Kullancs elleni oltast adnatok 3 eves gyereknek? Mi a velemenyetek?
Figyelt kérdés
2012. jún. 7. 11:27
2/11 anonim válasza:
Mindenképp! Az enyém 1,5 évesen kapta az elsőt.
3/11 anonim válasza:
1 hónapja kapta meg lányom a 2.-at, majd jövőre az utolsót fogja. Nálunk az óvodában nagy a dzsindzsa, így nem volt kérdés, a védőnőnk is ajánlotta. De ha kirándulósok vagytok, akkor is. Semmi mellékhatása nem volt egyébként, az elsőnél este mondta lányom, hogy fáj a keze, de simán játszott ugyanúgy, gondolom csak érezte azért. A másodiknál ennyi sem volt.
4/11 anonim válasza:
Én is beoltattam 1,5 éves korában kapta a kisfiam az elsőt.
5/11 anonim válasza:
A nagy már megkapta (4.5 éves) a kicsi (21 hónapos) most fogja. A nagyban a hétvégén 3 kullancs volt és bár tudom a lyme kór ellen nem véd, de azért örültem, hogy oltva van.
6/11 anonim válasza:
2 év 9 hónapos a fiam
tavaly májusban és júnisuban megkapta az első kettőt a harmadikat ebben a hónapban fogja.már ki van írva,csak most beteg,és nem adják be
7/11 anonim válasza:
Én nem adatom. Valahogy bennem van a félsz a sok oltással kapcsolatban. Mondjuk bárányhimlő ellen be lett oltva, mert mikor bölcsis volt, akkor a másik csoport 90 %-a elkapta és félő volt, hogy nálunk is lesz, és akkor kicsit megijedtem (bár lehet, hogy nem kellett volna, a bárányhimlő nem is annyira veszélyes). Kullancsriasztót egyébként vettem a DM-ben. Lakótelep közepén lakunk, kirándulni ritkán megyünk.
8/11 krisztivan válasza:
21 hós a fiam és pont ma kapta meg a 2.oltást.A nagytesó is megkapja(8 éves).Semmi más ajánlottat nem tartottunk fontosnak ezen kívül.
9/11 anonim válasza:
A lányom 3 évesen kapta az elsőt, idén az utolsót, a kicsit, aki 1,5 éves csak azért nem oltotta be most a doki, mert lebetegedett, de nyár végén ő is megkapja.
Azért érdekes, hogy sokan félnek a bárányhimlőtől, de egy sokkal komolyabb, néha végzetes betegségtől nem.
10/11 anonim válasza:
enyém már tavaly megkapta az első 2-t, idén pedig a 3.-at.
írták, hogy 3 kell, ez sajnos nem igaz :( a 3 után 4-6 évente ismétlőt kell kapniuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!