Gyereknek gyerek? Nektek mi a véleményetek?
gyermekkori barátnőm 16-évesen szült és példás anyuka vált belőle.
Egyébként szerintem sok fiatal így szeretné "megfogni akkori párját" arra nem gondolva,mi lesz ha...nem támogatja a család,túl fiatalok a munkavállalásra(rendes fizetéssel,a diák bér nem túl sok)és rokonoknál élnek,de sokan példás szülővé válhatnak,és igen van olyan,hogy tényleg véletlen.
Beszélhetnénk arról is mikor 1-minimálbéres fizetésre albérletben (nem gyerek) lévő pár,gyermeket vállal az úgymond semmire,az sem jobb.Az ember mindig ember és általában meggondolatlan.
Én 32 évesen szülem az elsőt, pedig még azt is "korainak" éreztem. De már nem akartam tovább húzni. A gyerek nagyon leköti és korlátozza az embert (inkább a pénzkeresetre helyezik a hangsúlyt, mint a tanulásra stb.) egy ideig (persze csak ha nincs segítsége). Nekem nincs segítségem. Szinte sehová sem tudok elmenni velük és nélkülük sem. Már várom a bölcsit, akkor talán kicsit szabadabb leszek. Persze imádom őket!!!! :))
Én meg nem nagyon hiszek abban, hogy "gyógyszer mellett lettem terhes", na persze... vannak kivételek, de nem ennyi. Vagy lehetne perelni szépen a gyógyszergyártókat!!
30 évvel ezelőtt teljesen normális dolognak számított 20 évnél fiatalabb korban szülni. Szerintem meg az sem olyan jó, ha valaki 45 évesen szül először. (Nem azokra értem, akiknek csak nehezen, nagy sokára jön össze.) Én 29 évesen szültem (10,5 hónapja), de sokkal előbb szerettem volna. Szeretném megérni, míg a gyerekem lediplomázik, még talán az unokákra is van esélyem. :)
Attól, hogy valaki 18 évesen szül, még lehet jó szülő belőle.
Hozzá teszem, mi is védekeztünk, mondjuk mi "csak" hüvelykúppal, és itt a lányunk.
Egyik ismerősömnek a 16 éves lánya lett terhes. A lány párja 21 éves és dolgozik, asztalos a szakmálya. Ismerősöm először kiakadt, de szépen átvettek mindent és találtak megoldást. A nagymama ment gyesre, az apuka dolgozott, a lány befejezte setin a sulit, levelezőn fősuli. Mindenki a nagymamánál lakott, apuka szépen leadta a fizujából a rezsire valót. Nekik szerencséjük volt, mert elég nagy a ház, kényelmesen elfértek. Most elsős a kisgyerek, a szülők még mindig együtt vannak, és albérletben laknak egy városi lakásban. Szerintem ezzel így nincs probléma.
Ha van pénz, nem gond szerintem, ha megtartja.
Na, ezt a "van pénz"-dolgot úgy értem, hogy ha később "csak" egy pénztáros lesz részmunkaidőben, akkor is jó színvonalon meg tudnak élni, mert olyan jómódú a családja, hogy alátesznek mindent, a munka pedig csak azért kell, hogy elüsse valamivel az időt.
Szerintem a legfőbb gond a korai szex,17 év alatt abszolút nem kéne,kevesebb lenne a becsúszott baba,nem beszélve arról,hogy a legtöbbnek fogalma sincs,hogy ha szexszel terhes is lehet,holott egy védekezés sem 100%os.Az hogy egy gyerek szexuális életet él a legtöbb esetben és a legnagyobb %ban a szülő hibája.
Amúgy nem a kor számít,egy 17 éves is lehet remek anyuka,és egy 35 éves is lehet szörnyű.Szerintem sokkal jobb ha fiatal az anyuka,és nem 35 éves kora felett kezd el próbálkozni,bár nekem mindegy ki mikor vállal gyereket,én csak azt utálom,ha engem elítélnek azért,mert fiatalon vállaltuk a babát(20évesen lettem terhes)
Arról nem is beszélve,hogy elismerésem annak a tininek aki bevállalja a babát, jó szülő is válik belőle,és mindent megtesz,hogy minél hamarabb önálló legyen és ne a szülei tartsák el.Mindenki maga dönti el,bevállalja-e vagy sem,személy szerint nem szeret ha egyes emberek annyira unatkoznak,hogy a másik ember életén csámcsognak "igen a kislány terhes és segélyből fog élni" "mégis mit képzel 30 alatt szül a semmire". Holott nem tudhatja senki egy idegen hátterét,de az ítélkezés az jól megy.
