Kislányom 3 éves lesz júliusban, már egy ideje folyékonyan beszél. 1 éve a "mi ez?" megy nála. Vajon mikor fog mindenfélét kérdezni? A ti gyerekeitek hány éves korban kezdett el miért-ezni?
2012. márc. 25. 16:17
1/9 anonim válasza:
a "mi ez" a miért korszak szerintem :)
enyém 2,5 éves, ő még a "mi ezt" se kérdezi, hanem "ez xy?" és az adott tárgy nevét kérdezi vagy épp azt ami a legjobban hasonlít rá :)
2012. márc. 25. 16:32
2/9 anonim válasza:
Ez gyerekfüggő. Az enyémek egyáltalán nem nagyon csinálták ezt, szóval ki is maradhat akár. :o)
Pont akkor tűnt fel, amikor barátnőm kislányára vigyáztam, aki az enyémmel egy idős, és ő állandóan kérdezett.
2012. márc. 25. 16:41
3/9 anonim válasza:
Unokaöcsém 3 éves múlt Decemberben, és mostanában jött el nála ez a korszak.Mindent kérdez!!Nagyon aranyos.Szoktunk beszélni skypon este, apukám odaülteti őt maga mellé, én meg a 14 hónapos lányomat, lányom még nem tud beszélni, de magyaráznak egymásnak, unokaöcsémnek pedig minden 2. szava az, hogy "miért?" Őszintén én nem várom annyira ezt a korszakot (ha lesz), mert valljuk be, nem tud az ember mindenre válaszolni...és akkor mit mond?? :)
2012. márc. 25. 16:46
4/9 anonim válasza:
elméletileg 2 éves kor körül van a mi ez?3 éves kor körül miért ?korszak.a lányomnak nem volt egyik sem.
2012. márc. 25. 17:29
5/9 anonim válasza:
Már egy ideje tart a miért korszak nálunk. Talán 2,5 évesen kezdhette, most 2 éves 9 hónapos a fiam.
Én sem várnám a helyedbe... néha lehetetlen válaszolni... sajnos párszor a végén lezárom egy "csak"-kal.
(Pl anya mi az? traktor. miért? mert ezt a nevet kapta. miért? mert a bácsik úgy gondolták, hogy ez így jó. és miért piros? mert ilyenre festették. de miért? csak..... ez csak példa, de néha 5 percig is elmegyünk a miértekkel egy dolgon és a végén tényleg nehéz megválaszolni.)
2012. márc. 25. 21:32
6/9 R. Zita válasza:
Nálunk sem a miért -korszak van, hanem a "micsináj" korszak. :) Akármit lát meg, legyen az egy traktor, egy állat a tv-ben, vagy apa a másik helyiségben... Micsináj? Ha olvasunk, oldalanként kb. 5 micsináj elhangzik. Ez is kemény, mi lesz a miértekkel.... :)
2012. márc. 25. 21:52
7/9 anonim válasza:
az enyém 2,5 éves kisfiú, egész nap dumál, és mindenre azt kérdezi, hogy "mitől"? :))
2012. márc. 25. 22:01
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Biztos hogy fárasztó lesz egy idő után, de azért egy kicsit várom, mert olyan aranyosak ilyenkor.
2012. márc. 26. 11:58
9/9 verde válasza:
De tényleg, MIÉRT piros a traktor, nagyon jó kérdés!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!