Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Szerintetek a bölcsőd...

Anyukák! Szerintetek a bölcsődében kap elég szeretet, törődést a gyerek? Nem ez lenne a legfontosabb ebben a korban?

Figyelt kérdés
2012. máj. 30. 15:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pozitív tapasztalatom volt a bölcsivel. Ahova a fiam járt, ott nagyon is figyeltek a gyerekekre, láthatóan szerették őket. Amikor ment be, a gondozónő nagy öleléssel fogadta mindegyiket, ha arra volt szükség, akkor ölbe vették, szeretgették őket.

Amikor már picit nagyobb volt a fiam, és már jobban beszélt mondatokban, akkor ő is mindig mesélte, hogy ez volt, az volt, megbotlott, de kapott rögtön puszit a térdére, a gondozónők is mesélték, hogy pl. nehezen aludt el, de az egyik odaült mellé, simogatta, amíg el nem aludt, stb.

Egyébként sokat is tanult ott. Neki előnyére vált, hogy járt bölcsibe, tekintve, hogy egyke gyerek, és se az ismeretségi körben, se a családban nincs más gyerek, így a bölcsi volt az egyetlen hely, ahol olyan dolgokat megtanulhatott, mint kivárni a sorát, megosztozni dolgokon, alkalmazkodni másokhoz is. Nem azt mondom, itthon is kellett alkalmazkodni, de hát mi csak ketten voltunk (egyedül nevelem), így lényegesen kevesebb ilyen helyzet volt. A másik, hogy például otthon az evés is katasztrófa volt, alig volt olyan étel, ami a fogára való lett volna, a bölcsiben meg szó szerint MINDENT megevett, azt is sokszor mesélték, hogy ő mindenből háromszor is kért még :) Hétvégén meg örültem, ha nagy kegyesen megevett egy vajas kenyeret, hiába tettem én elé a legfinomabb fogásokat :)

Egy ilyen jól sikerült bölcsibe járás után szerencsére az ovival már semmi gond nem volt, két nap alatt beszokott. Mondjuk a bölcsiben sem volt ilyen téren probléma, csak ott persze ez több időt vett igénybe, de ott sem sírt egyszer sem, amikor én elmentem.

2012. máj. 30. 21:42
 12/22 anonim ***** válasza:
93%

Nekem is be kellett adni a bölcsibe, igaz ő már akkor 2,5 éves volt.

De egyáltalán nem gyerekmegörző. Rengeteg dolgot csináltak. Minden reggeli előtt torna volt, az ő kis szintjüknek megfelelően. Kint a gondozónénik ott ültek a homokban (szó szerint) és csinálták a homokpogácsát, meg homokvárat. Segítették a kicsiket a csúszdára, mászókára. Gyereknapot szerveztek nekik. Mikulás ünnepséget. Ajándékot csináltak nekik húsvétra, meg mikulásra. Közösen csináltak velük ajándékot anyáknapjára.

Minden nap volt valami külön program, amiben nem volt kötelező részt venni, de jó volt. Ujjal festés, gyurmázás, meseolvasás, szivaccsl festés stb.

És igenis odafigyeltek a higiéniára, sőt csak ők tudták rávenni a szobatisztaságra.

2012. máj. 31. 07:48
 13/22 anonim ***** válasza:
26%
8-as vagyok,igen lepontoztak meg azt még aki nem támogatja annyira a bölcsit,sok a bölcsi rajongó anyuka.akinek muszáj annak nincs mit tenni,de soknak nem lenne,mi is összehúztuk magunkat,és most amikor már 3 éves és már dolgozom,most látom,igenis fontos a gyereknek a társaság,de az anya a legfontosabb.és azt a szeretet nem tudják pótolni,de az időt sem.
2012. máj. 31. 08:35
 14/22 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudtam, hogy már olyan is létezik, hogy "bölcsi rajongó". Muszáj ez a szúrkapiszka azonnal, ahogy VALAKI (akiről azt se tudjuk, kicsoda) lepontoz egy-két választ?
2012. máj. 31. 08:51
 15/22 anonim ***** válasza:
65%

Én sem hallottam olyanról, hogy bölcsi rajongó anyuka :) Aki beadja annk kell vinni tudtommal munkáltatói igazolást, így vagy mert rászorul vagy mert nem akar annyit kiesni a munkából visszamegy dolgozni. Gondolom elég kevesen vannak olyanok akik otthon lógatják a lábukat és a gyerek bölcsibe van, de ha van ilyen és van hely a gyereknek úgy, hogy nem túr ki mást akkor miért ne. Nincs ezzel sem semmi baj, minthogy azzal sem aki meg otthon akar lenni 3-5 évig a gyerekével. Egyéni döntés. A baj (legalább is nekem) azzal van, ha elkezdjük piszkálni sőt különböző jelzőket aggatni arra aki máshogyan gondolkodik, mint mi.

