Elkezdük éjjel is levenni a pelenkát a fiam kéréseére, kb.2 hete vettük le azota talán 3 szor nem pisilt be többi nap igen, hajnalba. Folytassuk, vagy visszadjam a pelust?
Mi is így voltunk, hajnali 2-3 óra körül felkeltettem hogy menjünk ki pisilni. Pontosabban nem kelt fel, csak félálomban volt. Kivittem, pisilt a WC-be, visszavittem az ágyába és aludt tovább. Reggel pedig nagyon boldog volt, hogy nem pisilt be. Az éjszakai WC-re menésből semmire sem emlékezett.
Aztán egyre később keltettem fel hajnalban, így reggelig kitoltam a pisi idejét. Persze lefekvés előtt azért nem kap sokat inni és elalvás előtt még pisil egyet. :-)
Tulajdonképpen kaptál több ellentétes véleményt, de neked kell eldöntened. Amit a helyedben még mérlegelnék:
-ha ő nem akarta a pelust, akkor visszaerőltetni rá nem túl jó ötlet (esetleg vmi jópofa bugyipelust v leszoktató pelust, amit nem pelusnak hívsz, hanem pizsigatyának v éjjeli alsónak stb), így nyugodtan próbálkozhat azzal h kibírja reggelig, könnyen leveheted ha éjjel pisilne, és ha mégsem sikerül, nem fekszik psis ruhában.
-a matracot egy gumilepedővel könnyen védheted
-nálunk a motiváció is bevált (uilyen idős fiam vagy egy hónapig száraz pelussal ébredt, majd miután levettem róla egy hét után újra rendszeresen bepisilt): kapott jutalmat, ha száraz maradt éjjelre (apróság: matrica, de neki elég volt, odafigyelt, szólt éjjel is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!