer is pisilni,mert nem akar bepisilni,de nem akarja a pelust,de sajna majdnem mindig bepisil,és felkeltem,mert felsem kel rá,felkeltem áttöltöztetem,aztán nem tud visszaaludni,igy hajnalba állandoan fennt vagyunk.mit tegyek?visszaadjam vagy legyen igy?de igy van értelme.szegénykém annyira akarja,de ezekszerint éjjel még nem tudja ugy kontrolálni a vizeletet.

2012. máj. 19. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi is így voltunk, hajnali 2-3 óra körül felkeltettem hogy menjünk ki pisilni. Pontosabban nem kelt fel, csak félálomban volt. Kivittem, pisilt a WC-be, visszavittem az ágyába és aludt tovább. Reggel pedig nagyon boldog volt, hogy nem pisilt be. Az éjszakai WC-re menésből semmire sem emlékezett.

Aztán egyre később keltettem fel hajnalban, így reggelig kitoltam a pisi idejét. Persze lefekvés előtt azért nem kap sokat inni és elalvás előtt még pisil egyet. :-)

2012. máj. 19. 13:34
 2/5 A kérdező kommentje:
de annak mi értelme van hogy felkeltem pisilni.azt neki kéne érezni,és felkelni rá,nem?ja és ha én felkeltem vagy felkel akkor visszase tud aludni,vagycsak nagyon nehezen
2012. máj. 19. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Én visszaadnám még rá a pelust. Én kisfiamról 35 hónaposan vettem le a pelust éjjelre, akkor már 2 hete száraz volt a pelus. Februárban volt 3 éves, azóta talán 5-6x pisilt be. Én nem ébresztgetném, annak szerintem semmi értelme. Ráér még, beszéld meg vele, hogy a biztonság kedvvért kap pelust,hogy nyugodtan tudjon aludni, nem zavarja a pisi, vagy valami hasonló szöveg. Majd később újra próbálkoztok.
2012. máj. 19. 23:04
 4/5 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Ez se neki, se neked nem jó, mivel akkor mind ketten fáradtak vagytok.
2012. máj. 19. 23:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen kaptál több ellentétes véleményt, de neked kell eldöntened. Amit a helyedben még mérlegelnék:

-ha ő nem akarta a pelust, akkor visszaerőltetni rá nem túl jó ötlet (esetleg vmi jópofa bugyipelust v leszoktató pelust, amit nem pelusnak hívsz, hanem pizsigatyának v éjjeli alsónak stb), így nyugodtan próbálkozhat azzal h kibírja reggelig, könnyen leveheted ha éjjel pisilne, és ha mégsem sikerül, nem fekszik psis ruhában.

-a matracot egy gumilepedővel könnyen védheted

-nálunk a motiváció is bevált (uilyen idős fiam vagy egy hónapig száraz pelussal ébredt, majd miután levettem róla egy hét után újra rendszeresen bepisilt): kapott jutalmat, ha száraz maradt éjjelre (apróság: matrica, de neki elég volt, odafigyelt, szólt éjjel is)

2012. máj. 20. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!