Ha szar a bölcsi, de be kell adni sem szar anya senki, minthogy az se aki 5 éves kora után viszi közösségbe a gyerekét.

2012. máj. 31. 10:29
 16/22 anonim ***** válasza:
67%

2 évesnek fontosabb a szocializáció mint h anyukával kettesben legyen. szeretetet kapnak ott is,de-szerencsére-nem lógnak egymáson mint otthon. nem szabad visszafogni a gyereket a fejlődésben,csak hátrányára válik. én a fiamat otthon tartottam,3,5 volt mikor oviba került,nagyon nehéz volt neki. lányomat beadtam bölcsibe,már aznap ott aludt,nagyon jól ment neki a beilleszkedés.

oviban sem babusgatják őket nyakra-főre,suliban még annyira sem,most akkor soha ne menjen sehová?

2012. máj. 31. 13:19
 17/22 anonim ***** válasza:
35%
a bölcsi rajongó tényleg rossz megfogalmazás volt de arra értettem,hogy olvastam itt már a bölcsi mellett kampányolni tűzzel vassal anyukákat és nem a munka miatt.Jó magam családjába is van ilyen nem dolgozik otthon van a másikkal,és oda van a bölcsiért mint jó megoldásért.ismerőseim közt is van egy pár ilyen anyuka,bölcsi???persze hisz imád ott lenni imádja a gyerekeket,a játékokat én meg addig elvagyok a kicsivel.mint irtam sajnos sokaknak muszáj,de mindenki a maga lelkiismeretével tudja elszámolni,hogy mi mit ér meg.
2012. máj. 31. 14:24
 18/22 A kérdező kommentje:
Látom, nagyon eltérőek a vélemények a bölcsivel kapcsolatban. Valószínűleg akinek pozitív tapasztalata van, az támogatja, aki viszont rosszakat hallott, az nyilván más véleményen van. A 12-es hozzászóló szerintem nagyon szerencsés, hogy ilyen bölcsibe tudta beadni a kisgyerekét. Nem tudom, hogy az állami, vagy magánbölcsi-e, mert itt a környéken nincs olyan hely (sajnos), ahol a gondozónéni odaül homokozni a gyerekekhez. Egyébként ez lenne az elvárható szerintem.
2012. máj. 31. 14:45
 19/22 anonim ***** válasza:
33%
nézd a bölcsinek nem az a dolga h a gyerek sarkában legyen,hanem h megtanítsa a társas kapcsolatokra,olyan helyzetek kezelésére,amit te otthon vele kettesben nem tudsz.
2012. máj. 31. 14:48
 20/22 anonim ***** válasza:
50%
Én tényleg csak azt nem értem, hogy miért kell valakinek azt bizonygatnia, hogy muszájból járatja a gyerekét bölcsibe. Ha valakinek nem életbevágóan fontos, de mégis beadja a gyereket, az talán rosszat akar neki? Nyilván kivenné, ha azt tapasztalná, hogy ott rosszul érzi magát a gyereke. Egyszerűen csak arról van szó, hogy különbözőek a gyerekek is, meg a szülők is. Van olyan, aki szeret ott lenni, jól érzi ott magát, előnyére válik, és olyan is, akinek nem való (bár azt a véleményemet is fenntartom, hogy minél kisebb egy gyerek, annál könnyebben szokik hozzá valamihez - ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy két hónaposan rá kellene erre szoktatni őket). És épp így a szülők is mást tartanak fontosnak. Van, aki azt, hogy minél tovább otthon legyen a gyerekével, más meg azt, hogy úgy egyensúlyozzon az idővel, hogy mindenkinek jó legyen és az élete különböző szegmenseit össze tudja egyeztetni. Ettől egyik anya sem lesz se jobb, se rosszabb.
2012. máj. 31. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!