Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek ez tényleg nagyon...

Szerintetek ez tényleg nagyon kevés jövedelem egy család fentartásához?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek erről?

Szeretnék más véleményt is hallani, nem írom le, kiről van szó.

Van egy család, havi össz bevételük (mindkét szülő dolgozik, egy gyermek van, aki iskolás)

havi bevételük tehát nettó 350-370eFt.

erről lehet lecsökkennek ennyire: havi 270-300e Ft.

Ez tényleg annyira kevés pénz, hogy azt mondják, itt a világvége, nem fognak tudni megélni?

Egy hitelük van, ami lejár ebben az évben.

két autójuk (egyik mehetne tömeggel simán)

2012. máj. 28. 20:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Szeintem sem kevés.

De én például, ha a fővárosba kéne hogy dolgozzak, havi 100 ezer elmenne benzinre. tömegközlekedéssel "csak" 40-50 ezer lenne, de kétszer annyi idő, ami egy gyerek mellett nem megfellő, mivel az ovi nálunk 7:00-16:30-ig van.

Tehát ha nekik is ilyen magas a benzinköltségük, akkor nekik sem marad ennyi, hanem jóval kevesebb.

És ki mihez szokott hozzá. Ha megszokták, hogy sok pénzt költhetnek, akkor ez sok.

nekünk sajnos a rezsiköltségünk, mivel kertes házban lakunk, és itthon dolgozik a férjem, ezért megy a számítógép egész nap, elég magas. de mi 2 gyereket nevelünk, én gyeden vagyok, és nincs ennyi bevételünk.

2012. máj. 28. 22:29
 12/23 anonim ***** válasza:

jajj, rosszul írtam, ha ahhoz szoktakhozzá, hogy sokat költenek, akkor havovna 80-100 ezer ft nagy kiesés lesz nekik.

de akkor is túlélik :)

2012. máj. 28. 22:31
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

1 gyerek mellett viccelsz?

Nekünk is ennyi kb,de mi 7-en vagyunk ebből 4 gyerekkel s elég sok hitelünk is van.

2012. máj. 29. 10:05
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

Nem szép dolog más pénztárcájában turkálni! :))

Rendben van, hogy lejár a hitelük ez fontos szempont, de pl azt tudod, hogy mennyit fizetnek rezsire, biztosításra ide oda?

Kb nekünk is 350 ezer a bevétel 2 felnőtt, 2 gyerek, és örülök, ha hónap végén nem kell számolgatni. A hitelünk és a rezsink összesen 230 ezer forint. Ebben benn van minden, lakáshitel, víz, gáz, telefon, villany, lakás és élet biztosítás, amibe mi is és a két gyerek is benne vagyunk és egyben megtakarítás is, hogy a gyerekeknek mondjuk majd kitudjam fizetni a továbbtanulást, vagy el tudjam indítani őket az életben. Erre még rájön az ovis költség havi kb 10 ezer, Vidéken laknak a szüleink, havi 1× megyünk az 30 ezer, férjemnek bkv bérlet 10 ezer. Akkor már ott tartunk, hogy a 350 ezerből elment 280 ezer és még nem ettünk semmit, nem vettünk ruhát cipőt.

Igen lehet mondani, hogy valakinek semmi sem elég, de mondjátok már meg hogy akkor nekünk mi a luxuskiadás amiről le kéne mondanom? Mert ha hirtelen havi -80-100 ezer kiesés lenne, vakarnám a fejem erősen.

2012. máj. 29. 11:26
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
60e ft a bruttó jövedelme a páromnak, hitel, rezsi, kaja és elmegy az egész, még évekig fizetheti a kölcsönt,nem panaszkodunk, valakinek 60 se jut... nem gondoljuk h itt a világ vége, vállalunk gyereket, pedig tudjuk h nagyon kevés a bevétel, nem élünk luxusban. nem elég nekik 350e ft havonta? próbáljanak megélni 60e ft ból!
2012. máj. 29. 13:41
 16/23 anonim ***** válasza:

utolsó. bocs de hogy jön ki a hitel, rezsi és a kaja 60ból? :O

nekünk csak a rezsink 70... :SSSS

2012. máj. 29. 14:08
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

szia, sztem ez állati kellemes jövedelem, de természetesen mindenki amit megszokott, abból nehéz lejjebb adni...

Mi 1 gyerekkel, aki bölcsis, élünk 200ezerből, és 2 hitelünk van. 1 autó, és 1 lakás, de mi ebből nagyon nem jövünk ki, mire a kocsihitel lejár, a kocsi katasztrófális állapoban lesz, mivel arra már nincs pénzünk, hogy néha rendbehozzassuk vmennyire, csak az van rajta megcsinálva, ami nagyon muszáj. Viszont a férjemnek kell a melójához...sajnos a CHF-es az autóhitel, ami nagyon elszaladt, és a lakáshitel is, bár azt átváltottuk forintra, de végülis ez miatt vagyunk ilyen helyzetbe...

Mindenesetre nagyon boldog lennék havi 270ezerrel..:-)

2012. máj. 29. 14:27
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 13:41 vagyok

úgy jön ki hogy mindenen spórolunk, napi 1 perc zuhanyzás, heti 2 mosás, én van amikor nem is eszem napokig, csak mondjuk kenyeret, meg ilyenek. A számítógéphez sem jövök minden nap. Kajára "nagy" bevásárlás heti 1x kb 2000-3000 ft között.

Irtam h vállalunk gyereket, nem kell megijedni ő biztosan luxusban fog élni :) nem fogjuk éheztetni...

2012. máj. 29. 14:42
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
bocsi heti 2 mosás, 2 hetente 2 mosás akart lenni, de ez is csak azért mert nem mossuk össze a párom melós ruháit az én ruháimmal, pedig beférne egy mosásnak.
2012. máj. 29. 14:44
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a 60 bruttó, az 60 nettó akart lenni, mert ha még a 60 ezerből lejönnek a járulékok, az még egy kis lakás rezsijére sem elég.
2012. máj. 29. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!