Az elsőszülött fiam a férjem nevét kapta. Nem kérte -de persze nagyon örül neki-, de nekem nagyon tetszik ez a név és így számomra természetes volt.
2012. ápr. 12. 17:24
2/23 anonim válasza:
Nem szeretem ezt a hagyományt, és a gyerekemnek akkor sem adnám az apja keresztnevét, ha az lenne a kedvencem. Külön lény, külön személyiséggel, nem pedig az apja kicsiben. Az meg számomra teljesen érthetetlen, miért kell pl. 5 József/István etc. egy családba.... A párom egyetért velem, ő sem szereti az ilyen névadást.
2012. ápr. 12. 17:29
3/23 anonim válasza:
Nálunk a férfiágon így megy ez már generációk óta. Hagyomány, szeretik ezt a nevet, én megértem őket, bár én nem tudnám követni ezt! Nekem annyira nem jön be ez, de tiszteletben tartom, ha valakinek ez fontos.
Férjeméknél nem hagyomány szerencsére, így a mi babánk más nevet kapott.
Ja, amúgy bátyámék fia már kapott második nevet is, mert ő ragaszkodott az első névhez, felesége meg szeretett volna egy másik nevet is adni.
2012. ápr. 12. 17:32
4/23 anonim válasza:
Én nem szeretem ezt a "hagyomány", mert a vezeték névvel úgy is tovább viszi a családnevet, nem kell még a keresztnévnek is ugyannannak lenni. A névnek pont az a lényege, hogy meg tudjuk egymást szólítani. Én biztos nem adnám a gyerekemnek ugyanazt a nevet, mint ami az apjának van
2012. ápr. 12. 17:32
5/23 anonim válasza:
Ha tetszik az szülő neve, akkor miért ne adhatnák a gyereküknek? Nálunk a fiú tesóm apukám nevét kapta, de nem azért, mert úgy szokás, hanem mert a szüleim szerint az egy szép név. Viszont én (lány vagyok) nem kaptam meg anyukámét, mert az a név nekik nem tetszett.
2012. ápr. 12. 17:34
6/23 anonim válasza:
Én szeretem ezt a hagyományt, nálunk ha fiú lenne, apuja nevét kapta volna, de kishölgy, így nem lehet Gergely. :))) Nem lett volna mellette másik neve.
36 hetes kismama
2012. ápr. 12. 17:37
7/23 anonim válasza:
Csak hagyományból nem adnám, annak nem vagyok híve. Viszont ha tetszene, akkor semmi akadálya. Nálunk nem az apa nevét kapta. De nagypapám nevét örökölte a fia és az ő fia is, csak a becenevekkel tudtuk őket megkülönböztetni. A két névnek meg alapból nem vagyok híve, úgyhogy 1 van a kisfiamnak, ami nekünk, a szüleinek tetszett. :)
2012. ápr. 12. 17:43
8/23 anonim válasza:
gratulálok annak, aki még itt is szavazgat, mint egy idióta -.-" biztos vmi kis pista nevezetű, aki nem bírja elviselni, h gáz ez a szokás
2012. ápr. 12. 17:45
9/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nálunk is úgy van, hogy Apukám a Nagypapám nevét kapta, Anyukám a Nagymamámét. A pároméknál is a párom bátyja az apja nevét kapta.
De a párom szeretné, ha a kisfia az ő nevét kapná, és nekem is tetszik az ő neve (Dávid). De azért viszolygok kicst attól, hogy ezt a nevet kapja, mert ezt a hagyományt én sem szeretem.
Viszont nem egy átlagos vezetéknevünk van, tehát a 2. név már sok lenne..
2012. ápr. 12. 17:51
10/23 anonim válasza:
Én nem adnék olyan nevet a gyermekemnek, ami már van a családi, baráti körben.
Azt gondolom, minden ember önálló, külön személyiség, legyen mindenkinek "saját" neve.
Attól meg frászt tudok kapni, amikor egy családban van mondjuk, Feri, Ferike, Kisferi, Kisferi Ferikéje.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!