Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, teljesen...

Mit csináljak, teljesen tanácstalan vagyok és meg vagyok ijedve?

Figyelt kérdés
2 és fél éves a fiam,egyszerűen nem értem,mi van vele.A bölcsiben állítólag nagyon aranyos,szófogadó,rendes.De itthon...Olyan dührohamai vannak,hogy csak nézek.Tegnap sóderrel dobálta az apját,rászóltunk,erre elkezdte dobálni a játékait.Mikor dühös,akkor dobál,vagy rámcsap.Természetesen ilyenkor megy büntibe,aztán jön,hogy lehiggadt,ő mondja.Ma fürdéskor elmondom,hogy ne locsolja ki a vizet,csakazértis kilocsolta.Letépte az ajtó mellől a szegőt a falról.Nem sok választott el attól,hogy megpofozzam,pedig soha nem vertem még meg.Úgy hisztizett,hogy hörgött.Ha már most sem vagyok képes féken tartani,mi lesz,ha nagyobb lesz.JA és mikor megbüntetem,akkor megy az apjához panaszkodni.
2012. jún. 7. 19:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ne húzd fel magad, ha ezt csinálja. Pont az a célja, hogy magára vonja a figyelmedet. Legyél következetes, szigorú, ha úgy látod jónak, de halkan beszélj és ne rezzenjen az arcod.

Azért elmondanám, mindez csak elméletben ilyen egyszeű :)

Egyrészt dackorszak,másrészt a bölcsiben tanulja a verekedést, harmadrészt a bölcsiben ugye kevesebb figyelem jut neki, mint szeretné, és ezt tthon próbálja bepótolni. Én erre tippelek.

2012. jún. 7. 19:36
 2/15 anonim ***** válasza:
ugy van ahogy az első mondja az én fiamis ezt csinálja csak ő 3,5 éves.de pont ilyen,nála az ovi és az hogy visszamentem dolgozni,büntet.nálunk a szeretgetés jött be többnyire,vagyis amikor ilyen kirohanásai vannak,elkapom magamhoz húzom és jol megpuszilgatom,van hogy megcsikizem,vagy megsimizem és becézgetem,ilyenkor általában lehiggad.ha nem,mert ilyen is volt már,akkor megy a szobájába amig nem lesz csend.tényleg csak türelem kell és humor,és jó nagy adag szeretet.
2012. jún. 7. 19:46
 3/15 A kérdező kommentje:
csak annyira szégyellem magam,mert mindezt elméletben tudom,hogy csendesen beszélünk.én meg ordítottam vele.
2012. jún. 7. 19:48
 4/15 anonim ***** válasza:
3%
Ettől nem kell félni tipikus félrenevelt gyerek. Ti neveltétek ilyennek viseld is el. Sok sikert és kitartást.
2012. jún. 7. 19:53
 5/15 A kérdező kommentje:
miért félrenevelt?miből gondolod?egyébként,mikor éppen nincs rajta a dili,akkor segít,mindent megcsinál,amit kérünk tőle,elpakol maga után,nem követel a boltban játékot,semmit.
2012. jún. 7. 19:57
 6/15 anonim ***** válasza:
3%

Az hogy közösségben meg úgy általában tud viselkedni,- szóval nem arról van szó hogy dühkitörései vannak szimplán csak produkálja magát- egyértelműen a rossz nevelésnek tudható be. Persze tudom nehéz azzal szembesülni hogy szülőként megbuktatok, de hát van ilyen. De hidd el lesz még rosszabb is mikor ezek nevelésbeli hiányosságok hatványozottan jönnek ki kamasz korban ;)

2012. jún. 7. 20:00
 7/15 A kérdező kommentje:
ezt nem teljesen értem.szerintem egy neveletlen gyerek mindenhol rosszul viselkedik.és itthon is nem minden nap van ilyen,csak egy héten 1-2x.szerinted hogyan hozható helyre?és neked milyen idős és milyen viselkedésű a gyermeked?
2012. jún. 7. 20:09
 8/15 anonim ***** válasza:
Semmi baja csak dackorszak, hisztikorszak... :) Nehéz nagyon... légy következetes és terelgesd a helyes viselkedésre továbbra is. Viszont amikor meg akarod büntetni akkor ne vigasztalgassa apa...
2012. jún. 7. 20:12
 9/15 A kérdező kommentje:
apa sem vigasztalja.csak ő keveset van itthon,így azt hiszi a fiam,hogy ő majd megengedi,amit én nem.csakhogy azt apa sem szokta megengedni.hál istennek 98%ban egyetértünk a nevelésben.
2012. jún. 7. 20:14
 10/15 A kérdező kommentje:
ne haragudj,de hogyan mered a fiamat kölyöknek nevezni?sajnálom a két fiadat,hogy egy katonatiszt mellett nőnek fel.és szerinted ez a nevelés jó,nem fog valamikor kitörni belőle ez az indulat?hogyan vezeti le az indulatait az a 2 gyerek?
2012. jún. 7. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!