Babaházat vehetek egy ovis korú fiúnak, ha nagyon szeretne ilyet?
olyat is lehet kapni, amiben állatok vannak, nem babák, szokták reklámozni, nem jut eszembe a neve, na olyat vennék fiúnak.
Vagy építsen legóból...
múlt héten voltam a kislányom ovijában, ahova járt és azt vettem észre hogy a fiúk babáztak és a lányok pedig inkább autóval játszottak.
a babaház uniszex, mindenki használhatja, akár fiú, akár lány
Playmobil babaházunk és várunk is van van. A lányom 6, a fiam 4,5 éves, nagyon jókat szoktak játszani vele, van hogy együtt, van hogy külön-külön, egyikikel és másikkal is.
És nem mindig babák laknak a házban, hanem egyéb más játékok is. Szerintem nincs ebben semmi rossz. Egy hangyányi kifejezetten feminim vonás sincs a fiamban, vadóc nőcsábász kispasi.
Szerintem ha ennyire szeretné, akkor hadd játsszon házzal. Esetleg közösen is barkácsolhattok egyet, vagy "várat" lakótoronnyal és bástyával stb, ha mindenképpen erősíteni szeretnéd a fiús vonalat. VAgy építsetek közösen legóból, vagy nagy karontdobozból stb. mi is csináltunk, nagyon élvezték, a bútorokat meg gyógyszeres dobozkákból és gyufás skatulyából... sokat játszottak azzal i míg egyszer a papa véletlenül rá nem ült :)
Nemrégiben gyerektársaságban voltunk, ahol sok játék volt, és a lányom alig bírta elszedni a babaházat a kisfiúktól, mert ők akartak vele játszani. Ovis korúak. :)
Teljesen normális szerintem.
Miért ne lehetne? :))) Én pl. anno kizárólag autókkal játszottam, babakocsit is kaptam, de azt is csak az autók hordozására használtam. Az öcsém pedig elhasználta az én babáimat, mert ő meg azokat szerette. Van ilyen, ettől nem sérül a nemi identitása, ha erre gondolsz. :)
De babaházat építeni közösen a gyerekkel - na az a legjobb móka, és kreatív elfoglaltság is. :) Persze attól venni is lehet.
A lányom csoportjában sok kisfiú van. A csoportjukban be van rendezve egy babaszoba, ami igazán lányos játéknak tűnhet, de az óvónéni, mondta, hogy a fiúk imádják, kávét főznek benn a kislányoknak, a csajszik ki vannak szolgálva. :))
Nálunk a lányom kapott babaházat, de a fiam is imádja, engem nem zavar, hogy játszik vele, hisz ez is egy szerepjáték, ami ovis korban nagyon fontos a gyerekek életében.
Szóval a véleményem, hogy vedd meg nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!