Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, teljesen...

Mit csináljak, teljesen tanácstalan vagyok és meg vagyok ijedve?

Figyelt kérdés
2 és fél éves a fiam,egyszerűen nem értem,mi van vele.A bölcsiben állítólag nagyon aranyos,szófogadó,rendes.De itthon...Olyan dührohamai vannak,hogy csak nézek.Tegnap sóderrel dobálta az apját,rászóltunk,erre elkezdte dobálni a játékait.Mikor dühös,akkor dobál,vagy rámcsap.Természetesen ilyenkor megy büntibe,aztán jön,hogy lehiggadt,ő mondja.Ma fürdéskor elmondom,hogy ne locsolja ki a vizet,csakazértis kilocsolta.Letépte az ajtó mellől a szegőt a falról.Nem sok választott el attól,hogy megpofozzam,pedig soha nem vertem még meg.Úgy hisztizett,hogy hörgött.Ha már most sem vagyok képes féken tartani,mi lesz,ha nagyobb lesz.JA és mikor megbüntetem,akkor megy az apjához panaszkodni.
2012. jún. 7. 19:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az én lányom már másfél évesen ilyen. Amikor elkezdte dobálni a dolgokat, elvettem tőle, amit épp elhajított, és nem kapta vissza, csak másnap. Volt sírás, de legalább már látom, hogy gondolkozik, mielőtt földhöz vág vmit, és ha megkérdezem, hogy elvegyem-e, már nem is akar hajigálni.

Egyszer a nagybátyját megpofozta az utcán. Akkor rácsaptam a kezére, nem nagyot, csak hogy el tudjam magyarázni, hogy ez milyen rossz érzés, és ilyet nem szabad. Víz kilocsolásnál azonnali hatállyal vége a pancsinak.

Hisztirohamoknál a "nem veszem észre, és nem figyelek rá" vált be. Vagy az, hogy be a kiságyba / etetőszékbe, ne tudja magát földhöz verni. Ha egy pillanatra abbahagyta, akkor mondtam neki, hogy ha lenyugodott, kijöhet, de amíg tombol, ott kell maradnia. Szép lassan ezt is megértette, és már nagyon ritkán kell tényleg leültetni.

Nem mondom, hogy nem növesztettem ősz hajszálakat, de csak úgy lehet, ha megkeményíti az ember a szívét, később fogja magát meghálálni.

Nálam ez a "szigor", az meg hülyeség, hogy félrenevelted, ez életkori sajátosság, valahogy meg kell vele küzdeni, és ez a legjobb alkalom, hogy megtanulja a határokat meg a következményeit a jó meg a rossz viselkedésnek. Mert ha ügyes okos, akkor sosem felejtem el megdícsérni és megszeretgetni.

Remélem segítettem, kitartást hozzá!

2012. jún. 7. 20:29
 12/15 anonim ***** válasza:

ne huzd fel magad kedves kerdezo!

akkor az en fiam is neveletlen, mert ugyan ilyen duhrohamai vannak mikor valamit nem kap meg pl vagy nem az van amit o akar,egyszeruen ilyen idoszakuk van majd kinovik

2012. jún. 7. 21:05
 13/15 anonim ***** válasza:

Az én fiam is ilyen (3 éves fiú). Ne aggódj! Vagy mindannyian félreneveltük őket?! :)

Nekem azt mondták és ezzel teljesen egyet tudok érteni, hogy ha a gyerek egész nap egy "álom" a bölcsiben (oviban) akkor valahol ki kell tombolja magát. Gyerek még...hogy tudna egész nap Viselkedni???

És persze hogy rajtatok éli ki magát, hiszen Ti vagytok a szülei. A produkciókat éppen Nektek tartogatja, feszegeti a határokat.

Ahogy előttem is mondták: kemény kéz és akarat.

Ha most nem fogod meg a hisztiket lehet sosem fogod....

Persze lehet ez a dackorszak része is, ami meg elmúlik /aztán majd időszakonként újra előjön :)/

A gyermeknevelés örömei :)

Kitartás!

2012. jún. 7. 22:21
 14/15 anonim ***** válasza:
Sajnos ez egy ilyen korszak kerdezo. A kisfiam 28 honapos es nallunk is elofordul. Ok meg nem tudjak kordaban tartani az erzeseiket. Ha valami nem tetszik akkor kifordulnak magukbol. Csendben orjongeni es visszafolytani amit erzel, megtanunlni, hogy csendben is lehet bosszankodni ha valami nem sikerul... nagyon hosszu folyamat. Mi felnottek es a nagyobb gyerekek ezt mar megtanultuk. Ha sokszor idegesek vagyunk nem mutatjuk a kulvilag fele. egy 2-3 talan meg 4 eves gyerek ezeket meg nem tudja. Ha nem tetszik valami akkor kikel magabol es kesz. Ok meg oszintek, egyszeruek es nekik nem kell meg elrejteni az erzeseiket. :) De idovel majd megtanuljak, hogy ez nem helyes es viselkedni kell. A szulon sok minden mulik mert te vagy a pelda. Ha ideges vagy probalj nem kiabalni. Mert ha ezt latja akkor o is ezt fogja csinalni ha neki nem tetszik valami. Az aranyszabaly az, hogy csak olyat varj el a gyerekedtol amit te magad is be tudsz tartani. Tehat ha tolle elvarod azt, hogy ne orjongjon es hisztizzen, akkor semmikeppen ne kiabalj vagy csapkodj ha neked nem tetszik valami a viselkedesen. Tudom nehez es nem azt mondom, hogy nezz keresztul rajta de valahogy probalj meg nem kiabalni. Nyugtatni lehet es elmondhatod neki, hogy tisztaban vagy az erzeseivel megerted, ot, hogy duhos. Pl: "tudom, hogy nagyon merges vagy de a vaza nem jatek", "tudom, hogy bosszus vagy de nem mehetesz ki mezitlab"... Stb. Azzal, hogy elfogadod es megerted azt, hogy mit erez, min megy keresztul sokat segit hidd el. Arra is vigyazz, hogy sokszor mi anyak is tullreagalunk dolgokat. En is megfigyeltem, hogy sokszor attol is fugg mennyire akadok ki, hogy milyen az en napom, mennyire sietek es mikor tortennek esemenyek. Ami sajnos nem jo. Pl. egyik reggel a fiam kiontotte a muzlit a foldre (persze szant szandekkal), siettem nem volt idom igazan ezzel foglakozni gyorsan feltoroltem a muzlit a gyereket meg felkaptam es mentunk bolcsibe. Hetvegen ismet megtortent az eset de egy rosszabb napom volt es nem is siettem sehova igy jol leszidtam o meg elsirta magat. Na, latod ez rossz informacio egy gyereknek. Egyik nap nem szoll az anya semmit csak felkap es rohanunk a masik nap meg megszid ugyan azert a dologert. Tehat erre is vigyazz, ne sugarozz feleje 2 fajta viselkedest 1 probelmara.
2012. jún. 8. 12:16
 15/15 anonim ***** válasza:
2, vagyok ne aggódj egy hüly.. kamasz szórakozik veled.mármint a jó beirásokkal.Jó és megnyugtató tanácsokat kaptál és mivel kiírtad a kérdést láthatóan zavar és tenni szeretnél ellene tehát neveled a gyereked,aki hagyja had tomboljon csináljon amit akar,na az aki félrenevel.és pont ilyen emberek lehetnek belőle mint ez a kötözködő.
2012. jún. 8. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!