Szerintetek ez tényleg nagyon kevés jövedelem egy család fentartásához?
Mi a véleményetek erről?
Szeretnék más véleményt is hallani, nem írom le, kiről van szó.
Van egy család, havi össz bevételük (mindkét szülő dolgozik, egy gyermek van, aki iskolás)
havi bevételük tehát nettó 350-370eFt.
erről lehet lecsökkennek ennyire: havi 270-300e Ft.
Ez tényleg annyira kevés pénz, hogy azt mondják, itt a világvége, nem fognak tudni megélni?
Egy hitelük van, ami lejár ebben az évben.
két autójuk (egyik mehetne tömeggel simán)
én is úgy gondolom, hogy nettó 60e Ft. Ez a minimálbér! De hát az nagyon kevés!! Gondolom kivárosban laktok, ugye? Faluban?
Az említett pár nem mi vagyunk, mi nem keresünk ennyit, mégis "jobban" élünk. Vagyis inkább jobban beosztjuk a pénzt.
Szerintem ez sokat számít
14-es válaszoló vagyok!
Továbbra is azt mondom, hogy nem tudhatod, hogy milyen kiadásaik vannak, hacsak nem nagyon közeli hozzátartozó. Én folyamatosan megkapom hogy persze Ti mennyit kerestek, milyen jó nektek. Megmondom őszintén nem érdekel. A környezetemben nem mondom senkinek, hogy mire költök, milyen plusz kiadásaim vannak, akár gondolhatják azt is hogy nagy lábon élek, pedig dehogy. Pl nem szoktam reklámozni az életbiztosítást sem, mert sokak szerint luxus, nekem viszont fontos, másképp nem tudok a gyereknek és a saját nyugdíjas éveimre félre rakni. Nekem ez fontos és amíg megtehetem fizetem. Persze most jó lenne ha havi 30 ezer a kasszában maradna, de próbálunk előre is gondolkozni. És ugye mindenki addig nyújtózkodik amíg a takaró ér. Általában. Annak idején azért vettünk fel 10 millió forint kölcsönt a házra, mert tudtuk, hogy mindkettőnknek biztosnak mondható állása van, én nem vagyok agyonfizetve az állam által, de férjem egész jól keres a szakmájában. Nyilván ha nem ennyit keresnénk kevesebb hitelre is futotta volna. Kisebb lakást vettünk volna, kisebb lenne a rezsi a törlesztő, minden.
Nem ítélhettek el valakit azért mert szerintetek rohadt sok pénzből él, közben meg gőzötök sincs milyen kiadásai vannak.
Tudom, milyen kiadásuk van! És nem ítélem el őket, csak zavar, hogy állandóan megy a panaszkodás, holott mások még enyniből sem élnek meg jobban
Tudom, hogy havonta 10 márkás ruhadarabot vesznek, és tudok én sokmindent.
mégis, engem ez zavar! Nem világvége, ha nettó 300e lesz az összes jövedelmük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!