Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A DAC korszak mikor múlik el?

A DAC korszak mikor múlik el?

Figyelt kérdés

Már ott tartok, hogy a boltba sem merek elmenni vele.

Az sem mindegy a kosárnak milyen szine van, ha a rakás legalján egy kék van akkor az kell, nem kapja meg hisztirohamot kap.Mindenki minket néz, zöldséges részleg közepén fetrengés.....

Megáll egyhelybe,vesz egy nagy levegőt és torkaszakadtából ordítani kezd........

2012. máj. 30. 10:31
 1/5 A kérdező kommentje:

2,5 éves.

Egész apróságokon kiborul. Valami nem úgy van ahogy szeretné üvültés, és csapkodás.

Kezdem feladni. De azt mondják sokan, hogy következetesnek kell maradni, nem megengedni mindent. Gyenge vagyok...... 30 perc visítás után általában fel szoktam adni. Már elkéstem és elrontottam?

2012. máj. 30. 10:40
 2/5 anonim ***** válasza:
nem rontottad le,de tényleg tarts ki,30 perc múlva is ordítani fog,ilyenkor próbáld kikapcsolni magad.gondolj valami másra,énekelj,dudorássz,vegyél mély levegőt és próbálj nyugodt maradni,az lenne a legjobb ha nevetni is tudnál rajta néha,nekünk ez is bevált a leállításánál.ha tudsz menj el nélküle vásárolni,kerüld azokat a szitukat ami tényleg kiakasztja,ha nem tudod kikerülni légy gyors és ha ordít valamiért magyarázd el ezt most miért nem lehet és ha még mindig bőg,had bőgjön,gyorsan szedd össze ami kell és már irány is kifelé.nehéz és minden gyerek másként viseli a dackorszakot is,igy minden gyereknél más módszer válik be.próbáld megismeri őt neki mi válhat be,bünti,csoki megvonás,sírás hagyás,elkerülés,megbeszélés,bár szerintem az minden gyereknél kizárva.azt is gondold véigi te hol tudsz esetleg engedni ami még nem vezet a te gyengeségedhez de a konfliktust megoldja pl nem akar kék zoknit felvenni,jó akkor válassz mást,vagy ilyenek,ezekben nyugodtan engedheztsz igy kevésbé lesz frusztrált.
2012. máj. 30. 11:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Hát megpróbálom, de sajnos már a tűrőképesség határán vagyok úgy érzem. Sajna elmagyarázni nem tudom neki, vagyis elmagyarázom, de nem is figyel, csak ordít...

Most azon tört ki a balhé, hogy halkabbra vettem a Thomas mesét. Kimentem a lakásból. Most meg bűntudatom van.

3-4 éves korra ez elmúlik ugye?

Oviban mi történik az ennyire dacos kicsikkel?

2012. máj. 30. 12:20
 4/5 anonim ***** válasza:
első vagyok,az oviba másként viselkednek általában a gyerekek.a dackorszak pedig egy fontos esemény,jelenség a kisgyerekeknél,a védőnő mondta nekem nem rég,hogy ő nagyon szomorú lenne ha nem lenne a kisfiamnak dackorszaka,mert az bizony fontos fejlődése a személyiségnek és az agynak.ennek tudatában jobban utánaolvastam milyen agyi tevékenység is ez,és jobban megértettem őt is.mielőtt otthagyod mindig mond el minek miért kell hogy történjen,légy határozott ezt ő érezni fogja,ha nem talál fogást rajtad el fog múlni hamar.az első dackorszaka a fiamnak,másfél évesen volt,aztán 2 évesen egy pár hónapig tartó,de tényleg csak talán 2,2 hónap volt,és most 3,5 évesen vagyunk benne most az én akarom,te menj innen,majd én csinálom,nem csinálom korszaka van.nyávog,dobál,direkt rosszalkodik,huzza a határokat,és a legvégsőkig feszít,van hogy én is kiakadok,de fujjok egy jó nagyot és este forró vízben lazítok,kis üveg bor apával és már kezdődhet a következő nap.kitartást,próbáld egy kicsit lazábban venni,el fog múlni hidd el.
2012. máj. 30. 13:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Minden gyereknél meg kell találni a megoldást, néha sokáig tart a keresgélés.

Ne a hiszti vagy dühroham alatt magyarázz, hanem akkor, ha már befejezte és megnyugodott, mert addig max. bla, bla, bla- ennyit fog érteni.

Van, amikor segít a meghökkentés- pl. ha leül a bolt közepén, ülj le te is. Ezzel egy pedagógus barátnőm próbálkozott, a hisztiző, fetrengő lánya mellé leült az Auchanban, a hisztit, mint amit elvágtak, és csak annyit kérdezett a kislány, anya, te mit csinálsz?! A válasz: azt, amit te!

Próbáljátok előre tisztázni a szabályokat. 1 dolgot választhat a boltban. Vagy próbáld meg bevonni, kiválaszthatja a tejfölt, találjatok ki mesét, hogyan kerül a túrórudi a boltba...

Baromira nehéz, tudom. Mindig okosnak, türelmesnek, kreatívnak lenni... Próbáld meg lazán, de következetesen csinálni.

Az én fiam még csak a hisztikorszak kezdetén van, egyelőre segít a hideg vizes arcmosás, vagy egyszerűen ott hagyom a szőnyegen, de már készülök lélekben a durvább időszakra.

2012. máj. 30. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!