Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnál is volt ilyen korszak...

Másnál is volt ilyen korszak 2,5 éves gyerekénél?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 héte nem akar főtt ételt enni. Bármit főzök és mindegy mikor kinálom neki. Eddig evett. Egész nap inni akar csak,meg hülyeségeket enne. Kifli,kesz,csoki. Mit csináljak vele?
2012. máj. 2. 13:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Volt ilyen korszak. ettől függetlenül ugyanúgy főztem ugyanúgy leültünk együtt enni mint azelött .

édesség elöl van de mivel a gyerkőc szem elött van ha látom nála elveszem. egy idő után megéhezik és megeszi a főtt ételt.

ne aggódj nem hal éhen de ne férjen hozzá az édességhez .

2012. máj. 2. 13:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Lanyomnal 2 eves 1-2 honaposan volt/van ilyen idoszak. Most 2 eves 4 honapos, de ritkan meg most is van. A fejem tetejere allhattam, akkor sem evett fott kajat. Anyam meg fel is hivta az unokahugat, aki gyerekorvos (nem hozza jarunk), hogy mi lehet a gond. Szerintem eletkori sajatossag, a legtobb gyerek atesik ezen. Sokan ilyenkor azt mondjak, hagyjam, had egyen azt, amit akar, de akkor egesz nap kiflin es csokin elt volna. Mivel a gyumolcsoket szereti, en inkabb odacsempesztem neki ilyenkor almat, kortet, mandarint, megiscsak egeszsegesebb a kifli-csoki etrendnel. En persze nem aggodtam annyira, mert o bolcsis es ott "allitolag" rendesen eszik, gondolom latja a tobbi gyereket enni es nem akar o sem lemaradni. Foleg a hetvegeink voltak nehezek e teren, de mostanaban egyre jobb. Kitartas, fog ez meg valtozni.
2012. máj. 2. 13:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Én is főzök,leülünk,mondja is hogy eszik,aztán persze semmi. Már én se adok semmi nasit mégsem eszik.
2012. máj. 2. 13:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Nálunk majd' 3 hónapig tartott.....

Egy súlyos betegséggel kezdődött, amikor ugye az aggódó szülő még engedékenyebb, amit aztán alig tudtunk helyrehozni.

Sem főtt ételt, sem semmilyen húst nem evett (leszámítva a szalámit) a fiam. Én is főztem, szépen leültünk, ahogy mindig is, és nagyon-nagyon lassan elkezdett újra főtt ételt enni.

Nálunk nincs elől édesség, ha vmilyen ünnep van (Karácsony, szülinapok stb.) csak akkor kap sütit, Húsvétkor nem kérte a Kindertojást sem, pedig kínáltam.

Esténként próbáltam leveseket adni, az néha bejött.

Én is többször kibuktam emiatt, de minél jobban erőltettem, annál kevésbé működött. Amikor kelltt neki, visszaáltt a régi rendre (nem válogatós, nagyon jó étvágyú volt a fiam kisebbnek).

Ő is 2,5 éves.

2012. máj. 2. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!