Teljesen tanácstalan vagyok, hogy azzal teszek e jót a kislányomnak, ha erőltetem a bölcsis beszoktatást, vagy ha inkább itthon marad? (Folyt. Lenn)
Két és fél éves a lányom.Tavaly november elején kezdtük a bölcsit,igaz itthon vagyok a 9 hós kicsivel,de volt rá lehetőség,hogy bölcsis legyen.Jó ötletnek találtam,mert imádja a gyerekeket,és 1 hét alatt beszokott,ott aludt,élvezte.De a második hét végére megbetegedett,onnantól kezdve többet volt itthon betegen,mint a bölcsiben.Kis tesója is elkapta,és nem sikerül meggyógyulni teljesen egyik gyereknek sem.Úgy érzem,ha itthon maradna,sikerülne mindkettejüknek meggyógyulni.Párom szerint,jobb ha megy és átesnek ezeken a betegségeken.
A másik az,hogy mióta bölcsis lett,igaz rengeteget fejlődött,de rettenetesen anyás lett.Mindent csak velem hajlandó csinálni itthon.És teljesen kifordult magából.Szeszélyes,sírós,nyavalygós lett.Úgy érzem,hogy itthon helyre állna benne a béke.De párom szerint,jobb erőltetni a bölcsit,mert szeptembertől úgyis megy oviba,addigra legalább belerázkódik.
Volt esetleg valaki ilyen helyzetben,ki mit tanácsol?
szia
nálam hasonló volt a helyzet, igaz a fiam majdnem 3 volt amikor bölcsis lett. A lányom akkor volt 7 hónapos. Decemberben mindketten betegek voltak, a lányom sokkal betegebb volt mint a bölcsis fiam. Én azt csináltam, h januárban 1 héttel később vittem szünet után, és péntekenként nem vittem.
Most a fiam ovis, a lányom bölcsis, novemberben voltak betegek, azóta mindkét gyerek jól van, mégcsak egy kis orrfolyásuk sincs. Igaz karácsony előtt 1 héttel már nem mentek, és most is csak 1 hét múlva kezdik a "dolgozót". Nekem pedig februárban jár le a szabadságom ,addig lehet lógni.
Az én gyerekeim csak akkor voltak kifordulva önmagukból amikor elkezdődött a tanév, és be nem szoktak a közösségbe. Ez pár hét alatt rendeződött.
Amikor a "nagy" fiam bölcsis lett úgy álltam a dologhoz, ha birja megy, ha nem - nem. Nem erőltetem. És szerencsére nagyon szeretett bölcsibe járni. Jól érezte magát a gyerekközösségbe. aztán amikor majdnem 4 évesen ovis lett, nagyon nehezen szokott be.
A lányom 20 hósan lett bölcsis, sokkal zökkenőmentesebben szokta meg. Egyenesen imádja, neki nagy trauma lenne, ha nem mehetne. Mióta itthon van naponta emlegeti a gondozónénijét, a kis barátnőjét. Az ott tanult mutogatós mondókákat, minden nap többször is elmutogatja, mondja.
Tanácsot igazából nem tudok adni, neked kell érezni, h mi lenne a legjobb. Szerintem nem az a fontos amit a párod mond, hanem inkább a gyerekeid reakciói, egészségi állapota.
Szia, egyrészről azárt írok, mert kíváncsi vagyok a kommentekre, engem is érint a dolog.
Kisfiam 16 hónaposan kezdte a családi napközit, heti 2 nappal, de ment 2 napot, és 2 napra rá beteg lett. Ezt "játszottuk" 5 alkalommal, doki azt mondta, ez ilyen. MAjd nem vittem 5 hétig, mert elkzdtem a Béres cseppet adni. 5 hét kihagyás után, ismét ment, és megint beteg lett, + nem akart ott maradni, sírt, de csak amíg látott. Utána kezdődtek itthon a harapdálások...(már leszokott róla)Én is tanácstalan vagyok, hogy mi legyen, heti 2 napra akarm őt csak vinni, mert 1 napot vigyáz rá az egyik mama, de nekem heti 3 napot dolgoznom kell, később többet is (saját vállalkozás, de itthonról nem tudom intézni).Most itt vagyunk januér elején, májusban lejár a gyedem, akkortól gözerővel kell dolgozni, mert a gyes semmire sem elég.Dilemmába vagyok mi legyen, őszintén ki vagyok a betegségektől, már mindent kipróbáltunk alaklamztunk, de 6 hete nem jövünk ki a náthából(talán most kezd felszakdni neki, de nem akarom elkiabálni). Az elkején nagyon jól bírta, egyből ott is aludt, jól érezte magát, utána is jól érezte magát, csak akkor sírt, de akkor már nagyobb lett. Imádja a gyerekeket, kell is neki.
Bocsi, ha érdemben nem tudtam segíteni, de én január végén ismét megpróbálom, hátha addigra erősebb lesz neki az immunrendszere. meg megpróbálok még valami erősítést. Dilemmába vagyok. Viszont májustól nem tudok mást csak azt, hogy dolgozom. Ráadásul egyedülnevelem, így csak az én jövedelmem van. De a betegségektől már kivagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!