Mi a véleményetek arról, hogy a gyereknek az apja nevét adják?
A hagyomány maga szép dolog, de spec. én se akartam sose, hogy a gyerekeink a mi nevünket viseljék. (Nem is kapták meg, mert mi se szeretjük a sajátunkat ennyire.:)
Nálunk a nagypapám, apum és a bátyám is Péter, anyum meg én Ildi. Én mondjuk rettenet utáltam, amikor még otthon laktam és a telefonban mindig azt hitték a bemutatkozásnál, hogy anyum vagyok. (Nem a teljes férjezett nevét használta, hanem a vezetéket + az Ildit, ami ugyanaz, mint az enyém; és a hangunk is hasonló..) Elkezdték mondani a mondókájukat, mindig úgy kellett közbeszólnom, hogy bocsi, én a lánya vagyok. Nem volt persze nagy dolog, de egyszerűen idegesített már x év után.
Szóval már az elején megbeszéltük a férjemmel, hogy a mi gyerekeinknek saját, egyedi nevük lesz, nem "koppintjuk" le másról. Hát sikerült is két ritkább nevet választanunk végül. :)
A családban egyébként máshol az lett a megoldás, hogy 2. keresztnévnek adták az anya, apa és a nagymama nevét.
Köszi a válaszokat! Háát..nem tudok dönteni :D
Egyébként csak nekem furi, hogy akinek tetszik a hagyomány, és azt is akinek nem, lepontozzák? :D Szóval akkor ez gyk-n így működik? :D:D
Hát igen, ma nagyon aktivak a lepontozók. Megfigyeltem, minden kérdésnél mindenki nagyon le van pontozva. Engem is lefognak megint. De sebaj, azért irok! Legyen ettől szebb napjuk. :P
Én a lányaimnak sem adtam a nevemet, és a fiamnak sem az apja nevét. Pedig ő azt akarta volna, de nekem nem tetszik az ő neve, nem tehetek róla. Viszont a családban nálunk is mind kapott az apa után, de érdekes módon az anya után nem. És ezért is nem tetszik ez nekem, mert miért annyira pont az apukák követelik ki?
Gáz...főleg ha kislány :DDD
Na jó,csak diliskedem:)
Én sem adnám,de ha nektek tetszik a név..akkor miért ne,vagy adjátok második névnek...
A lányom második neve,egy a számomra igen kedves ember neve..aki már nincs közöttünk...egy gesztus...ezáltal is mindig emlékezni fogok rá és a családjára...szóval...nincs ezzel semmi baj:)
Elmondhatja majd,hogy az apukája nevét viseli...
Nekem nem tetszik!
Az apuka es a kisfia es onallo egyeniseg, akkor miert kellene ugyanugy hivni ket kulonbozo embert!
Ha vki nagyon akarja akkor esetleg masodik nevnek,de en ezt a divatot sem ertem manapsag,hogy minek ket keresztnevet adni egy embernek egyszerre ugyis csak egyet hasznal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!