Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagy a baj? Mit csináljak?...

Nagy a baj? Mit csináljak? 3,5 éves fiam még mindig csak a pelusba hajlandó kakilni?

Figyelt kérdés

Kb. 3 hónapja lett napközbenre szobatiszta: Éjszakára még ráadom a pelenkát, mert épp orrmandula műtétre készülünk, nyitott szájjal lélegzik és ezért nagyon sokat iszik éjjel. Nappali alvásnál itthon már nincs rajta pelenka, de a bölcsiben folyton ráadadják, mert hogy mindig van pisi benne amikor leveszik róla. Mondtam már nekik, hogy itthon is belepisil ha ráadom. Tudja hogy rajta van és mehet...

Viszont kakilni csak itthon kakil, pedig már több mint egy éve bölcsis. Amikor szobatiszta lett, négy napig nem kakilt, aztán mindig csak este amikor fürdés után ráadtam a pelust, most meg már szól hogy kakilnia kell és pelenkát kér! Hiába próbálom, nem hajlandó a wc-be kakilni! :(

Egyébként a pisilést is addig húzza amíg csak tudja...

2012. máj. 28. 18:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kisfiam is csak a pelusba volt hajlandó kakilni,pedig már oviba jár.Azt hittem sose szokik le erről,de leszokott.Eleinte én is mondtam neki hogy a wc-be kell kakilni,vagy bilibe,kisérletezgettünk,de nem sok sikerrel.Inkább nem is kakilt ha nem adtam rá a pelust mikor szólt.Gondoltam ennyit nem ér az egész,hogy szorulása legyen,így ha kérte,ráadtam.Pont a negyedik szülinapján kakilt először bilibe.
2012. máj. 28. 18:54
 2/5 anonim ***** válasza:
46%
Lehet hülye ötlet, de eljátszhatjátok otthon, hogy anya kakil a wc-be, apa megdicséri, apa kakil a wc-be, anya megdicséri, és mondogathatjátok, hogy milyen jó, milyen okos dolog oda kakilni, vagy beszélhetitek, amikor játszatok, hogy apa ma a wc-be kakilt, milyen ügyes nagyfiú, stb... Hátha rájön, hogy nem buta dolog. Esetleg megkérheted az bölcsisnéniket, hogy ők is csinálják ezt, vagy hogy mutattassák meg valami kis barátjával, hogy hogy kell. Lehet, hogy primitív és hülye ötlet, de nem vagyok jártas ezekben a dolgokban, ez jutott eszembe.
2012. máj. 28. 19:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne aggódj nagyon ezen, majd szépen lassan szobatiszta lesz. Mi is így állunk majdnem, illetve az én fiam 3 éves és 3 hónapos lesz, és még a nappali szobatisztaság sem teljesen tutibiztos nála, de arra már azért mondhatom, hogy működik ITTHON. Ha elmegyünk itthonról bepisil minden probléma nélkül. Eddig úgy csináltuk mi is, mint a bölcsiben, hogy déli alváshoz és sétához pelust adtunk, de úgy láttam, ettől csak összezavarodik, úgyhogy most csak bugyi van nappalra, így folyamatosan figyelnie kell, és véletlenül sem csurgatunk bele. Nos, ez egy tanulási folyamat, és még mi sem értünk a végére, de aggódni akkor sem szabad, meg attól nem is lesz gyorsabb a folyamat. Nálunk szerintem az volt a baj, hogy későn kezdtük el bilire szoktatni, mert mindenki azt mondta, hogy ha 3 éves kora körül ráültetem, akkor már érett lesz és gyorsan szobatiszta lesz, kár gyötörni. Hát, nálunk ez egyelőre nem megy pikk-pakk.
2012. máj. 28. 19:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Mi elmeséltük neki, hogy a kakit várják a kakibarátok a csatornában, mert szeretnének együtt úszni és játszani. Azóta bilibe kakil és visszük boldogan a WC-be a kakit a kakibarátokhoz!
2012. máj. 28. 22:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi kisfiunk is húzta mindkettőt. Pisit egész nap képes volt visszatartani, mert ő ráadásul máshol sem szeretett pisilni. Akkor már inkább fánál. Viszont nálunk a másság az volt a kakesznál, hogy láttam, hogy csak szórakozik, hatásvadászatot csinált mikor a bugyiba engedte. Addig szólt, bár nem kért pelust, de szólt. Első után mondtam, hogy ne menjen a szép gatyóba, mert combos lesz. Ki is próbálta, meg is kapta, sose ment be többet. De nálatok nem tűnik az írásodból hatásvadászatnak.

Már majdnem jól csinálja, hamarosan menni fog. Egyszer ha nem otthon lennétek, és nem lenne pelus, akkor lehet kénytelen lenne, és az lenne a töréspont. Mert hidd el, hogy már nem szivesen, de lehet még babáskodásból akarja már csak a pelusba csinálni.

TÜrelem, nemsoká vége.

2012. máj. 29. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!