Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik olyan család aki...

Létezik olyan család aki SKODA FABIA KOMBIBA betett szabályos módon 3 gyereket?

Figyelt kérdés
(Lécci, ne tegyétek át az autó kategóriába, anyukák válaszait várom!!!! Köszi!)
2012. máj. 19. 21:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia, nekünk is fabia combink van, lehetetlen :)

hátul 2 gyerekülés fér el, max középen egy vékony nagyival.

2012. máj. 19. 21:47
 2/12 anonim ***** válasza:
mekkora gyerkőcnek való ülések? Mert egy bébihordót, egy 0-18-as ülést, és egy ülésmagasítót be tudtam tenni mikor a nagymama kocsijával kellett mennünk, de gondolom a gyerekülések méretétől is függ, vannak extra széles ülések.
2012. máj. 19. 21:56
 3/12 anonim ***** válasza:
Én akárhogy sakkozom a 12, 14 és 3 évest, ahol csak a 3 évesnek kell ülés/magasító, nagyon kényelmetlen (Ford Focus). 2 gyereküléssel pedig valaki tényleg középen szorongana, amit ki is zárhatunk, mint megoldás. Láttam olyat, aki az anyósülésre bekötött egy 9-18 kg ülést, úgy tudom, ilyet nem szabad, de nagyon veszélyes is. Szóval a válaszom nem.
2012. máj. 19. 22:19
 4/12 anonim ***** válasza:

Anyukáméknak van ilyen autója, a múltkor csak két gyerekülést raktam bele, mert vitték a gyerekeket, hááát.... olyan pici a hely középen, hogy ott még egy vékony felnőtt se fér el. :-( Sőt, nekünk a Toyota Prius sokkal szélesebb, mint a Skoda, de oda is csak nagy nehezen tudom benyomni a két ülést plusz babahordozót a picinek. Három ülés valószínűleg lehetetlen. Nem tudom, mekkorák a gyerkőcök, barátnőméknek sikerült a Peugeot-ba betenni úgy, hogy van egy 9-18-as, egy nagyobb (nem tudom a súlyhatárt, csak azt, hogy annak alacsonyabban van a karfája, így alá lehet tolni a másik ülésnek plusz babahordozó.

Valaki feltalálhatna már olyan üléseket, amik konkrétan be is férnek az autókba...

Nagynéném sokat vonatozik és mondta, hogy rengeteg nagycsaládos jár vonattal, mondtam neki, hogy értem miért, hiszen nem csak a vonatjegy olcsóbb, hanem a legtöbb családnak egyszerűen nincs akkora kocsija, hogy abba beférjen három gyerkőc gyereküléssel. :-(

Sajnos nekünk is autócserében kell gondolkodnunk, ami nem lesz egyszerű, de jelenleg a 7 személyes kocsik azok, amikbe kényelmesen elférne a család.

2012. máj. 20. 07:08
 5/12 A kérdező kommentje:

Amikorra hordozóba kerül a pici addigra a középső 2.5 a nagy 4 éves lesz.

Úgy gondoltam ,hogy pl. befér-e vajon olyan 2 db 15-36 kb-os ülés hátra ami közé még egy felnőtt befér, anyósülésre meg szabályosan háttal kötve egy bébihordozó, vagy hátul két 15-36kg-os ülés és egy hordozó, v. egy ülésmagasító egy 15-36-os és egy hordozó?????????

2012. máj. 20. 14:23
 6/12 anonim ***** válasza:

Hasonlóan alakult a gyerekek kora nálunk, mint nálatok. :-) Nekünk 3 hét múlva kell megszületnie a harmadik babónak, van egy fiam, aki kétéves lesz augusztusban és egy lányom, aki 4 lesz júliusban.

Az ülésmagasító nálunk nem jött igazán be, csak az én autómban használjuk, amivel gyakorlatilag csak városon belül közlekedem (Suzuki), ha messzebbre megyek, akkor a Toyotát viszem. Az ülésmagasítóval az a baj, hogy bár az átlagnál magasabb a lányom, még így is nagyon a nyakánál megy a biztonsági öv, ráadásul hosszabb úton hajlamos még elaludni, amikor viszont fejtámla híján bizony csak gurul jobbra-balra a feje az üléstámlán. Szóval ezért nekünk nem bejövős. A nagyobb gyerekeknek való ülésből be fog férni valószínűleg a kettő plusz a babahordozó, de nem hiszem, hogy van annyi hely egy skoda fabiaban, hogy akármilyen két ülés közé beférjen egy felnőtt. Az első ülésen ugyan szabályos a hordozót bekötni, de én nem tenném, az anyósülés a legveszélyesebb.

2012. máj. 20. 15:18
 7/12 A kérdező kommentje:
Hála istennek nem csüggedtem a válaszok miatt, inkább kipróbáltuk élesben. Hátulra betettünk egy 15-36-ost, egy hordozót középre, háttal, és egy 0-18-as ülést és befértünk!!!!!!!!!!!!
2012. máj. 20. 19:01
 8/12 anonim ***** válasza:
Mondtam én :D de ha kinövi a hordozót, 2 db 0-18 és egy magasító nem fog begérni.. tudom mert ugyanígy vagyunk korügyileg :D
2012. máj. 20. 19:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Na ez nekem is jó hír, ezek szerint ha a skodába befértetek a leírt módon, akkor ha megveszem a nagyobbomnak a 15-36-os ülést, akkor be fogunk mi is férni a Priusba. :-)
2012. máj. 20. 19:36
 10/12 A kérdező kommentje:

19:06-os: erre is megvan/meglesz a megoldás: [link]

3. komment felülről, idézem:

"Demis Castro

Mikor kiderült, hogy a második menetben ikrek érkeznek, mi is bajban voltunk, amikor megmértük az első gyerek ülésének (és az archivált babahordozó) a szélességét, meg az autó belső szélességét hátul...

Most költsünk el másfél-két milliót azért, hogy legyen egy ugyanolyan használati értékű autónk, ami belül 3-4 centivel szélesebb?

Végül a megoldás az lett, hogy autókárpitossal leszedettük a hátsó ajtók gyári belső burkolatát (könyöktámasz, stb), a csóka beszabott egy-egy autókárpittal burkolt furnérlemezt mindkét oldalra, így nyertünk 8 centi szélességet - az összes probléma megoldódott 20.000 forintból :)

A kocsi egyébként egy 98-as Mondeo, az ikrek pedig most 6 évesek és gyerekülésben ülnek, a nővérük 8 és fél, alatta ott az ülésmagasító. Az eredeti burkolatokat elcsomagoltuk, majd ha már nem kell a gyerekülés (vagy el akarjuk adni az autót - nem akarjuk, tökéletes) vissza lehet tenni."

2012. máj. 20. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!