Tényleg valami baj van? A kislányom 2 és fél éves, és rendkívül akaratos néha hisztis. Pl. Ha megyünk az utcán elszaladgál tőlem, hiába szólok rá hogy álljon meg. Van mikor rájön a hiszti, olyankor földözvágja magát, vagy csapkod.
Én már megállapítottam, akinek nagyobb gyereke van, mint a dackorszak, azé sose csinált ilyet. Minél idősebb az illető, annál inkább úgy emlékszik, hogy az övé mindig szót fogadott, sose akart semmit a boltból, maximum szépen kérte, hogy anyuka vegyen már ugyan egy szem almát, nem ám Túró Rudit; pláne el nem mozdult anya szoknyája mellől, sose semmit meg nem akart szemlélni a járda repedésein kívül. Ja, a másik, akinek nem volt ilyen, a névtelenül beszólogató anyukák.
Majd túl lesztek(leszünk) ezen is, kell az egészséges önkép kialakításához, hogy feszegesse a határokat. Én is elgondolkodom néha, hogy vajon mikor leszünk túl rajta (bár hónapokig nyugi volt), de a bölcsiben megnyugtattak, hogy látszik a gyerkőcön, hogy próbálgathatja a szárnyait, DE csak bizonyos határokon belül.
A fiam is csinálja. Mivel a belvárosban lakok, mindennap látok ugyanilyen hisztizős gyereket.
Amúgy meg szegény anyós hazudik, ha van a párodnak testvére inkább őt kéne megkérdezni, valószínű jobban emlékszik. Anyukám is a tesómról mit össze szokott kamuzni, hogy ilyen meg olyan volt. Tiszta vicc.
1 hónap múlva 3 éves lesz a fiam. Néha ő is földhözvágós hisztiket rendez, nagyon akaratos. Ő szereti nyitni az ajtót, a fürdővizet engedni, az ágyát megcsinálni, levetkőzni/felöltözni.... akkor is ha nem megy neki.
Húsvétkor apósoméknál irdatlan hisztit rendezett, mert apósom elkapta, de a fiam nem akart az ölében lenni és rúgkapált.
Apósom kioktatott, hogy azonnal vigyem pszichológushoz! :-o
A másik tegnap történt, apósoméknál volt a fiam, míg én elmentem a bababörzére, délután mentem át érte, a fiam az udvaron játszott és folyton sikított, ha bogarat látott (fél tőlük). Meglátott egy legyet és őrült visításba kezdett, hogy "úristen dongóóóó". Én megnyugtattam, apósom meg megint jött a pszichológus dumával.
Hát nemtom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!