Mit csináljak, teljesen tanácstalan vagyok és meg vagyok ijedve?
Az én lányom már másfél évesen ilyen. Amikor elkezdte dobálni a dolgokat, elvettem tőle, amit épp elhajított, és nem kapta vissza, csak másnap. Volt sírás, de legalább már látom, hogy gondolkozik, mielőtt földhöz vág vmit, és ha megkérdezem, hogy elvegyem-e, már nem is akar hajigálni.
Egyszer a nagybátyját megpofozta az utcán. Akkor rácsaptam a kezére, nem nagyot, csak hogy el tudjam magyarázni, hogy ez milyen rossz érzés, és ilyet nem szabad. Víz kilocsolásnál azonnali hatállyal vége a pancsinak.
Hisztirohamoknál a "nem veszem észre, és nem figyelek rá" vált be. Vagy az, hogy be a kiságyba / etetőszékbe, ne tudja magát földhöz verni. Ha egy pillanatra abbahagyta, akkor mondtam neki, hogy ha lenyugodott, kijöhet, de amíg tombol, ott kell maradnia. Szép lassan ezt is megértette, és már nagyon ritkán kell tényleg leültetni.
Nem mondom, hogy nem növesztettem ősz hajszálakat, de csak úgy lehet, ha megkeményíti az ember a szívét, később fogja magát meghálálni.
Nálam ez a "szigor", az meg hülyeség, hogy félrenevelted, ez életkori sajátosság, valahogy meg kell vele küzdeni, és ez a legjobb alkalom, hogy megtanulja a határokat meg a következményeit a jó meg a rossz viselkedésnek. Mert ha ügyes okos, akkor sosem felejtem el megdícsérni és megszeretgetni.
Remélem segítettem, kitartást hozzá!
ne huzd fel magad kedves kerdezo!
akkor az en fiam is neveletlen, mert ugyan ilyen duhrohamai vannak mikor valamit nem kap meg pl vagy nem az van amit o akar,egyszeruen ilyen idoszakuk van majd kinovik
Az én fiam is ilyen (3 éves fiú). Ne aggódj! Vagy mindannyian félreneveltük őket?! :)
Nekem azt mondták és ezzel teljesen egyet tudok érteni, hogy ha a gyerek egész nap egy "álom" a bölcsiben (oviban) akkor valahol ki kell tombolja magát. Gyerek még...hogy tudna egész nap Viselkedni???
És persze hogy rajtatok éli ki magát, hiszen Ti vagytok a szülei. A produkciókat éppen Nektek tartogatja, feszegeti a határokat.
Ahogy előttem is mondták: kemény kéz és akarat.
Ha most nem fogod meg a hisztiket lehet sosem fogod....
Persze lehet ez a dackorszak része is, ami meg elmúlik /aztán majd időszakonként újra előjön :)/
A gyermeknevelés örömei :)
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!