Én 15 évesen szültem az első fiam. Imádjuk, és ha 100x kéne újra kezdenem, 100-adszorra is épp ugyanígy döntenék.
Mindenkitől csak azt hallom, aki 10 percnél hosszabb időre találkozik velünk, hogy milyen okos, ügyes, jól nevelt, és mikor megtudják a koromat, kisebb sokk után gratulálnak, nem pedig elítélnek.
Pedig soha nem hagytuk a nagyszülőknek, hogy beleszóljanak bármibe is.
Mindegy, a lényeg, hogy ez tényleg ritka.
Nagyon megdöbbentő és felháborító, ahogyan a fiatalok viszonyulnak a kérdéshez. Itteni 20 esetből már 18-on látszik, hogy nem lesz jó vége, ha az a baba megszületik, de ezeknél a lányoknál is sokkal helyesebbnek tartom az örökbeadást, mint az abortuszt. Nem a gyerek tehet róla, hogy megfogant, és szerintem bárkit megkérdeznének, inkább választaná az életet mással, mint a halált a "szülőanyával". Az, hogy nehezebb lelkileg, innentől már nem számíthat(na)!
5 éves és 26 hetes magzat fiúk anyukája
Anyagi háttér 15 évesen szinte lehetetlen.S nem is tudom elképzelni,hogy valaki ennyi idősen becsülettel ellásson egy gyereket,hisz még maga is gyerek.Én a férjemmel 13,5 évesen ismerkedtem meg,ő akkor volt 20. 22 éve együtt vagyunk,de én 21 évesen szültem az elsőt,aki ma már 14 éves.
Négy gyerekünk van.A legkisebb 2 éves.Én biztosan nem vállaltam volna 15 évesen.Hova?A szülőknek?
Én 29 éves vagyok, és nem bánom hogy most vagyok terhes. Mostanra nőttem fel a babához. Örülök neki hogy nem fiatalabban estem teherbe, mert tudtam élni. És semmiről sem vagyok lemaradva. De minden tiszteletem azoké az anyukáké akik korán vállalnak gyereket. Ők valószínűleg már "felnőttek" a feladathoz. De ne kelljen messzire mennem. Húgom 21 éves egyik hónapról a másikra él, és egy szobát bérel Pesten. 1 éve megismerkedett egy fiúval, akitől terhes is lett. Persze nem védekeztek egy percet sem. Mikor megfogant a baba azt mondta mindenkinek, hogy nem is érti hogy jött össze a gyerek. Na ettől kiakadtam. És ő vállal gyereket? Mondtam neki menjen vissza a 6. osztályba és ott majd megtanítják neki még egyszer. A sráccal van hogy 2 hetente találkozott, és hallottam olyat is hogy más fiúval ment állatkertbe meg ilyen helyekre. A fiú is szeret élni, meg a tesómat sem tartom érett gyerekvállalónak. Megmondom őszintén, nem jósolok sok időt nekik. Alig ismerik egymást. és nem szeretik ők annyira egymást hogy bevállaljanak egy közös gyereket. Ezt felelőtlennek tartom. Mikor mondta tesóm otthon a szüleinknek, a fiú el sem jött egyedül hagyta tesómat. Én mikor megmondtam a véleményemet erről az egészről, anyám azt mondta hogy irigy vagyok a húgomra mert neki összejött 21 évesen. Mondjuk anyámnak sincs sok esze. Hát ha nekik ez a véleményük akkor gondolják ezt. Sok szerencsét kívánok neki. És én azt sem tartom kizártnak, hogy tesóm azért akart terhes lenni hogy ne kelljen dolgoznia.
Bocsi, egy kicsit elkanyarodtam a kérdéstől, de muszáj volt veletek megosztanom ezt a történetet. Mert én nem azokat a fiatalokat tartom felelőtlennek akik el is tudják tartani, meg van megfelelő családi háttér. Hanem az olyanokat mint húgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!