Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezeljem kiabálós,...

Hogyan kezeljem kiabálós, erőszakos 3 éves fiamat? Másé is ilyen akaratos?

Figyelt kérdés

Alapvetően egy angyal, de ezentúl nagyon önálló, akaratos, erőszakos gyerek kezd lenni.

Ha nem az van, amit ő akar, akkor van mindig a baj, de egyre durvább módon viselkedik.

Például szól, hogy mesét szeretne nézni, ha a válaszom nem, akkor kezd kiabálva ismételgetni, hogy mesét kérek, mesét kérek. Minél többször hallja, hogy nem, annál hangosabban ordít, hogy mesét kér. Aztán már én is kiabálok, hogy ne kiabálj fiam, hagyd abba, ezzel szórakozunk egy darabig, majd teljes tanácstalanságomban ráütök picikét a szájára, hogy nem szabad kiabálni. Ettől dühbe gurul, és már csattan is a tenyere a combomon, és ha hagyom, még további ütlegeket is kapnék. Nem mindig van ez, de hetente 4-5 alkalommal előfordul, egyébként szépen viselkedik, s egyre többször törődik bele, hogy szót kell fogadnia, s hogy nem ő irányít mindent. Verni nem szoktuk, és nem is szeretnénk, és m ár a kiabálástól is kivagyok, de nincs ás módszerem, hogyan hallgattathatnám el, vagy hogyan állíthatnám le pld., ha ránk üt. Elég sokat csapkod minket, vagy hozzánk vágja az autóit. Ez a viselkedése piciben benne volt már egy éve a gyerekben, de csak most, kb. egy hónapja kezd ilyen durva lenni. Ha le tudna higgadni, akkor lehetne, hogy hatna az észérv, a szép szó, de nem higgad le, nem figyel arra, amit mondok neki, csak szajkózza a magáét. Nagyon kétségbe vagyunk esve.

2012. máj. 28. 14:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
a barátnőm is a "RÁZÁROM AZ AJTÓT"alkalmazza és ha a gyerek szó szerint hányt a sírástól akkor sem ment be hozzá.mondván ez csak hiszti.Milyen anya az ilyen?Elítélendő!!!!Ha hisztizik annak oka van.szeretne valamit,és nem biztos hogy a mese miatt hisztizik már,épp csak azért hogy addig is vele foglalkozz.Ők így működnek :)
2012. jún. 1. 08:19
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 3,5 éves és ugyan ilyen mentalitású.Ha valami nem úgy van ahogy ő akarja akkor "drukker stílusban" örjöng.Én elmondom neki,hogy most azért nem lehet mert... majd késöbb vagy majd holnap.Tudja,hogy ez nem nemet jelent hanem halasztást!Ebbe általában beletörődik,ha mégsem akkor 2x-3x elmagyarázom neki,hogy most miért nem és vázolom a sorsát,hogy mi lesz ha nem fejezi be!(általában sarokba állítás vagy hideg zuhany,utóbbi csak ha nagyon örjöng!)Van amikor a szép szó hatástalan mert olyan makacs,hogy mindenképpen ő akar irányítani.Megy az erőfelmérés.Persze lehet hagyni,hogy dühöngjön de egy idő után az ember nem bírja cérnával.Nálunk a verekedést,meg a dobálózást csírájában elfojtottuk.Nem szabad hagyni,szerintem.És ha mégis megteszi (nem szokta),akkor azonnal bünti és utána kérjen bocsánatot.Volt,hogy a játszótéren verekedett,rögtön hazajöttünk és büntiből nem volt se mese,se túrórudi, csak mesekönyv.Párszor bepróbálkozott de elmagyaráztattam VELE,hogy miért van a bünti és felfogta!Nem mondom,hogy mintagyerek de meg lehet vele beszélni a dolgokat.
2012. jún. 1. 08:20
 13/17 anonim ***** válasza:
29%

Nem olvastam a válaszokat, de tisztára mintha a hároméves lányomról lenne szó. Szerintem hibát követsz el a szájra csapással (nem mintha én nem szoktam volna időnként).

Az én lányom is végsőkig akaratos, kiabálós, mostanában ráadásul a kicsiket csakpkodja, lökdösi, na nem igazán, csak jelzésértékkel, de akkor is.

