Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Szerintetek a bölcsőd...

Anyukák! Szerintetek a bölcsődében kap elég szeretet, törődést a gyerek? Nem ez lenne a legfontosabb ebben a korban?

Figyelt kérdés
2012. máj. 30. 15:28
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
93%

Én most csak azt látom, hogy akinek nem járt a gyereke bölcsibe, a szerint nem jó a bölcsi, akinek meg bölcsis a gyereke és van tapasztalata, az sokkal jobbnak látja a helyzetet.

A rémtörténetek nem tudom honnan jönnek, de általában pont nem a bölcsis gyerekek szüleitől, hanem azoktól, akiknek személyes tapasztalatuk nincs is a bölcsiről. Ez is olyan pletyi szintű dolog (és bocs azoktól, akiknek nem járt bölcsibe a gyereke, de megvan a véleményük, nem akarok bántani senkit, csak jobban szeretem, ha igazi valós tapasztalat van a háttérben és nem csak a "valaki mondta" szitu).

Tudom ez a kérdés májusi, és most már augusztus van, de épp most találtam rá erre a kérdésre.

S nem vagyok bölcsi fanatikus anyuka, csak jobb tapasztalataim vannak, kedves és gondoskodó dadusokkal, és nevetgélő bölcsis gyerekekkel. :)

Biztos van, akinek nem jön be, de a gondozónők többsége mindent megtesz lehetőségéhez képest (de persze tudjuk, hogy nincs könnyű dolguk a sok gyerek között, de ettől még szeretik a gyerekeket). Az ovi, ahová több gyerek jár, hiszen 3 év körül már nincs sok választás, általában be kell adni a gyereket, ha van hely, szerintem rosszabb. Ott sokkal leterheltebbek a gondozónők, több a gyerek is, több a feladat is (mert nem csak játékok vannak, hanem több foglalkozás is). S itt sokkal fáradtabb és fásultabb gondozónőket látok. Úgyhogy lehet 3 évig jó volt otthon a gyereknek, aztán egy agyonfáradt ovis gondozónő tönkreteszi a szép éveket...míg egy bölcsiben mégis nagyobb figyelmet kap a gyerek, és már "edzetten" megy oviba. :)

2012. aug. 6. 13:07
 22/22 anonim ***** válasza:
34%

NEM NEM ÉS NEM.

Amíg nem kész az óvodára, a gyereknek otthon a helye és pont!

2012. aug. 30. 02:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!