Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lesz ma a vacsi ovis...

Mi lesz ma a vacsi ovis gyerekkel és dolgozó mamával rendelkező családodban?

Figyelt kérdés

bocs de már gőzöm nincs róla, mit főzzek

vadasra és pekingi kacsára nem lesz idő (és pénz se)

#főzés #gyors vacsora
2012. jún. 1. 08:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Én babát várok éppen.:)

Ma egy fél kg hússal csinálok paprikás krumplit.Meg salátát mellé.:)

17hkm

2012. jún. 1. 08:59
 2/17 anonim ***** válasza:

Nálunk töltött paprika. Van a fagyasztóban még tavalyról paprika, van paradicsomlém is a kamrába eltéve, így csak darált húst kell hozzá vegyek.

De a héten volt már:

-sárgaborsó főzelék virslivel

-hamis gulyásleves, lekváros bukta

-borsófőzelék, rántott zalával

Holnap szombat oldalas lesz, vasárnap meg rántott csirke.

2012. jún. 1. 09:00
 3/17 A kérdező kommentje:
érdekes, még sose hallottam húsos paprikás krumpliról. vagy kolbira gondoltál?
2012. jún. 1. 09:00
 4/17 A kérdező kommentje:
2-es: és ezeket este főzöd munka után?
2012. jún. 1. 09:01
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem kolbira gondoltam.:)

Én jobban szeretem husival.Felteszed pörinek és teszel bele krumplit stb.:)

Tegnap rakott krumpli volt.:)

2012. jún. 1. 09:03
 6/17 anonim ***** válasza:

második vagyok, igen.

Egyikkel sem kell órákat a tűzhely mellett állni, igaz a ZAlát előző este kipaníroztam és betettem a hűtőbe.

2012. jún. 1. 09:04
 7/17 A kérdező kommentje:
A főzelékek prezs, rendben, de a gulyásleves + a bukta mennyi idő alatt lett kész? :) Mikor szoktál hazaérni?
2012. jún. 1. 09:06
 8/17 anonim ***** válasza:
Nálunk tejberizs, vagy tejbegríz, még nem tudom. Estére kitaláljuk. :)
2012. jún. 1. 09:07
 9/17 anonim ***** válasza:

Én mindent előző este összeszoktam készíteni, mikor már alszanak a lányaim (5 és 3 éves és fél5-5kor érünk haza)

Így amikor hazaérek, csak felteszem főzni a levest. A buktát reggel bekészítem a kenyérsütőbe, 5re beállítom, hogy legyen kész a tészta, kiveszem, betöltjük a lányokkal(ez egy jó móka is egyben) és 25 perc alatt készre sül. Addig a leves is megfő, 6kor vacsi :-)

2012. jún. 1. 09:09
 10/17 anonim ***** válasza:
75%

sóban sült csirke lesz - csak beteszem és megsül magának, egyszer kell csak ránézni, amikor megfordítom (ezt se lenne kötelező, de így jobban szeretjük)

A héten volt már:

- zöldborsófőzelék sajpuffanccsal (a borsófőzi megvan nagyon hamar, a puffancs is egyszerű és gyors: tojásfehérjéből kemény habot verek, majd beleforgatom a reszelt sajtot, korongot formázok belőle és megforgatom zsemlemorzsában, majd kisütöm forró olajban. Nem folyik szét a sajt, könnyű kezelni, isteni fini és legfőképp gyors. Kedvenc főzelékfeltétünk. 1 tojásonként kb 10 dkg sajttal kell számolni)

- házi pizza: a tésztánakvalót beszórom a kenyérsütőbe, az megdagasztja, közben előkészítem a rávalót, aztán ha kész a tészta rápakolok és megsül magának. Ez sem egy bonyolult dolog, és mindenféle maradékot fel tudok használni hozzá.

- tejbegríz

- sült makaróni

hétvégén nálunk is paprikás krumpli lesz, meg gulyásleves palacsintával

3,5 és 2 évesek a gyerekeim, én is munka után szoktam főzni, illetve gyakran csinálom azt, hogy nagy adagot főzök, abból fagyasztok és csak előveszek valamit amikor nem akarok főzőcskézni. Vagy reggel amit lehet elkészítek pl kifőzöm a tésztát és este meg a ragut hozzá, hogy maikor itthon vannak a kicsik, ne kelljen a tűzhely mellett állnom ahelyett hogy velük vagyok.

2012. jún. 1. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!