Sok szülő nehezen érti meg, hogy a gyerek akaratossága nem feltétlenül, vagy nemcsak a nevelés hibája, hanem alkati adottság is. Ők erős személyiségek, nem akarnak megfelelni az elvárásoknak, nem hat rájuk ösztönzőleg, hogy mások kimondott-kimondatlan elvárásainak megfeleljenek, így nehéz rájuk hatni.

Én régen híve voltam a tekintélyelvű nevelésnek, de be kell látnom, semmire nem megyek vele. Csak is a magyarázattal és a pozitív megerősítéssel ("büszke vagyok rád, nagyon okosan viselkedtél Keresztapáéknál") lehet bármit elérni. És azzal, ha a szabályokat mindig előre tisztázzuk: hazafele menet megbeszéljük, hogy ma csak egy mese van, mert későn érünk haza stb. Ha összemérjük az akaraterőnket, az csak jobban felbőszíti.

Milyen hónapban született a kisfiad, mi a csillagjegye? Hülye kérdésnek tűnik, nem sokkal ezelőttig egyáltalán nem hittem az ilyesmiben.

2012. jún. 1. 10:52
 14/17 A kérdező kommentje:
13-as üzenem, hogy teljesen hasonló gondolatokra jutottam, mint te. Még a módszereken csiszolnom kell, de azt hiszem, te már előrébb jutottál nálam, megpróbálom majd a beszélgetős, érvelgetős módon megbeszélni vele a dolgokat. Bár, nekünk a beszédfejlődésünk picit lassabb a kelleténél, úgyhogy ez még nehézkes. A fiam Halak jegyű, de minden bolygója szinte a Vízöntőben van, és az Ascendense Bika. Én hiszek ezekben a dolgokban. Sőt, a Holdja, amit gyermekeknél nézni szoktak, az az Oroszlánban van. Most azt csinálom még újabban, hogy nem szállok be vele a vitába és az is működik. Nem pörög fel annyira. A büntetősarkok és társaik nálunk nem működnek, nem is érti, mit akarok ezzel. Totál hatástalan. Ma pld. kitépett egy lapot a kedvenc mesekönyvéből, majd eldobta a könyvet. Megkérdeztem, miért, és persze erőteljes hangnemben, és befogta a fülét, hogy ne halljon. Akármit mondtam, ú gy tűnt, nem hatja meg. De bántani most már többet akkor nem, és igyekszem a kiabálást is elkerülni, illetve nem feszülten kiabálni, hanem higgadtan, de erélyesen működni. Pfú, nem könnyű anyának lenni! :)
2012. jún. 1. 13:12
 15/17 anonim ***** válasza:
71%

Hát nem bizony. És látod, nem véletlen a csillagjegy tényleg, mert az én lányom vízöntő, de ha nem indítják meg a szülés 2 héttel előbb, akkor halak lenne :)

Tudod, mire szoktam gondolni, miközben ég a fejem mások előtt a gyerek viselkedése miatt? Arra, hogy majd ha felnő, milyen jól elboldogul az öntörvényű gondolkodásával, önállóságával, függetlenségével, nem akar majd minden jöttmentnek megfelelni, mint az anyja! Igaz, addigra egy szál hajam se lesz :)

2012. jún. 1. 13:40
 16/17 A kérdező kommentje:
Én is büszke vagyok ám a fiamra, mert piszok önálló és talpraesett gyerek. Nagyon könnyen barátkozik, feloldja a visszafogottabb gyerekeket is, vagy éppenséggel a 8-9 éves fiúkkal játszik együtt. Hogy hogy veszi rá őket, hogy homokozzanak vele, nem tudom, de megtörténik időnként. szóval azért ez felnőttként nagy kincs lesz. Hát sok sikert nekünk, hogy okosan tudjuk őket terelgetni az útjukon! :)
2012. jún. 1. 16:14
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Még az jutott eszembe, milyen érdekes, hogy nálunk is voltak/vannak beszédgondok... Későn kezdett beszélni, aztán nehezen érthető (volt) a beszéde. Már alakul. Sok sikert, sok türelmet Neked!
2012. jún. 1. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!