Most ez miért baj?

Figyelt kérdés

2 éves státuszon voltunk ma a kislányommal,nem akart bejönni a rendelőbe.Sose akar, mert ott kapja mindig az oltásokat a doktornénitől, igaz ma a védőnőhöz mentünk,de mind1 nála.Új a védőnő,sőt amióta megszületett ő a 4!

Láttam rajta hogy nem tetszik neki hogy ilyen a kislányom,(félős,bújós,szégyenlős). Lányomnak kellett úgy 15 perc mire feloldódott és bejött,akkor már nem volt gond,ráállt a mérlegre,megmérhette a fejkörfogatát,magasságát, egyszóval nem tartott a v.nőtől.

De miért baj az ha egy gyerek tart egy számára idegentől? Kötelező minden gyereknek aktívnak és nyíltnak lenni?

A státuszlapon alá is húzta a "nehezen lehet vele kapcsolatot teremteni"-t.

Bánt a dolog...

A másik meg az hogy "csak" 12 kg ruhástól. Az is baj? Mert az ő fiai ilyenkor már 15-16-ok voltak...

Vélemény?

2012. jún. 5. 14:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Sr@rd le! Nem lehet minden gyerek egyforma!!!!!:)
2012. jún. 5. 14:11
 2/17 krisztivan ***** válasza:
100%

Az én fiam sem rohan mindenkihez.Mosolyog,osztja a lapot de nem lehet csak úgy vinni,fogni.Miért is kellene?Képes elbújni a combjaim közé és onnan nézelődik.Tudja a védőnénink hogy Ő ilyen és kész.És azt mondta,hogy az ilyen nézelődő gyerekek lesznek később a kimagaslóan okos gyerekek:-))

Hagyd rá:-))

Az hogy az Ő fiai mekkorák az az Ő dolga.Neked lányod van és pont:-))

2012. jún. 5. 14:11
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom talán még mindig nincs 16 kg, pedig júliusban lesz 4 éves. Ennek ellenére formás, egészséges szép kislány, senki nem problémázott rajta még.

2 évesen még a bölcsődében sem szívesen szólalt meg, pedig folyékonyan beszélt, nem, hogy egy vad idegen védőnőnek. Most le sem lehet lőni. Bárkinek előadja magát. Az emberek változnak, a gyerekek pedig pláne. Nekem anno mindenfélét előadtak arról, hogy biztos lelki sérült a gyerekem és azért olyan tartózkodó. Nos, nem. És az idő a bizonyíték. Ne foglalkozz butaságokkal.

2012. jún. 5. 14:13
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Fiam 2,5 eves, es 12-13kilo, magas gyerek. Nem baj!! Nem kell ducinak lennie egy babanak. A masik, sztem teljesen termeszetes, h nem szeret mereckedni, idegenekkel jopofizni stb, ami nekunk kotelezo.... :-)

Tudja,h ott szokta kapni a szurit, es ez van berogzulve nala. Az meg, h mar a 4.vedono....., na ne is csodalkozzunk, h tart tole! Ne foglalkozz vele!

2012. jún. 5. 14:14
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

:) Az én lányom 21hós és 11kg :) Meg aztán a lányok, nem olyan vaskosak, úgyhogy nem baj, hogyha nem 15kg :)

Amúgy meg minden ember más-szerencsére nem vagyunk egyformák-kár, hogy ezt a védőnő nem tudja :D

2012. jún. 5. 14:16
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom ugyan még nem 2éves, de szintén fél az idegenektől, szó szerint sírva fakad a szomszédtól is. Persze megbarátkozik, és utána bújik. Nem is akarom, meg nem is lehet elvárni, hogy csak úgy mindenkihez bújjon. Ugyanakkor nagyon kedves kislány, és akit szeret annak pl magától ad sütit, puszit...

(egy ideig alig látta a sógornőmet, és amikor találkoztak kihagyás után, sírt tőle, bújt hozzám, amióta ismét sokat találkoznak le se a fejem ellenben a sógornőmet nyúzza)

Csak 12kgra meg annyit, hogy rám is néznek, mert "kicsi" a gyerek, de nem egyformák a babák. És lehet(ne legyen) tininek meg pont az lesz a baj, hogy elhízik...:S(én ilyen voltam)

2012. jún. 5. 14:19
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj, ha ruhástól 12 kg. Mondjuk az enyém is ennyi, de őt meg állandóan ducizzák...de mindegy :)

Annak meg, hogy behúzta a védőnő a lapon a nehezen lehet vele kapcsolatot teremteni, nem hinném, hogy bármi következménye lenne. Egyszerűen csak kiválasztotta a kettő közül azt amelyik számára az első körben lejött a lányodról. Ha suttyó módon adta elő...tojd le.

Sok gyerek könnyen teremt kapcsolatot sok meg nehezen, egyik sem jobb a másiknál. Szerintem 2 éves korban egyáltalán nem kirívó, ha nem vonzódik az idegenekhez. Ne bánkódj ezen.

2012. jún. 5. 14:20
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tűnik, ez a védőnő sincs tisztában azzal, hogy a gyerekek nem olvassák el a nagykönyveket és a statisztikákat. Te ismered a kislányod, tudod, hogy milyen édes, drága, cuki és teljesen rendben van.

A fiam 14 hónapos, de cm-ben és kilóban is üti a két éves korosztályt, 6 cm-el magasabb az "előírtnál". Most mit csináljak vele? Nyomjam össze?! :D

Jól írták előttem, a gyerekek folyton változnak, sokszor akár 180 fokos fordulatot is vehet a személyiségük (jó értelemben véve).

Irigyellek is kicsit, hogy a lánykád tart az idegenektől, az én gyerekem még a kukázókat is kézen fogná és simán elmenne bárkivel, ha nem vagyok résen.

2012. jún. 5. 14:29
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor védem is, meg nem is a védőnőt. Elvégre én is az leszek heteken belül.

A státuszlapon kötelező a védőnőnek saját megítélése alapján behúznia, h a gyermekkel könnyű vagy nehéz kapcsolatot teremteni. Ez nem azt jelenti, h baj van vele, hanem mindössze annyit, h visszahúzódó! Ez ne bántson :) Ez egy valójában lényegteen dolog.

Az meg, h 12 kiló a gyerek... nemtom, h miért kötött bele, ugyanis van egy olyan, h percentil-görbe, ami azt jelenti, h az abban a korban levő gyerekeknek milyen az eloszlása súly, magasság illetve a kettő összevetésében. A 12 kilós leány gyermek 2 évesen pont 50%os. Ami azt jelenti, h a gyerekek pont fele alacsonyabb, mint ő, a másik fele meg magasabb. Ez egy tökéletes érték. (ár ha a ruhára levonok egy kicsit, akkor is 25-50% között van, és ez JÓ! 10% alatt kell nagyon figyelni, és 3%alatt van baj! (ugyanígy 90 és 97% felett is)

Tehát kedves anyuka! Tessék megnyugodni! A Kislánnyal Semmi baj nincs a leírtak alapján!

2012. jún. 5. 16:57
 10/17 anonim ***** válasza:
Hány éves ez a védőnő? Van neki gyereke? Szerintem az lett volna a helyes, ha felajánlja, hogy elmegy hozzátok elkészíteni a státuszt, otthoni, ismerős terepre. 15 perc alatt feloldódni nem is kis teljesítmény egy ekkor gyerektől. Nagyon okos a kislányod, mert pontosan tudja, hogy rendelőben fájdalmas dolgok történhetnek vele!
2012. jún. 5. 17:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!